Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 36/2022, 17.9.2022

Tämä bulletiini luetaan luetaan lauantaina 17.9.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Syyspäivien ja syyskokouksen 2022 järjestelyoikeuksien haku

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Jäsenkerhoille tarjolla tiedotus-ja esittelyapua

Polar 2022-leirin ilmoittautuminen on auki

Radioamatööri-lehti ja pohjoismaisia ra-lehtiä luettavissa jäsensivuilla

QSO Today -virtuaaliseminaari 17.-18.9.

OJ/UT5UY operoi Märketilta 17.9. alk.

Tule mukaan viestiliikenneharjoitukseen 18.–19.11.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Liiton syyskokouksessa 2022 valitaan liiton puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi. Erovuorossa ovat hallituksen jäsenet Tiina Nikumaa, OH8BBO, ja Mikael Nousiainen, OH3BHX.

Jokainen Liiton jäsen voi pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista ehdokaslistaan. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan koko nimi, eli sukunimi ja kaikki etunimet, ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Ehdotukset pyydetään toimittamaan 7.10. klo 14.00 mennessä Liiton toimistoon.

Ehdokasesittelyt tullaan julkaisemaan Liiton vaalisivulla.

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 3.-16.11.2022 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 19.11.2022. 

HUOM. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon.

Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa Liiton toimistosta 26.9.2022 jälkeen. Luettelossa ovat kaikki 24.9.2022 mennessä hyväksytyt liiton jäsenet, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta, www.sral.fi/vaalit2022.

Syyspäivien ja syyskokouksen 2022 järjestelyoikeuksien haku

Liiton sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 19.11.2022. Tapahtumalle etsitään järjestäjää jäsenkerhojen joukosta. Syyskokouksen ympärille on mahdollista järjestää Syyspäivät, jonka aikana on esitelmiä ja tapaamisia sekä mahdollisesti kirpputori. Esitelmäohjelma on vapaasti järjestäjän päätettävissä.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on ensi maanantai 19.9.2022.

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Onko kerhonne kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Vuosien 2023 ja 2024 kesäleireille etsitään nyt järjestäjiä.

Kiinnostuneita kerhoja pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle kirjallinen hakemus, jossa ehdotetaan leiripaikkaa, ajankohtaa, arviota kustannuksista sekä annetaan selonteko järjestävän yhdistyksen tai järjestävien yhdistysten edellytyksistä tehtävän hoitamiseen.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 31.10.2022.

Jäsenkerhoille tarjolla tiedotus- ja esittelyapua

Jäsenkerhot, voitte ilmoittaa ajankohtaisista tapahtumistanne ja ra-kursseista Liiton toimistolle, joka auttaa mielellään tiedottamisessa muun muassa päivittämällä Liiton sivuille materiaalia, jakamalla Liiton somekanavilla infoa ja tiedottamalla bulletiinissa. Järjestämillenne radioamatöörikursseille voi myös pyytää Liiton markkinointitiimiä esittelemään Liiton toimintaa ja harrastusta yleisesti. Lisätietoja toimistolta, toimisto ät sral.fi

POLAR 2022-leirin ilmoittautuminen on auki

Liiton nuorisotiimi ja Lounais-Suomen Partiopiiri järjestävät yhteistyössä nuorten POLAR-leirin Leirisalossa, Kemiönsaarella, 14.-16.10.2022. Leirin teemana on JOTA-JOTI ja ja siellä pääsee tutustumaan erilaisiin radioamatööri- sekä partiotoimintaan liittyviin aiheisiin. Leiri on suunnattu ensisijaisesti 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille sekä radioamatööri- ja radiopartiotoiminnasta kiinnostuneille. Leirille voi tulla myös päiväkävijäksi. Lisätiedot ja kysymykset osoitteeseen nuoriso ät sral piste fi.

Ilmoittautuminen on auki 30.9. asti. Tervetuloa leirille!

Lisätietoja sekä ilmoittautumislomake löytyvät Liiton nuorisosivuilta.

Radioamatööri-lehti ja pohjoismaisia ra-lehtiä luettavissa jäsensivuilta

RA-lehti sekä muut pohjoismaisten radioamatööriliittojen lehdet ovat luettavissa digiversiona jäsensivuilla osoitteessa https://members.sral.fi/. Jos tarvitset ohjeita tai apua digilehtien lataamiseen, otathan yhteyttä Liiton toimistoon.

Seuraavan Radioamatööri-lehden aineistopäivä on ensi viikon keskiviikko 21.9. Aineistot pyydetään lähettämää osoitteeseen ra-lehti ät sral piste fi.

QSO Today -virtuaaliseminaari 17.-18.9.

Tänä viikonloppuna järjestetään amerikkalainen QSO Today Virtual Ham Expo. Se on virtuaaliseminaari, joka tarjoaa kymmeniä laadukkaita esityksiä radioamatööriharrastuksen eri alueilta. Pääsymaksu seminaariin on kymmenen US dollaria. Seminaarin aikataulu on sovitettu amerikkalaisiin aikavyöhykkeisiin ja tapahtuma avataan lauantaina 17.9. klo 18 Suomen aikaa. Lisätietoja järjestäjän kotisivuilta osoitteessa www.qsotodayhamexpo.com.

OJ/UT5UY operoi Märketilta 17.9. alk.

Ukrainalainen pakolainen, radioamatoori Alex, UT5UY, on julkaissut NGU-todisteen, jonka lyhenne tulee sanoista ”Never Give Up”. NGU-todisteen saa ottamalla yhteydet häneen OH-, OH0- ja OJ0-maista. Tästä lauantaista alkaen Alex operoi tunnuksella OJ/UT5UY Marketilta seuraavan viikon ajan. Jo aikaisempien OH- ja OH0-operaatioiden lisäksi on tulossa niiden toistoja. QSL häneen OH5UY-tunnuksen kautta. Lisätietoja DX World.net-sivuilta.

Tule mukaan viestiliikenneharjoitukseen 18.–19.11.2022

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 18.- 19.11.2022 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea. Jos tulet johtoasemalle, sinulle opetetaan digimodeohjelmiston asennus ja käyttö sekä pääset operoimaan em. ohjelmilla johdetusti viestiliikenneharjoituksessa.

Ilmoittautumiset harjoitukseen 3.11.2022 mennessä. Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta, OH7JJT. Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

SAC Contestin peruuntumisen vuoksi tänä viikonloppuna kansaiväliset kilpailut keskittyvät korkeammille taajuuksille. Kuuyhteyksissä kilpaillaan ARRL EME Contestissa 50 MHz ja sitä korkeammilla taajuuksi. HF-kilpailijoille on tarjolla useamman amerikkalaisen osavaltion järjestämiä muutaman tunnin pituisia QSO Party -kisoja eri modeilla.

Tällä ja tulevalla viikolla on liikkeellä useita DX-peditioita. ZL7/K5WE on ollut viikon aikana aktiivinen Chatham Islandilta ja jatkaa peditiotaan vielä ensi viikon puoleen väliin asti. FH/OK1M on juuri aloittanut ensi viikon loppuun asti kestävän peditionsa Mayotten saarella. VQ9SC Chagos Islandilta odotetaan aloittavan tänä viikonloppuna kaksi kuukautta kestävän peditionsa.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 24.9.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media