Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu 20.-21.8.2022

Kansainvälinen majakka-ja majakkalaivaviikonloppu, ILLW, järjestetään vuosittain elokuun kolmantena viikonloppuna. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 20.-21.8.2022. Tapahtuma alkaa lauantaina klo 0001 UTC ja kestää sunnuntaihin klo 2400 UTC saakka. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan merimajakoiden ja majakkalaivojen aktivointitapahtuma.

Mukana on ollut joka vuosi useita satoja majakka-asemia. Tänä vuonna ilmoittautuneita on 321. Ilmoittautuneiden listan näet täältä: https://illw.net/index.php/entrants-list-2022.

Suomesta mukana ovat ainakin

OH1AH Utö
OH1AM Kylmäpihlaja
OH2YLS Tankarin majakka
OH5B Luovukkaluoto

ILLW-tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Ilmoittautuminen tapahtuman verkkosivujen lomakkeella on kuitenkin suositeltavaa, sillä sivuilla julkaistaan lista osallistujista ja näin muutkin saavat tietää, että kyseinen majakka tulee viikonlopun aikana ääneen. Lisäksi lomakkeella voi ilmoittaa muun muassa QSL-infon.


Jokainen osallistuja voi vapaasti päättää kuinka kauan on äänessä ja mitä bandeja ja modeja käyttää. Osallistujia pyydetään workkimaan myös muita majakka-asemia sekä huomioimaan hitaat operaattorit, aloittelijat ja QRP-asemat. Pääsääntönä on, että workkia kannattaa niin kauan kuin se on kivaa.


Asemaa ei tarvitse rakentaa sisään majakkaan. Työskentely majakan edustalta ulkoa tai majakan vieressä sijaitsevasta muusta rakennuksesta on sallittua. Aseman on kuitenkin oltava majakan läheisyydessä sellaisessa paikassa, että majakalla mahdollisesti vieraileva yleisö huomaa sen. Aseman pystyttämiseen ja workkimiseen on oltava lupa.


Tapahtuman järjestäjät pyytävät, että asemat lisäisivät kutsunsa perään majakkaa kuvaavan tunnuksen. CW:llä workkivilla asemilla se on LT (majakka) tai LS (majakkalaiva), muilla “LIGHT”, “LGT”, “LIGHTHOUSE” tai “LIGHTSHIP”. Lisämerkki kertoo muille, että kyseessä on majakka- tai majakkalaiva-asema.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media