Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 46/2022, 3.12.2022

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 3.12.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Liiton toimiston rajoitetut palveluajat jatkuvat joulukuun loppuun asti

Kahdeksikkojen joulukahvit 13.12.

Lahden Radioamatöörikerho ry:n OH3AC vuosikokous ja pikkujoulut 5.12. 

QSL-toimisto tiedottaa Venäjälle ja Valko-Venäjälle menevistä QSL-korteista

Itsenäisyyspäivänä Perinneradiotapahtuma ja OI-aktiviteetti

Kilpailu-ja DX-uutisia

Liiton toimiston rajoitetut palveluajat jatkuvat joulukuun loppuun asti

Liiton toimistolle ei ole vielä löydetty uutta työntekijää, joten marraskuun aikana voimaan tulleet rajoitetut palveluajat ovat voimassa vuoden loppuun asti. Toimisto on avoinna kävijöille maanantaisin klo 12-14. Yhteydenottoihin suositellaan sähköpostia.

Kahdeksikkojen joulukahvit 13.12.

Kahdeksikkojen kerhon joulukahvit on tarjolla tiistaina 13.12. klo 18 alkaen kerhon tiloissa Oulun Hiukkavaarassa. Lokaation löytää helpoiten kirjoittamalla Google Mapsiin hakusanaksi OH8AA. Tervetuloa!

Lahden Radioamatöörikerho ry:n OH3AC vuosikokous ja pikkujoulut 5.12.

Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC vuosikokous ja pikkujoulut pidetään Vanhan Radioaseman koulutusluokassa ma 5.12.2022 klo 18:00 lähtien.

Normaalien vuosikokousasioiden lisäksi käydään läpi tulevia tapahtumia. Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä, Teams-linkki löytyy Kerhon kotisivulta www.oh3ac.fi edellisenä päivänä

”Virallisen” osuuden jälkeen keskitymme juhlimaan pikkujoulua joulupuuron, glögin, kahvin ja seurustelun parissa. Kaikki uudet ja vanhat jäsenet ja muut toiminnasta kiinnostuneet ovat sydämellisesti tervetulleita!

QSL-toimisto tiedottaa Venäjälle ja Valko-Venäjälle menevistä QSL-korteista

Suomen Posti ei toistaiseksi lähetä paketteja Venäjälle eikä Valko-Venäjälle. Sen vuoksi myöskään Liiton QSL-toimisto ei lähetä näihin maihin meneviä kortteja. QSL-toimisto toivoo, että suomalaiset radioamatöörit eivät lähettäisi Venäjälle ja Valko-Venäjälle meneviä kortteja toimistoon, koska ne eivät sieltä liiku eteenpäin. Tilanteen muutoksesta tiedotetaan erikseen.

Itsenäisyyspäivänä Perinneradiotapahtuma ja OI-aktiviteetti

Perinneradiotapahtuma PRT35 järjestetään itsenäisyyspäivänä 6.12. Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA. Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan. Tarkemmat tiedot tapahtuman aikataulusta ja taajuuksista Putkiradiomuseon nettisivuilla.

Myös sotilasradioamatööriasemat aktivoituvat tiistaina 6.12. juhlistaen Suomen itsenäisyyspäivää. Tervetuloa bandeille!

Kilpailu-ja DX-uutisia

Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD kutsuu kaikki sähkötystaitoiset radioamatöörit Kuutosten kuppiin Suomen Itsenäisyyspäivänä. Kuudes joulukuuta kello 10 Suomen aikaa starttaava tunnin mittainen cw-kisa workitaan 80 ja 40 metrillä. Säännöt löytyvät OH6AD:n kotisivuilta, lisäyksenä entisiin sääntöihin on YL-luokka.

Vuoden 2023 HF-kilpailujen SM-sarjan ohjelma ja säännöt on nähtävillä liiton nettisivuilla. Suurimmat muutokset SM-sarjaan ovat NRAU- ja SATRG-RTTY -kilpailujen jääminen pois mestaruussarjasta, sekä uusi Talvikisa, joka aloittaa kilpailukauden 22.1.2023. Lisäksi ensi vuonna kilpaillaan FT8-moden Suomen mestaruudesta. Laita SM-osakilpailut jo nyt kalenteriin, niin ei pääse unohtumaan!

Kesäkuussa IARU HF -mestaruuskisan yhteydessä järjestetyn Jahtimestari-tapahtuman kunniakirjat ovat valmistuneet. Jos osallistuit Jahtimestari-tapahtumaan ja haluat kunniakirjan, niin lähetä sähköpostia liiton toimistoon ja sinulle lähetetään Jahtimestari-kunniakirja.

DX-peditioista ensi viikolla tulevat ääneen ainakin H44SHD Salomonsaarilta ja 5UA99WS Nigeristä. Molemmat ovat osa-aikaisia työn tai loman ohella toteutettavia aktiviteetteja. Lisäksi kannattaa seurata asemaa VK9WX Willisin saarelta, joka on aktivoitunut kuluneen viikon aikana.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 10.12.2022 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media