Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 38/2022, 1.10.2022

Tämä bulletiini luetaan luetaan lauantaina 1.10.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Toimisto kiinni vierailijoilta ensi viikolla

Polar 2022-leirin ilmoittautuminen sulkeutuu tänään

Tampereen Radioamatöörien juotoskurssi

ITU:n pääsihteeriksi valittu Doreen Bogdan-Martin KD2JTX

Silent key

Kilpailu-uutisia

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2022

Liiton syyskokouksessa 2022 valitaan liiton puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi.

Jokainen Liiton jäsen voi pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista ehdokaslistaan. Ehdotukset pyydetään toimittamaan ensi viikon perjantaihin 7.10. klo 14.00 mennessä Liiton toimistoon. Paikan päälle tuodut ehdotukset voi jättää postiluukusta. Ehdotukset voi toimittaa myös sähköpostilla niin, että allekirjoitettu ehdotus on skannattu pdf:ksi. Sähköpostilla lähetetyt ehdotukset lähetetään osoitteeseen vvk ät sral piste fi.

Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan koko nimi, eli sukunimi ja kaikki etunimet, ja mukana on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Ehdotus ja vakuutus voidaan toimittaa joko yhdessä tai erikseen.

Ehdokasesittelyt tullaan julkaisemaan Liiton vaalisivulla.

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 3.-16.11.2022 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 19.11.2022. 

HUOM. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon.

Vaaliluettelossa äänioikeutetuista ovat kaikki 24.9.2022 mennessä hyväksytyt liiton jäsenet, jotka ovat maksaneet viimeisimmän jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta.

Liiton kesäleirien vuosien 2023 ja 2024 järjestelyoikeuksien haku

Onko kerhonne kiinnostunut kesäleirin järjestämisestä? Vuosien 2023 ja 2024 kesäleireille etsitään nyt järjestäjiä.

Kiinnostuneita kerhoja pyydetään toimittamaan Liiton hallitukselle kirjallinen hakemus, jossa ehdotetaan leiripaikkaa, ajankohtaa, arviota kustannuksista sekä annetaan selonteko järjestävän yhdistyksen tai järjestävien yhdistysten edellytyksistä tehtävän hoitamiseen.

Hakemukset järjestelyoikeuksista lähetetään osoitteeseen toimisto ät sral piste fi tai toimitetaan Liiton toimistoon. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 31.10.2022.

Toimisto kiinni vierailijoilta ensi viikolla

Toimisto Kaupinmäenpolulla on kiinni vierailijoilta maanantaista keskiviikkoon 3.-5.10. Toimistoon saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostin välityksellä.

POLAR 2022-leirin ilmoittautuminen sulkeutuu tänään

Liiton nuorisotiimi ja Lounais-Suomen Partiopiiri järjestävät yhteistyössä nuorten POLAR-leirin Leirisalossa, Kemiönsaarella, 14.-16.10.2022. Leirin teemana on JOTA-JOTI ja ja siellä pääsee tutustumaan erilaisiin radioamatööri- sekä partiotoimintaan liittyviin aiheisiin. Leiri on suunnattu ensisijaisesti 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille sekä radioamatööri- ja radiopartiotoiminnasta kiinnostuneille. Leirille voi tulla myös päiväkävijäksi. Lisätiedot ja kysymykset osoitteeseen nuoriso ät sral piste fi.

Ilmoittautuminen sulkeutuu tänään perjantaina 30.9. Tervetuloa leirille!

Lisätietoja sekä ilmoittautumislomake löytyvät Liiton nuorisosivuilta.

Tampereen Radioamatöörien juotoskurssi

Tampereen Radioamatöörit OH3NE järjestää juotoskurssin, joka koostuu neljästä kerrasta ajalla 5.-6.10. ja 12.-13.10. klo 17-19. Kurssi pidetään Hervannassa Tredun sähkötalon tiloissa (Hepolamminkatu 10). Kurssi on OH3NE:n jäsenille ilmainen ja muille se maksaa 15 euroa. Ilmoittautumisia pyydetään asap Virvelle osoitteeseen talous ät oh3ne piste fi.

ITU:n pääsihteeriksi valittu Doreen Bogdan-Martin KD2JTX

ITU:n eli International Telecommunication Unionin uudeksi pääsihteeriksi on valittu radioamatööri, Doreen Bogdan-Martin KD2JTX. Doreen on myös ensimmäinen nainen tässä tehtävässä. ITU on YK:n alla toimiva organisaatio, joka koordinoi kaikkea sähköistä viestintää maailmassa.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Mika Ala-Hiiron OH8MW poismeno. Kunnioitamme hänen muistoaan hetken hiljaisuudella.

Kilpailu-uutisia

Kaikkien aikojen ensimmäiseen OH FT8-kisaan syyskuun alussa osallistui noin 40 asemaa. Yleisluokassa ensimmäiseksi kiri OH1KH, perusluokassa OH1TSM ja QRP-luokassa OH4MFA. Täydelliset tulokset löytyvät liiton sivuilta. Kilpailussa näkyi paljon sellaisia asemia, jotka eivät muuten OH-kilpailuihin osallistu. Tule mukaan tähän rentoon tapahtumaan seuraavan kerran keskiviikkona 5.10. klo 18-19. Säännöt ja valmistautumisohjeet liiton sivuilla.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 8.10.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Ronja Iso-Heiko.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media