OH2S Finnjamboree Kajolla

KAjo2022


Hämeenlinnassa Evolla järjestettiin 15.-23.7. 13 500 partiolaisen partioleiri Finnjamboree Kajo. Koko leirin ajan, päivin ja joskus öisinkin, leiriltä oli äänessä Suomen Partiolaiset ry:n tapahtumissa käytössä oleva kutsu OH2S. Pisimmät yhteydet radioasemalta pidettiin Australiaan ja Indonesiaan.

Radiopartioasemalle oli järjestetty useita erilaisia aktiviteetteja radiopartiotiimin puolesta. Tiimiin kuuluivat tiiminvetäjä Saku OH2SA:n lisäksi Saksalainen Jochen DK8ZM ja Hollantilaiset Erwin PA3EFR ja Paul PA5UL. Kanadalaiset Kyle VA3MXY ja hänen poikansa River. Nuutti OH1UBO, Aleksi OH1UDE, Jonne OH6FJS, Kristella OH1ESB, Esa OH1LTM, Hannu “Banda” OH7GIG Lisäksi paikalla oli muita apukäsiä ja minä, Ville OH1UDC.

Asema oli pop-up piste ja se oli sijoitettu leirisuoran varrelle siten, että jokainen leiriläinen kulki varmasti aseman ohi useamman kerran leirin aikana. Asemalla oli tungosta koko leirin ajan, etenkin kun tekemällä viisi aktiviteettia, sai OH2S Kajo kangasmerkin. Merkit olivat haluttuja ja kaikki 1000 kappaletta menivätkin leirin aikana. Leiriasemalla kävi koko leirin aikana varmasti useita tuhansia henkilöitä. Aseman aktiviteetit sisälsivät llippuviittoilua, oman nimen morsetusta, kettujahtia, viestin ratkomista Q- ja J-koodeilla, CW tulkitsemista, yhteyden pitämipitämistä, “lego-pelin pelaamista”, maston rakentamista spagetista ja vaahtokarkista, sekä monia muita. Aktiviteetit oli suunniteltu siten, että myös leirin nuorimmat osalistujat pystyvät suorittamaan ne. 

Tiistaina 19.7. oli vierailupäivä, jolloin leiriläisten läheiset ja kaverit pystyivät tulemaan lerille. Otava OH3OT ja Vilma OH2VT tulivat vierailupäiväksi leiriasemalle apukäsiksi, selvittyään tietenkin ensin SRAL Kesäleiristä. Vierailupäivänä leirillä oli jonkin arvion mukaan noin 30 000 henkeä. Siinä jää muutama kunta kakkoseksi jos asukasmäärää katsotaan!

Leiristä jäi ainakin itselleni positiivinen fiilis, ja se oli yksi mahtavimmista kokemuksista tähän astisessa lyhyehkössä elämässäni. Useita nuoria saatiin kiinnostumaan radioamatööriharrasteesta, muutama näistä onkin liittynyt nuorten Discord-kanavalle ja useita on tulossa jo kurssillekkin! Eli voisi sanoa leiriaseman onnistuneen kaikissa tavoitteissaan!

Aseman ulkopuolella leiriarki pyöri hienosti ohjelmalaaksoissa ja pop-up pisteillä. Leirin pääkadulla, eli leirisuoralla pääsi tutustumaan Ugandalaiseen ja Kanadalaiseen partiotoimintaan, ostamaan jäätelöä, herkuttelemaan kahviloissa, shoppailemaan, pistäytymään edellä mainitulla radioasemalla, tekemään käsitöitä, pelaamaan jääkiekkoa ja jalkapalloa, swoppaamaan eli vaihtamaan partiohuiveja ja merkkejä toisten partiolaisten kanssa, kuuntelemaan musiikkia ja paljon kaikkea muuta! 

Kajon leiriarkeen voi tutustua jälkeenpäin Kajon instagram tililtä, @kajo_2022. Kajo jakoikin YOTA Finland tilille laitetun postauksen omassa tarinassaan leirin aikana. Leirillä oli aina tekemistä, eikä tylsää hetkeä löytänyt. Jos ei muuta, voi mennä tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri maailman, olihan leirillä partiolaisia yli 20 maasta!

Seuraava Finnjamboree järjestetään kuuden vuoden kuluttua, joten toivotaan sinne ainakin yhtä loistavaa menestystä asemalle!

Kirjoittaja: Ville OH1UDC

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media