YOTA 2022 osa 4

Keskiviikko

Lähdimme keskiviikkona aamulla kohti itää, nimittäin pääkaupunkia Zagrebia, jossa lähdimme opastetulle kierrokselle ympäri vanhaakaupunkia. Kävimme katsomassa erilaisia rakennuksia, josta suuntasimme lopuksi oppaan avustuksella kohti tekniikan museota. Tekniikan museossa aluksi kokoonnuimme yhdessä katsomaan Nikola Teslan keksintöjä, Teslan käämiä ja maailman ensimmäistä kauko-ohjattua venettä! Tekniikan museossa menimme katsomaan kaivos replikaa, ja erilaisia vanhoja ajoneuvoja.

Tekniikan museosta, lähdimme kohti Sljemen vuorta, tarkoituksenamme oli matkustaa kilometrin korkuisen vuoren huipulle kondooli hissillä, mutta turvakokeiden vuoksi menimmekin kiemuria teitä pitkin busseilla huipulle. Huipulle menon tarkoituksena oli aktivoida kyseistä vuorta (SOTA), HF:llä sekä QO-100-satelliitilla. Päivän aikataulu ei ollut tiukka, joten oli reilusti aikaa sosialisoida ja levätä. 

Vuorelta lähdimme illalla takaisin kohti Karlovacia ja suoraan unten maille!

Torstai

Torstaina ei ollut ekskursioita minnekään vaan päivä vietettiin kokonaan leirialueella. Vuorossa olikin erilaisia workshoppeja. Aamiaisen jälkeen vuorossa oli energizereita, ja oli meidän vuoro ryhmässämme opettaa Norjalaista jalkaleikkiä, joka olikin juuri sopiva alku päivään! Harmillisesti aika rajoituksista peli jäi vähän kesken. Päivän aikana opettelimme muun muassa pystyttämään vertikaali-antennia, saimme kokeilla radiosuunnistusta wabbeteilla jotka kolvasimme sunnuntaina, joka olikin mielenkiintoista ja liikunnan täytteistä! Workkimisestakaan ei päivän aikana ollut puutetta sillä yksi workshoppi olikin workkiminen! Eli tunti workkimista varten leiriasemalta.

Ruoastakaan ei ollut onneksi pulaa sillä Bistro Shrek hoiti homman kokonaan 🙂

73, Juuso OH2CFZ

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media