Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 37/2022, 24.9.2022

Tämä bulletiini luetaan luetaan lauantaina 24.9.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Jäsenkerhoille tarjolla tiedotus-ja esittelyapua

Polar 2022-leirin ilmoittautuminen on auki

Radioamatööri-lehti ja pohjoismaisia ra-lehtiä luettavissa jäsensivuilla

Tule mukaan viestiliikenneharjoitukseen 18.–19.11.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Liiton syyskokouksessa 2022 valitaan liiton puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi. Jokainen Liiton jäsen voi pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista ehdokaslistaan. Ehdotukset pyydetään toimittamaan 7.10. klo 14.00 mennessä Liiton toimistoon. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan koko nimi, eli sukunimi ja kaikki etunimet, ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Ehdokasesittelyt tullaan julkaisemaan Liiton vaalisivulla.

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 3.-16.11.2022 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 19.11.2022. 

HUOM. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon.

Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa Liiton toimistosta ensi viikolla, 26.9. jälkeen. Luettelossa ovat kaikki 24.9.2022 mennessä hyväksytyt liiton jäsenet, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta.

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Onko kerhonne kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Vuosien 2023 ja 2024 kesäleireille etsitään nyt järjestäjiä.

Kiinnostuneita kerhoja pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle kirjallinen hakemus, jossa ehdotetaan leiripaikkaa, ajankohtaa, arviota kustannuksista sekä annetaan selonteko järjestävän yhdistyksen tai järjestävien yhdistysten edellytyksistä tehtävän hoitamiseen.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 31.10.2022.

Jäsenkerhoille tarjolla tiedotus- ja esittelyapua

Jäsenkerhot, voitte ilmoittaa ajankohtaisista tapahtumistanne ja ra-kursseista Liiton toimistolle, joka auttaa mielellään tiedottamisessa muun muassa päivittämällä Liiton sivuille materiaalia, jakamalla Liiton somekanavilla infoa ja tiedottamalla bulletiinissa. Järjestämillenne radioamatöörikursseille voi myös pyytää Liiton markkinointitiimiä esittelemään Liiton toimintaa ja harrastusta yleisesti. Lisätietoja toimistolta, toimisto ät sral.fi

POLAR 2022-leirin ilmoittautuminen on auki

Liiton nuorisotiimi ja Lounais-Suomen Partiopiiri järjestävät yhteistyössä nuorten POLAR-leirin Leirisalossa, Kemiönsaarella, 14.-16.10.2022. Leirin teemana on JOTA-JOTI ja ja siellä pääsee tutustumaan erilaisiin radioamatööri- sekä partiotoimintaan liittyviin aiheisiin. Leiri on suunnattu ensisijaisesti 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille sekä radioamatööri- ja radiopartiotoiminnasta kiinnostuneille. Leirille voi tulla myös päiväkävijäksi. Lisätiedot ja kysymykset osoitteeseen nuoriso ät sral piste fi.

Ilmoittautuminen on auki vielä ensi viikon perjantaihin eli 30.9. asti. Tervetuloa leirille!

Lisätietoja sekä ilmoittautumislomake löytyvät Liiton nuorisosivuilta.

Radioamatööri-lehti ja pohjoismaisia ra-lehtiä luettavissa jäsensivuilta

RA-lehti sekä muut pohjoismaisten radioamatööriliittojen lehdet ovat luettavissa digiversiona jäsensivuilla osoitteessa https://members.sral.fi/. Jos tarvitset ohjeita tai apua digilehtien lataamiseen, otathan yhteyttä Liiton toimistoon.

Tule mukaan viestiliikenneharjoitukseen 18.–19.11.2022

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 18.- 19.11.2022 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea. Jos tulet johtoasemalle, sinulle opetetaan digimodeohjelmiston asennus ja käyttö sekä pääset operoimaan em. ohjelmilla johdetusti viestiliikenneharjoituksessa.

Ilmoittautumiset harjoitukseen 3.11.2022 mennessä. Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta, OH7JJT. Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kaikkien aikojen ensimmäiseen OH FT8-kisaan syyskuun alussa osallistui noin 40 asemaa. Yleisluokassa ensimmäiseksi kiri OH1KH, perusluokassa OH1TSM ja QRP-luokassa OH4MFA. Täydelliset tulokset löytyvät liiton sivuilta. Kilpailussa näkyi paljon sellaisia asemia, jotka eivät muuten OH-kilpailuihin osallistu. Tule mukaan tähän rentoon tapahtumaan seuraavan kerran keskiviikkona 5.10. klo 18-19. Säännöt ja valmistautumisohjeet liiton sivuilla.

Kesällä järjestetyn kontestikyselyn tulokset on analysoitu ja niistä raportoidaan seuraavassa RA-lehdessä. Vastanneiden kesken arvottiin kolme SRAL 100v historiakirjaa, jonka voittivat Jari OH4NDU, Kari-Pekka OH2PQ ja Tapani OH5BM. Onnea voittajille!

Viikonlopun suurin kansainvälinen HF-kilpailu on CQ Worldwide DX Contestin RTTY-osuus. Suomalaiset ovat perinteisesti olleet kärkikahinoissa mukana tässä vuoden tärkeimmässä RTTY-kisassa. Lisäksi CQWW-kilpailut tarjoavat aina hyvän mahdollisuuden kartuttaa DX-maiden kokoelmaa.

Kuluneella viikolla on kuultu bandeilla 3C/TA2OM Päiväntasaajan Guineasta sekä FT4XW Kerguelen saarelta, joista jälkimmäinen on Most Wanted listan kymmenes. Molemmat ovat työkomennuksella olevia radioamatöörejä, jotka workkivat vapaa-aikanaan. Muita aktiivisia DX-asemia ovat esimerkiksi JG8NQJ/JD1 Minami Torishiman saarelta, YJ0DA Vanuatusta ja VK9XX Joulusaarilta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 1.10.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media