SRAL 101v Juhlakesäleiri menestyksekkäästi takana

101 v kesäleiriä

Teksti: Keke OH3NDH

Kuva: Lasse OH3HZB

SRAL101 kesäleirin lippu on Eerikkilässä laskettu ja leiri päättynyt. SRAL lippu nostettiin torstaina 14.7. Timon OH5LLR kanssa ja laskettiin sunnuntaina 17.7.22 Vilman OH2VT kanssa ohjelman mukaisesti, tosin Moskovan ajassa

Kävijöitä leirillä oli yhteensä 537. Arviomme oli 550, joten aika hyvin piti paikkaansa. Tosin lisääkin kävijöitä olisi mahtunut, mutta ilmat ei suosineet meitä. Tosin toteutunut sää oli parempi kuin ennuste.

OH3AD toteutti SRAL101-juhlaleirin yhteistyössä OH3AA:n ja OH3AN:n kanssa. Ilman saatua tukea ei pieni kerhomme olisi pystynyt järjestämään tämän tyyppistä juhlaleiriä.

Leirillä isompia kommelluksia ei ollut. Yksi nuorisotiimin nenä sai seitsemän tikkiä. Eräs OT-radioamatööri kävi kahdestikin leirillä hiukan häiriköimässä ja poistettiin leiriltä.

Ainoa etukäteen suunnitellusta puutteeksi jäänyt asia oli RadioHami, joka ei päässyt paikalle. Tila jäi odottamaan käyttäjäänsä, mutta aina ei onnistu. Ohjelmasta jäi OHDXF:n osalta pari esitelmää pois mm. koronan takia. Laadukkaat ohjelmat Monitoimihallissa ja Kinossa saatiin kuitenkin vedettyä läpi, josta suurin kiitos kuuluu tietysti esitelmien monille valmistelijoille ja pitäjille.

Leiriasemina toimi etäohjattuna OH3AD– ja OH3AA– kerhojen asemat. Paikallisena asemana oli mobiiliasema by OH3OJ. Asemalta workittiin 258 yhteyttä perjantain 160m aktiviteetissa. Moninaiset toistimet leirille järjesti Erik, OH2LAK. Puolustusvoimien OI3AI-asema kontissa saatiin jälleen leirille ja kiinnostuneita kävi paljon asemaan tutustumassa. Lauantaina OH3AA:n aktiivit lähettivät taivaalle pallon sondin kanssa. Pallon lentoa pystyi seuraamaan saksalaisen sivuston kautta.

Perinteinen kirpputori toimi kokeneiden vetäjien toimesta hienosti, kiitos Jukan OH3OJ ja Kaitsun OH3GLY. Jäljelle jäänyt kirpputoritavara pakkomyytiin loppuun saakka erittäin viihdyttävän meklari Markon OH2LRD toimesta. Marko myi myös arvat ja voitot lähtee onnekkaille, kunhan arpajaislista saadaan Markolta

OH3AD kiittää päävoittona olleen Anytonen DMR-autoradion lahjoittajaa Jyrkiä Koneita.com:sta. Voittajaksi arvottiin OH7ND, joka voittonsa on jo saanut. Onneksi olkoon!

Karavaanareiden leirikokemusta paransi huomattavasti Antti OH1HIH ja Ile OH1LXF tekemillään karavaanarikentän sähköistyksillä. Antin sponssin arvo on huomattava eikä ollenkaan mikään itsestäänselvyys, vaikka Antti on jo vuosien ajan leirejä sähköverkollaan tukenut.

Leirillä makkarat ja lätyt maistui mestarikokkien Hannun OH3MSG ja Viivin vetämän 10Grillin antimista. Marko OH2LRD teki pyyteettömästi yövuoroa makkara- ja viihderintamalla karavaanareiden ja OH2Z-kylän hyväksi

Leirin läpivienti oli 32 hengen talkooporukalle melko vaativa, koska vaihtoväkeä ei juurikaan ollut ja työtä oli siis lähes vuorotta. Havaintoina huomasimme, että joissain kohtaa olisi tarvittu opastuskylttejä lisääkin, koska kaikkia paikkoja ei alussa löydetty leirilehdestä ja omista lisäkylteistä huolimatta. Viimehetken muutosten johdosta myös leirin pohjakuvissa oli pari vanhentunutta tietoa. Torstain harjoittelun jälkeen leiriorganisaatio sai kuitenkin toiminnot pelaamaan toivotulla tavalla. Järjestämme syksymmällä syventävän tarkastelutilaisuuden aiheena ’SRAL101-kesäleirin loput makkarat ja juomat’ kaikkien kerhojen talkooporukan kanssa.

Sponsoroinnista kiitos Rami Stenmanille/Marrent.

Marrent toimitti tuolit, penkit ja kirpparipöydät leirille. Rami jo kyseli missä seuraavaksi järjestetään kesäleiriä

Leirin lopullista taloudellista tulosta ei vielä ole laskettu. Leiri oli kuluiltaan mahdollisesti kallein tähän mennessä järjestetty leiri. Eerikkilä tarjosi kuitenkin hyvin toimivat palvelut ja tilat leirille. Oletan, että OH3AD:n hallitus saa vielä jatkaa tehtävässään, eikä konkurssia ole ainakaan vielä OH3AD:n näköpiirissä. Leirin talouspäällikkö Jorma OH3EX jäi vielä hymyilemään. Kiitos siitä kuuluu kaikille leiriin osallistuneille.

Leiripäällikön Keke OH3NDH ja talouspäällikön Jorman OH3EX vaativin työ kohdistui erilaisiin valmisteluihin ennen kesäleiriä, itseasiassa kahtena vuonna peräkkäin, kun SRAL100 juhlaleiri jouduttiin siirtämään koronan takia SRAL101-leiriksi. Leirin keskiviikon läpimärkinä tehtyjen valmistelujen ja torstain harjoittelun jälkeen leiripäällikön oli helppo hymyillä, koska talkooporukka hoiti kaiken esimerkillisesti. Voimme todeta, että me teimme sen!

Lopuksi ehkä kaikkein tärkein: leirin tunnelman ja muistot leiristä luo osanottajat. 

OH3AD kiittää kaikkia osallistujia. Itse lupaamme tulla asiakkaiksi viihtymään ensi vuoden leirille – ja halvalla

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media