Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 30/2022 06.08.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 06.08.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Suomen nuorisoedustus YOTA-leirillä Kroatiassa

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä 20.8.

Sotilasradioamatöörien aktiviteettiviikonloppu 19.-21.8.

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa syyskuussa

Esittäjiä haetaan kansainväliseen QSO Today virtuaalitapahtumaan

Silent key

YL-toiminta tiedottaa

Uusi kotimainen FT-8 kontesti syksyllä

Kilpailu- ja DX-uutisia – Kesäkisa ja kontestitutkimus

Suomen nuorisoedustus YOTA-leirillä Kroatiassa

Nuorista Suomalaisista radioamatööreista koostuva neljän hengen tiimi on tällä hetkellä YOTA- eli Youngsters On The Air nuorisoleirillä. Leirille osallistuu tänä vuonna lähes sata nuorta noin kolmestakymmenestä eri maasta.

Osallistujatiimin kokemuksista voit lukea SRAL:n nettisivuilta Nuorisotiimin blogista.

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä

Kuopion Seitoset OH7AA järjestää kesäpäivän lauantaina 20.8 klo 12-20 Kuopion Retkeilijöiden Koivula-majalla. Maja sijaitsee osoitteessa Savisaari 61, Kuopio, lokaattoriruudussa KP32TV36WI.

Alustava ohjelma on seuraava:

  • klo 12 Winlink-ohjelmisto amatööri-, pelastuspalvelu- ja varaverkkokäytössä
  • klo 13.30 OH7AA:n uudistettujen toistimien esittely
  • klo 14 esitys FT8-operoinnin erityispiirteistä

Kesäpäivän ajan vapaata nokkakusoilua ja makkaran paistoa, ota mukaan omat makkarat ja muut eväät. Peräkonttikirppis on järjestetty alueelle. Lisätietoja Penalta OH7RJ @omakutsu. Tervetuloa!

Sotilasradioamatöörien aktiviteettiviikonloppu 19.-21.8.

OI-maatunnuksilla varustetut sotilasradioamatööriasemat ovat radioamatööritaajuuksilla 19.-21.8.2022.

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri pidetään pienen tauon jälkeen Taivassalon Tippsundissa 2.-4.9. Leirillä on ohjelmaa eri aiheista, workkimista, iloista yhdessäoloa, saunomista sekä ajankohtaisia juoruja hankkeilla olevista tapahtumista. Ilmoittautuminen Jounille OH1CO @omakutsu tai puhelimella 040-7710420.

Esittäjiä haetaan kansainväliseen QSO Today virtuaalitapahtumaan

Suosittu QSO Today Virtual Ham Expo järjestetään jälleen 17.-18. syyskuuta. QSO Today on puolivuosittain järjestettävä virtuaalitapahtuma, joka sisältää lähes sata esitystä ajankohtaisista ja mielenkiintoisista radioamatööriaiheista. Viimeksi tapahtuma järjestettiin maaliskuussa ja Suomesta oli mukana Julian OH8STN, joka esitteli yleisölle QRP/portable-kokemuksiaan.

Syyskuun ohjelma on valmistelussa ja siihen haetaan lisää esittäjiä. Voit ehdottaa omaa esitystäsi tapahtuman Call for Speakers -nettisivuilla.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegoidemme Eila Lipposen OH1BG, Samuli Sauran OH1OH ja Antti Herttuan OH2JW poismeno. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

YL-toiminta tiedottaa

SRAL:n YL-kerhon Mustan kissan kisa 8.8. on lopetettu vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Kisan ongelmana on ollut se, että se sattuu useimmiten arkipäivään ja viime vuosien aikana osanottajakato on vaivannut kisaa. 1980-luvulta asti ollut mustan kissan metsästys YL-kisana on nyt siis päättynyt ja ensi maanantaina 8.8. ei ole enää kyseistä kisaa. Hyvää kisaintoa muihin kisoihin toivottelevat YL-managerit Anne OH2YL ja Jaana OH6AX.

Uusi kotimainen FT-8 kontesti syksyllä

Syksyllä järjestetään koeluonteisesti kaksi kotimaista FT8-kilpailua. Kilpailut kestävät tunnin ja ne järjestetään keskiviikkoisin 7.9. ja 5.10. klo 18–19 SA. Löydät kilpailun säännöt liiton sivuilta. Testikilpailujen kokemusten perusteella järjestetään vuonna 2023 FT8-kilpailujen sarja, jonka sisältö ja muut yksityiskohdat laaditaan loppuvuoden aikana.

Osallistu FT8-kilpailuihin ja ole mukana käynnistämässä uutta kontestiperinnettä Suomessa!

Kilpailu- ja DX-uutisia – Kesäkisa ja kontestitutkimus

Kotimaan HF-mestaruussarjan seuraava osakilpailu eli Kesäkisa järjestetään tämän viikon sunnuntaina 7. elokuuta. Kilpailukutsu ja säännöt ovat nähtävissä uudessa RA-lehdessä sekä liiton sivuilla.

Heinäkuun alussa julkaistu kontestitutkimus on avoinna liiton sivuilla 14. elokuuta asti. Kyselytutkimuksen tarkoitus on kerätä jäsenistön mielipiteitä ja ehdotuksia kotimaan kilpailujen ja yleisemmin kilpailutoiminnan kehittämiseen. Jos et ole vielä vastannut kyselyyn, käy kertomassa mielipiteesi. Tutkimus on suunnattu kaikille radioamatööreille, joita kilpailutoiminta kiinnostaa jollain tavalla. Sinun ei tarvitse olla konkari, vaan kaikkien mielipiteet ovat tärkeitä. Vastanneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.

DX-peditioista aktiivisina tulevalla viikolla ovat ainakin V4/NT5V (St Kitts & Nevis), 8Q7AG (Malediivit) sekä Rodriguesin saaret (3B9) useamman operaattorin voimin.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 13.8.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media