Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 35/2022, 10.9.2022

Tämä bulletiini luetaan luetaan lauantaina 10.9.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Syyspäivien ja syyskokouksen 2022 järjestelyoikeuksien haku

Jäsenten esitykset syyskokoukselle

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Polar 2022-leirin ilmoittautuminen on auki

Radioamatööri 06/2022 on DX-toiminnan teemanumero

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien radioamatöörikurssi lähi/etäkurssina

MPK:n radioamatöörikurssi etäkurssina

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Liiton syyskokouksessa 2022 valitaan liiton puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi. Erovuorossa ovat hallituksen jäsenet Tiina Nikumaa, OH8BBO, ja Mikael Nousiainen, OH3BHX.

Jokainen Liiton jäsen voi pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista ehdokaslistaan. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan koko nimi, eli sukunimi ja kaikki etunimet, ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Ehdotukset pyydetään toimittamaan 7.10. klo 14.00 mennessä Liiton toimistoon.

Ehdokasesittelyt tullaan julkaisemaan Liiton vaalisivulla.

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 3.-16.11.2022 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 19.11.2022. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon.

Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa Liiton toimistosta 26.9.2022 jälkeen. Luettelossa ovat kaikki 24.9.2022 mennessä hyväksytyt liiton jäsenet, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta, www.sral.fi/vaalit2022.

Syyspäivien ja syyskokouksen 2022 järjestelyoikeuksien haku

Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 19.11.2022. Tapahtumalle etsitään järjestäjää jäsenkerhojen joukosta. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 19.9.2022.

Jäsenten esitykset syyskokoukselle

Jäsenet voivat tehdä vuoden 2022 syyskokoukselle esityksiä, jotka pyydetään toimitettavan kirjallisesti perusteluineen ja allekirjoituksineen 15.9.2022 mennessä. Esityksen on oltava vähintään kymmenen jäsenen allekirjoittama. Esitykset lähetetään hallitukselle osoitteeseen hallitus ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon.

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Onko kerhonne kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Vuosien 2023 ja 2024 kesäleireille etsitään nyt järjestäjiä.

Kiinnostuneita kerhoja pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle kirjallinen hakemus, jossa ehdotetaan leiripaikkaa, ajankohtaa, arviota kustannuksista sekä annetaan selonteko järjestävän yhdistyksen tai järjestävien yhdistysten edellytyksistä tehtävän hoitamiseen.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 31.10.2022.

POLAR 2022-leirin ilmoittautuminen on auki

Liiton nuorisotiimi ja Lounais-Suomen Partiopiiri järjestävät yhteistyössä nuorten POLAR-leirin Leirisalossa, Kemiönsaarella, 14.-16.10.2022. Leirin teemana on JOTA-JOTI ja ja siellä pääsee tutustumaan erilaisiin radioamatööri- sekä partiotoimintaan liittyviin aiheisiin. Leiri on suunnattu ensisijaisesti 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille sekä radioamatööri- ja radiopartiotoiminnasta kiinnostuneille. Leirille voi tulla myös päiväkävijäksi. Lisätiedot ja kysymykset osoitteeseen nuoriso ät sral piste fi.

Ilmoittautuminen on auki 30.9. asti. Tervetuloa leirille!

Lisätietoja sekä ilmoittautumislomake löytyvät Liiton nuorisosivuilta.

Radiomatööri 6/2022 on DX-toiminnan teemanumero

Uusin RA-lehti on postitettu tällä viikolla. Lehti on DX-toiminnan teemanumero ja se sisältää artikkelit muun muassa AH0K-kilpailuasemasta, FT8-moden käytöstä DX-toiminnassa sekä Arton, OH2KW, muistelun omasta DX-urastaan.

Lehti on luettavissa myös digiversiona jäsensivuilla osoitteessa https://members.sral.fi/. Jos tarvitset ohjeita tai apua digilehden lataamiseen, otathan yhteyttä Liiton toimistoon.

Muistathan, että vastaamalla Liiton nettisivuilta löytyvään kyselyyn voit Liiton jäsenenä tilata loppuvuoden Radioamatööri-lehden myös digimuodossa tai painetun lehden sijaan pelkästään digilehtenä.

Vastaa kyselyyn tästä linkistä.

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien radioamatöörikurssi lähi/-etäkurssina

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit, OH2AP, järjestää radioamatööritutkintoon valmistavan etä/lähikurssin 13.9. alkaen. Lähikurssin pitopaikka on Järvenpäässä. Kurssilla perehdytään radioamatöörin perusluokan pätevyystutkintomateriaaleihin sekä käydään läpi tutkinnon moduulit K (määräykset, liikenne) ja T1 (tekniikan perusteet). Kurssin lopussa on mahdollisuus osallistua pätevyystutkintoon.

Lisätietoja kerhon sivuilla ja s-postilla oh2ap miumau sral.fi.

MPK:n radioamatöörikurssi etäkurssina

MPK järjestää radioamatöörikurssin etäopetuksena ajalla 21.9.-16.11.2022. Lisätietoja kurssista MPK:n koulutuskalenterista.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Keskiviikkona 7.9 järjestettiin ensimmäinen kotimainen tunnin pituinen FT8-kilpailu. Bandeilla kuultiin hieman vajaat 40 asemaa, joukossa myös yksi OI-asema. Seuraava FT8-testikilpailu järjestetään keskiviikkona 5.10. klo 18-19. Löydät kilpailun säännöt ja WSJT-X ohjeet liiton sivuilta.

Tänä viikonloppuna kisataan WAE DX Contestin SSB-osuus. Sähkötyksestä kiinnostuneille on tarjolla FOC QSO Party, joka ei ole varsinainen kilpailu, vaan FOC-yhteisön jäsenten sekä kaikkien muidenkin CW-aktiivien vuorokauden kestävä aktiviteettitapahtuma.

DX-peditioista ovat seuraavan viikon aikana aktiivisena ainakin ZL7/K5WE Chatham Islandilta, A35JP Tongan saaarelta sekä 4W/JH2EUW Timor-Lestestä, joka päättää peditionsa ensi viikon jälkeen.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 17.9.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media