Radiorauhan julistus ja joulutervehdykset jouluaattona la 24.12.2022 klo 12:15 SA

Joulurauhan perinne ulottuu Suomessa aina 1300-luvulta saakka. Aikanaan joulurauha oli lakien mukaan voimassa 20 vuorokautta, alkaen jouluaatosta ja päättyen nuutinpäivään, 13. tammikuuta.

Lahden Radiomäeltä julistetaan valtakunnallinen joulun radiorauha alkamaan jouluaattona lauantaina 24.12.2022 klo 12:15 SA. Radiorauhan julistus seuraa Turun joulurauhan julistuksen perinnettä ja se annetaan tietenkin vain radioaalloilla.

Julistus luetaan klo 12:15 SA taajuudella 3.685 kHz. Julistuksen antaa Kalevi Kuukso, OH3NAO.

Julistuksen jälkeen radioamatöörit voivat tulla nyt kuittaamaan radiorauhan julistuksen ja samalla kertomaan ja vaihtamaan omat joulutervehdyksensä muille radioamatööreille. Näin toteutetaan Suomesta puuttunut paikka ja taajuus kaikille vaihtaa ja toivottaa joulutervehdyksiä, 

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media