Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 33/2022 27.8.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 27.8.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Haluatko tutustua Radioamatööri-lehden digiversioon?

Liiton toimistolla henkilövaihdoksia

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien OH2AP radioamatöörikurssi lähi/etäkurssina

Tampereen Radioamatöörien OH3NE kesäleiri 26.-28.8.

Tampereen Radioamatöörit OH3NE etsii kuvia ja tarinoita historiikkiin

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri 2.-4.9.

Silent key

OH FT-8 kilpailu lähestyy – harjoittele tänä viikonloppuna WW Digi Contestissa

Kilpailu- ja DX-uutisia

Haluatko tutustua Radioamatööri-lehden digiversioon?

Vastaamalla Liiton nettisivuilta löytyvään kyselyyn voit nyt Suomen Radioamatööriliiton jäsenenä valita haluatko loppuvuoden 2022 Radioamatööri-lehden sekä digimuodossa että painettuna tai pelkästään digilehtenä. Radioamatööri-lehden painettu versio lähetetään normaalisti kaikille niille jäsenille, jotka eivät ilmaise haluaan digilehteä kohtaan.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä.

Liiton toimistolla henkilövaihdoksia

Liiton toimistolla keväästä asti työskennelleen Laura Rostenin määräaikainen työsopimus päättyy elokuun lopussa. Suuret kiitokset Lauralle jäsenistön hyväksi tehdystä työstä ja onnea uusiin haasteisiin! Toimistoa pyörittää ja jäseniä palvelee elokuun alusta opintovapaalta töihin palannut Ronja Iso-Heiko.

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien radioamatöörikurssi lähi/-etäkurssina

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit, OH2AP, järjestää radioamatööritutkintoon valmistavan etä/lähikurssin syksyn ja alkutalven 2022 aikana. Kurssi alkaa tiistaina 13.9. Lähikurssin pitopaikka on Järvenpäässä. Kurssilla perehdytään radioamatöörin perusluokan pätevyystutkintomateriaaleihin sekä käydään läpi tutkinnon moduulit K (määräykset, liikenne) ja T1 (tekniikan perusteet). Kurssin lopussa on mahdollisuus osallistua pätevyystutkintoon.

Lisätietoja kerhon sivuilla: www.oh2ap.fi ja s-postilla: oh2ap miumau sral.fi.

Tampereen Radioamatöörien kesäleiri 26.-28.8.

Tampereen Radioamatöörit OH3NE järjestää kesäleirin tänä viikonloppuna 26.-28.8. Ikaalisten Riitialassa Kukkurankoskella. Leirille voi saapua perjantaina klo 17 alkaen. Pystytetään aluksi antenneja ja radioasemaa, minkä jälkeen saunotaan ja grillataan. Lauantaina jatketaan etäaseman antennien asennuksia sekä saunomista ja grillaamista.

Kerhon erikoiskutsu OH3TAM on äänessä leiriltä ainakin 80 m-70 cm bandeilla kaikilla tarvittavilla modeilla. Mahdollisesti myös 160 m bandilla kalustosta riippuen.

Lisätietoa kerhon kotisivuilta oh3ne.fi.

Tampereen Radioamatöörit etsii kuvia ja tarinoita historiikkiin

Tampereen Radioamatöörit OH3NE etsii historiikkiansa varten vanhoja kuvia ja tarinoita kerhotoiminnasta. Jos sinulta löytyy kuvia tai tarinoita OH3NE:n vanhoista ajoista, voit toimittaa ne Virvelle talous ät oh3ne.fi.

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri 2.-4.9.


Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri pidetään pienen tauon jälkeen Taivassalon Tippsundissa 2.-4.9. Leirillä on ohjelmaa eri aiheista, workkimista, iloista yhdessäoloa, saunomista sekä ajankohtaisia juoruja hankkeilla olevista tapahtumista. Ilmoittautuminen Jounille OH1CO @omakutsu tai puhelimella 040-7710420.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegoidemme Tommi Paalasen OH3CDS ja Ari Paanasen OH2ECG poismeno. Kunnioitamme heidän muistoaan hetken hiljaisuudella.

OH FT8-kilpailu lähestyy – harjoittele tänä viikonloppuna WW Digi Contestissa

Syksyllä järjestetään koeluonteisesti kaksi kotimaista FT8-kilpailua. Kilpailut kestävät tunnin ja ne järjestetään keskiviikkoisin 7.9. ja 5.10. klo 18–19 SA. Löydät kilpailun säännöt ja WSJT-X ohjeet liiton sivuilta. Testikilpailujen kokemusten perusteella järjestetään vuonna 2023 FT8-kilpailujen sarja, jonka sisältö ja muut yksityiskohdat laaditaan loppuvuoden aikana.

Tänä viikonloppuna on erinomainen tilaisuus harjoitella FT8-kisaamista kansainvälisessä WW Digi Contestissa. Kilpailu kestää 24 tuntia ja sen sanomarakenne on täysin samanlainen kuin jo parin viikon päästä kisattavassa ensimmäisessä OH FT8-kontestissa.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tänä viikonloppuna on tarjolla useita kansainvälisiä kilpailuja WW Digi Contestin lisäksi. Brasilian armeijan viestikoulun järjestämästä CVA DX Contestista kilpaillaan SSB-osuus. Tässä kilpailussa on sotilasradioamatööreille oma luokka.

Romanian radioamatööriliitto järjestää vuorokauden kestävän YO DX HF Contestin. EME-workkijoille on tarjolla yksi kauden pääkilpailuista eli koko viikonlopun kestävä ARRL EME Contest.

Meneillään olevista DX-peditioista aktiivisena ovat ainakin Solomonsaaret (H44MS), Madagaskar (5R8LH) ja Timor-Leste (4W/JH2EUV). Macquarie Island (VK0MQ) ilmestyy myös bandeille parina päivänä viikossa, aina kun operaattori Matt tutkimusaseman töiltään ehtii.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 3.9.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media