Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 31/2022 13.08.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 13.8.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Haluatko tutustua Radioamatööri-lehden digiversioon?

Uusia QSL-kortteja toimistolla

Suomen nuorisoedustus YOTA-leirillä Kroatiassa

Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu 20.-21.8.

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä 20.8.

Sotilasradioamatöörien aktiviteettiviikonloppu 19.-21.8.

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa syyskuussa

Esittäjiä haetaan kansainväliseen QSO Today virtuaalitapahtumaan

Silent key

Uusi kotimainen FT-8 kontesti syksyllä

Kilpailu- ja DX-uutisia

Haluatko tutustua Radioamatööri-lehden digiversioon?

Vastaamalla Liiton nettisivuilta löytyvään kyselyyn voit nyt Suomen Radioamatööriliiton jäsenenä valita haluatko loppuvuoden 2022 Radioamatööri-lehden sekä digimuodossa että painettuna tai pelkästään digilehtenä. Radioamatööri-lehden painettu versio lähetetään normaalisti kaikille niille jäsenille, jotka eivät ilmaise haluaan digilehteä kohtaan.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä.

Uusia QSL-kortteja toimistolla

Liiton toimistolle on saapunut QSL-kortteja. Jos olet epävarma löytyykö korttejasi toimistolta, ota yhteyttä niin tarkistetaan. Aukioloajat ja yhteystiedot sral.fi/sral. Tervetuloa noutamaan korttisi!

Suomen nuorisoedustus YOTA-leirillä Kroatiassa

Nuorista suomalaisista radioamatööreista koostuva neljän hengen tiimi on tämän viikon YOTA- eli Youngsters On The Air nuorisoleirillä. Leirille osallistuu tänä vuonna lähes sata nuorta noin kolmestakymmenestä eri maasta.

Osallistujatiimin viikon kokemuksista voit lukea SRAL:n nettisivuilta Nuorisotiimin blogista.

Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu 20.-21.8.

Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, järjestetään 20.-21.8. Tapahtuma alkaa lauantaina klo 0001 UTC ja kestää sunnuntaihin klo 2400 UTC saakka. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan merimajakoiden ja majakkalaivojen aktivointitapahtuma.

Mukana on ollut joka vuosi useita satoja majakka-asemia. Tänä vuonna ilmoittautuneita on jo yli 300. Suomesta mukana ovat ainakin: OH1AH Utö; OH1AM Kylmäpihlaja; OH2YLS Tankarin majakka ja OH5B Luovukkaluoto.

ILLW-tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, mutta se on suotavaa, sillä sivuilla julkaistaan lista osallistujista ja näin muutkin saavat tietää, että kyseinen majakka tulee viikonlopun aikana ääneen. Jokainen osallistuja voi vapaasti päättää kuinka kauan on äänessä ja mitä bandeja ja modeja käyttää. Osallistujia pyydetään workkimaan myös muita majakka-asemia sekä huomioimaan hitaat operaattorit, aloittelijat ja QRP-asemat. Pääsääntönä on, että workkia kannattaa niin kauan kuin se on kivaa.

Lisätietoja Liiton sivuilta.

Kuopion Seitosten OH7AA kesäpäivä

Kuopion Seitoset OH7AA järjestää kesäpäivän lauantaina 20.8 Kuopion Retkeilijöiden Koivula-majalla. Ohjelmassa esitelmiä, peräkonttikirppis ja vapaata nokkakusoilua. Lisätietoja Penalta OH7RJ @omakutsu. Tervetuloa!

Sotilasradioamatöörien aktiviteettiviikonloppu 19.-21.8.

OI-maatunnuksilla varustetut sotilasradioamatööriasemat ovat radioamatööritaajuuksilla 19.-21.8.2022.

Turun Radioamatöörien OH1AA kesäleiri Tippsundissa

Turun Radioamatöörit ry OH1AA:n kesäleiri pidetään Taivassalon Tippsundissa 2.-4.9. Leirillä on ohjelmaa eri aiheista, workkimista ja iloista yhdessäoloa. Ilmoittautuminen Jounille OH1CO @omakutsu.

Esittäjiä haetaan kansainväliseen QSO Today virtuaalitapahtumaan

QSO Today Virtual Ham Expo järjestetään 17.-18. syyskuuta. QSO Today on virtuaalitapahtuma, joka sisältää lähes sata esitystä erilaisista ajankohtaisista radioamatööriaiheista. Syyskuun ohjelma on valmistelussa ja siihen haetaan lisää esittäjiä. Voit ehdottaa omaa esitystäsi tapahtuman Call for Speakers -nettisivuilla ensi maanantaihin 15.8. mennessä.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Heikki Pellisen OH5VH poismeno. Kunnioitamme hänen muistoaan hetken hiljaisuudella.

Uusi kotimainen FT-8 kontesti syksyllä

Syksyllä järjestetään koeluonteisesti kaksi kotimaista FT8-kilpailua. Kilpailut kestävät tunnin ja ne järjestetään keskiviikkoisin 7.9. ja 5.10. klo 18–19 SA. Löydät kilpailun säännöt liiton sivuilta. Testikilpailujen kokemusten perusteella järjestetään vuonna 2023 FT8-kilpailujen sarja, jonka sisältö ja muut yksityiskohdat laaditaan loppuvuoden aikana.

Osallistu FT8-kilpailuihin ja ole mukana käynnistämässä uutta kontestiperinnettä Suomessa!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Heinäkuun alussa julkaistu kontestitutkimus on avoinna liiton sivuilla tämän viikon sunnuntaihin eli 14. elokuuta asti. Kyselytutkimuksen tarkoitus on kerätä jäsenistön mielipiteitä ja ehdotuksia kotimaan kilpailujen ja yleisemmin kilpailutoiminnan kehittämiseen. Jos et ole vielä vastannut kyselyyn, käy kertomassa mielipiteesi. Tähän mennessä kyselyyn on vastannut jo 150 jäsentä. Vastanneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.

Tänä viikonloppuna järjestetään ehkä vuoden haastavin kansainvälinen CW-kilpailu WAE eli Worked All Europe. Normaalien kontestiyhteyksien lisäksi kilpailun erikoisuus on vasta-asemille lähetettävät raportit kilpailussa pidetyistä kusoista. Asemat voivat lähettää enintään kymmenen yhteyttä sisältäviä raportteja, joista saa bonuspisteitä. Lähes kaikissa muissa kilpailuissa lähetetään konemaisesti vain kuuluvuusraportti ja sarjanumero, mutta yhteysraporttien sähköttäminen ja erityisesti niiden kopittaminen edellyttävät tavanomaista parempaa CW-taitoa.

Uutena DX-peditiona voidaan mainita CE0Y/CE3CT, joka on aktiivisena 18.8. asti. Käynnissä olevat muut DX-peditiot kuten 5R8LH, A35JP sekä V4/NT5V jatkavat operointia ensi viikolla.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 20.8.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella Sysmä OH2AA.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media