Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 32/2022 20.8.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 20.8.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella Sysmä OH2AA.

AIHEET

Haluatko tutustua Radioamatööri-lehden digiversioon?

Sotilasradioamatöörien aktiviteettiviikonloppu 19.-21.8.

Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu 20.-21.8.

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä 20.8.

SYLRA äänessä Katanpäältä 21.-23.8.

Tampereen Radioamatöörien kesäleiri 26.-28.8.

Tampereen Radioamatöörit etsii kuvia ja tarinoita historiikkiin

Uusi kotimainen FT-8 kontesti syksyllä

Kilpailu- ja DX-uutisia

Haluatko tutustua Radioamatööri-lehden digiversioon?

Vastaamalla Liiton nettisivuilta löytyvään kyselyyn voit nyt Suomen Radioamatööriliiton jäsenenä valita haluatko loppuvuoden 2022 Radioamatööri-lehden sekä digimuodossa että painettuna tai pelkästään digilehtenä. Radioamatööri-lehden painettu versio lähetetään normaalisti kaikille niille jäsenille, jotka eivät ilmaise haluaan digilehteä kohtaan.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä.

Sotilasradioamatöörien aktiviteettiviikonloppu 19.-21.8.

OI-maatunnuksilla varustetut sotilasradioamatööriasemat ovat radioamatööritaajuuksilla tänä viikonloppuna 19.-21.8.2022.

Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu 20.-21.8.

Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, järjestetään tänä viikonloppuna 20.-21.8. Tapahtuma alkaa lauantaina klo 0001 UTC ja kestää sunnuntaihin klo 2400 UTC saakka. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan merimajakoiden ja majakkalaivojen aktivointitapahtuma.

Mukana on ollut joka vuosi useita satoja majakka-asemia. Tänä vuonna ilmoittautuneita on jo yli 300. Suomesta mukana ovat ainakin: Utö OH1AH; Kylmäpihlaja OH1AM; Tankarin majakka OI6VKL, op. OH6AX, ja Luovukkaluoto OH5B. Tankarin majakka on myös IOTA-saari, EU-101.

ILLW-tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, mutta se on suotavaa, sillä sivuilla julkaistaan lista osallistujista ja näin muutkin saavat tietää, että kyseinen majakka tulee viikonlopun aikana ääneen. Jokainen osallistuja voi vapaasti päättää kuinka kauan on äänessä ja mitä bandeja ja modeja käyttää. Osallistujia pyydetään workkimaan myös muita majakka-asemia sekä huomioimaan hitaat operaattorit, aloittelijat ja QRP-asemat. Pääsääntönä on, että workkia kannattaa niin kauan kuin se on kivaa.

Lisätietoja Liiton sivuilta.

Kuopion Seitosten kesäpäivä

Kuopion Seitoset OH7AA järjestää kesäpäivän tänä lauantaina 20.8 Kuopion Retkeilijöiden Koivula-majalla. Ohjelmassa esitelmiä, peräkonttikirppis ja vapaata nokkakusoilua. Lisätietoja Penalta OH7RJ @omakutsu. Tervetuloa!

SYLRA äänessä Katanpäältä 21.-23.8.

Scandinavian YL radioamateurs SYLRA on äänessä CW:llä ja SSB:llä Katanpään linnakesaarelta Selkämeren kansallispuistosta 21.-23.8. kutsulla OH1SYL.

Tampereen Radioamatöörien kesäleiri 26.-28.8.

Tampereen Radioamatöörit OH3NE järjestää kesäleirin 26-28.8. Ikaalisten Riitialassa Kukkurankoskella. Leirille voi saapua perjantaina klo 17 alkaen. Pystytetään aluksi antenneja ja radioasemaa, minkä jälkeen saunotaan ja grillataan. Lauantaina jatketaan etäaseman antennien asennuksia sekä saunomista ja grillaamista.

Kerhon erikoiskutsu OH3TAM on äänessä leiriltä ainakin 80 m-70 cm bandeilla kaikilla tarvittavilla modeilla. Mahdollisesti myös 160 m bandilla kalustosta riippuen.

Lisätietoa kerhon kotisivuilta oh3ne.fi.

Tampereen Radioamatöörit etsii kuvia ja tarinoita historiikkiin

Tampereen Radioamatöörit OH3NE etsii historiikkiansa varten vanhoja kuvia ja tarinoita kerhotoiminnasta. Jos sinulta löytyy kuvia tai tarinoita OH3NE:n vanhoista ajoista, voit toimittaa ne Virvelle talous ät oh3ne.fi.

Uusi kotimainen FT8-kontesti syksyllä

Syksyllä järjestetään koeluonteisesti kaksi kotimaista FT8-kilpailua. Kilpailut kestävät tunnin ja ne järjestetään keskiviikkoisin 7.9. ja 5.10. klo 18–19 SA. Löydät kilpailun säännöt liiton sivuilta. Testikilpailujen kokemusten perusteella järjestetään vuonna 2023 FT8-kilpailujen sarja, jonka sisältö ja muut yksityiskohdat laaditaan loppuvuoden aikana.

Osallistu FT8-kilpailuihin ja ole mukana käynnistämässä uutta kontestiperinnettä Suomessa!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kilpailutoimikunnan järjestämään kyselytutkimukseen tuli määräaikaan mennessä 157 vastausta. Tutkimuksen syvällisempi analyysi tehdään lähiviikkojen aikana ja tuloksista kirjoitetaan RA-lehdessä. Suuret kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille.

Tämän viikonlopun kansainvälisistä kilpailuista poimitaan hieman tuntemattomampi CVA DX Contest. Kilpailu sopii erinomaisesti viikonlopun sotilasradioamatööriteemaan. Kilpailun järjestää Brasilian armeijan viestikoulu ja sen radioamatöörikerho PT2CVA. Kilpailu on 24 tunnin pituinen ja siinä on oma sarja sotilasradioamatööreille. Tänä viikonloppuna kilpaillaan sähkötyksellä ja viikon päästä on vuorossa SSB.

Tulevalla viikolla aktiivisista DX-asemista voidaan poimia Solomonsaaret (H44MS) ja Madagaskar (5R8LH). Ääneen odotetaan myös 4W/JH2EUV -asemaa Timor-Lesten saarelta muutaman päivän hiljaiselon jälkeen.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 27.8.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media