YOTA 2022 osa 3

Maanantai

Nousimme aikaisin aamulla bussin kyytiin ja suuntasimme kohti Kroatian rannikkoa. Ekskursion tavoitteena oli päästä uimaan Adrianmereen ja aktivoimaan Krkin saari (IOTA EU-136) HF-bandeilla ja QO-100-satelliitilla kutsulla 9A2YOTA. Lyhyitä yöunia ehti kompensoimaan torkuilla parin tunnin bussimatkalla saarelle. Kroatian länsiosa on melko vuoristoista, joten maisemat bussin ikkunasta olivat saarta lähestyessä mahtavat.

Hilpeyttä meille suomalaisille aiheutti se, kun huomasimme ekskursion kohdekaupungin nimen olevan Baška. Väänsimme asiasta vitsiä loppupäivän ajan. Workkimisen ja uimisen lisäksi muuna ohjelma saarella oli leikkejä ja uusien ohjelma-aktiviteettien ideointia. Itselleni päivän kohokohta oli ensimmäisen yhteyden pitäminen geostationäärisen satelliitin kautta sekä tietysti päivällispizzat.

Tiistai

Päivä alkoi normaaliin tapaan aikaisella aamiaisella. Päivän ohjelmassa oli sunnuntaina juotettujen ”wabittien” eli ARDF-lähettimien ohjelmointia ja tutustumista Kansainväliseen avaruusasema ISS:ään ja aurinkopaneelijärjestelmään, jolla tuotetaan virtaa leiriaseman käyttöön. Loppuiltapäivän TTT-sessiossa kuultiin italialaisten ja kroatialaisten nuorten esitelmät maittensa nuorisotoiminnasta.

Kroatiassa kasvissyönti tuntuu olevan vielä hieman vieras konsepti. Jotkut ajattelevat tonnikalan ja kanan sopivan kasvissyöjälle, ja tähän mennessä leiriä on ehtinyt jo tapahtua pari hauskaa sattumusta keittäjien kanssa. Nuoret kroatialaiset ovat kuitenkin hyvin perillä erityisruokavalioista, ja ovat pitäneet hyvin huolta siitä, että jokainen saa sopivaa ruokaa.

73,

Nuutti OH1UBO

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media