YOTA 2022 osa 2

Lauantai

Saavuimme noin klo. 14 Zagrebiin, mutta meidän piti odottaa 4 tuntia bussia, joka vei meidät leiripaikalle. Aloimme purkaa tavaroita saatuamme majoitushuoneemme. Illalla oli avaussessio, jossa kerrottiin tulevan viikon tapahtumista yms. Palasimme huoneisiimme huonekavereidemme seuraan ja aloimme valmistautua yöpuulle.

Sunnuntai

Päivä alkoi klo 7 aamupalalla ja siitä siirryimme juottamaan ”wabbitteja” eli ARDF transmittereitä. Sen jälkeen kuuntelimme ympäristöystävällisistä asemista kertovaa luentoa ja saimme käyttöömme Remote -aseman koko leirin ajaksi. Lounaaksi söimme perunamuussia ja lihaa. Sitten kävimme läpi FT-8:n perusteita ja halukkaat pääsivät kokeilemaan sen workkimista. Kuuntelimme päivän viimeisen luennon satelliiteista, mutta koko porukka oli niin väsynyt eilisen reissailun jälkeen, joten keskittyminen oli vaikeaa. Tämän päivän Train The Trainer tunnilla kuulimme mm. Kids On The Air- toiminnasta sekä Liettualaisten stratosfääri ilmapalloista. Päivälliseksi söimme pastaa ja lihakastiketta. 

Intercultural evening

Illan valmistelut alkoivat ruokien ja oman maan lipun hakemisella. Meillä oli tarjolla ruisleipää, ruissipsejä sekä kahta erilaista salmiakkia. Kun kaikki maat saivat aseteltua tarjoilunsa, aloimme esitellä niitä toisillemme. Aloitimme kierroksen käymällä yksitellen jokaisen maan pöydässä. Tunnelma oli mukava ja yhteisöllinen, kaikki hymyilivät ja nauttivat. Soitimme omassa pöydässämme suomalaisia hittibiisejä.

Tähän mennessä leiri on ollut todella viihtyisä, mutta jos jonkun miinuksen saa sanoa, on se, että aikataulut eivät aina ihan matchaa.

73,

Emma, OH3-2348

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media