Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 1/2023, 7.1.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 7.1.2023 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton toimisto avautuu ensi viikolla

Liiton toimikunnat kaipaavat uusia tekijöitä

Jouluasemat workkivat aktiivisesti

Kesäleiri-webinaari maanantaina 16.1.

Silent key

FT8-osakilpailu avaa OH-mestaruussarjan ensi keskiviikkona

Volunteers of the Air -tapahtuma on käynnistynyt

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton toimisto avautuu ensi viikolla

Anne Kainulainen on aloittanut liiton toimiston osa-aikaisena työntekijänä hieman ennen joulua. Liiton toimisto on avoinna ensi viikosta alkaen vierailijoille maanantaisin ja tiistaisin klo 10-14. Puhelinpalvelu on käytettävissä myös ensi viikosta alkaen toimiston aukioloaikoina. Palveluaikoja mahdollisesti laajennetaan talven aikana. Ajankohtaiset yhteystiedot ja palveluajat voit tarkistaa liiton sivuilta.

Liiton toimikunnat kaipaavat uusia tekijöitä

Liiton toimikuntien kokoonpanot vahvistetaan jälleen tammikuussa vuodeksi eteenpäin. Toimikunnilla on liiton toiminnassa tärkeä rooli ja eri alojen syvällinen osaaminen löytyy juuri toimikunnista. Nyt on oikea aika hakeutua mukaan juuri sinua kiinnostavan radioamatööriharrastuksen osa-alueen toimikuntaan. Ota yhteyttä toimikunnan vetäjään ja kerro kiinnostuksestasi. Liiton toimikunnat yhteystietoineen on listattu liiton nettisivuilla.

Jouluasemat workkivat aktiivisesti

Joulukuussa oli äänessä ainakin kolme OH-asemaa jouluteemalla: OH9SCL, OG1XMAS ja OF9X. Pusulan Radiokerhon joulupukkioperaatio, OF9X, tuotti iloista joulumieltä ja piti 10,319 yhteyttä 7,117 eri  asemaan. Lisätietoja QRZ.com OF9X. Mukana oli myos Alex, UT5UY, toivottamassa parempaa Uutta Vuotta Ukrainan radioamatööreille heidän omalla kielellään.

Webinaari maanantaina 16.1: Millaisen kesäleirin Sinä haluat? Tehdään yhdessä!

Suomen radioamatööriliiton seuraava kesäleiri järjestetään 12.-16.7.2023 Vierumäen vapaa-aika- ja liikuntakeskuksessa, noin 25 km Lahdesta. Leirin järjestää Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC.

Maanantaina 16.1.2023 klo 18:00 järjestettävässä webinaarissa kerrotaan alustavasti leiripaikasta ja suunnitelmista leirin suhteen. Webinaari on ensimmäinen ennen leiriä pidettävistä tiedotustilaisuuksista, joita järjestetään lisää talven ja kevään aikana.

Muistele parasta leirikokemustasi. Mitä Sinä haluaisit leiristä? Mitä Sinun mielestäsi pitää leirillä olla tai tapahtua, jotta olisit tyytyväinen? Tule kertomaan toiveesi ja ajatuksesi. Tule tekemään hyvää kesäleiriä yhdessä meidän kanssamme ja auttamaan meitä! Sana on vapaa!

Linkki webinaariin löytyy maanantain 16.1. aikana sekä liiton sivuilta että Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC:n sivulta.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Reijo Lammisen, OH1IU poismeno. Kunnioitamme Reijon muistoa hetken hiljaisuudella.

Volunteers On The Air -tapahtuma on käynnistynyt

Yhdysvaltojen radioamatööriliitto ARRL järjestää koko vuoden 2023 kestävän tapahtuman Volunteers on the Air, jonka tarkoitus on antaa tunnustusta liiton vapaaehtoistyölle. Tapahtumassa kerätään pisteitä pitämällä yhteyksiä ARRL:n jäsenten tai liiton toimihenkilöiden kanssa erillisen pistetaulukon mukaan.

Esimerkiksi yhteydestä jäsenen kanssa saa yhden pisteen, liiton kerhoaseman kanssa sata pistettä ja yhteydestä ARRL:n presidentin kanssa 300 pistettä. Vuoden aikana aktivoituu myös ARRL:n portable-asemia, joista saa bonuspisteitä. Kaikki yhteydet tulee kuitata Logbook of The World -palvelussa ja osallistujille on luvassa hienoja sertifikaatteja. Tapahtuman säännöt pistetaulukoineen löydät osoitteesta vota.arrl.org.

FT8-osakilpailu avaa ensi keskiviikkona OH-mestaruussarjan 2023

Vuonna 2022 syksyllä järjestetyt FT8-testikilpailut olivat erittäin suosittuja. FT8 on otettu nyt mukaan myös OH SM-sarjan ohjelmaan. Osakilpailuja on kuusi ja ne järjestetään parittomien kuukausien toisena keskiviikkona klo 18-19 Suomen aikaa. Ensimmäinen osakilpailu avaa vuoden 2023 SM-sarjan ja se järjestetään keskiviikkona 11.1.2023.

Löydät kilpailukutsun sääntöinen sekä WSJT-X -ohjeen liiton sivuilta.

Kilpailu-ja DX-uutisia

SM-sarjan avaavan FT8-kilpailun jälkeen seuraava OH-mestaruussarjan kilpailu on uusi Talvikisa, jonka järjestää Pusulan radistit OH9W sunnuntaina tammikuun 22. päivänä. Kilpailukutsun sääntöineen löydät liiton sivuilta.

Viikon päästä sunnuntaina tammikuun 15. päivä on vuorossa perinteinen Pohjoismaiden ja Baltian maiden välinen maaottelu NRAU. Viime vuosina Baltian maat ovat hallinneet kilpailua ottamalla kolme kärkisijaa Suomen ollessa neljäs. Nyt kaikki mukaan kilpailutalkoisiin ja nostetaan Suomi podiumille ja aina voittoon asti! Kilpailun säännöt ja edellisvuosien tuloksia löydät kilpailun kotisivulta.

DX-maailman tärkein tapahtuma vuoden vaihteessa oli Crozetin tulo ääneen asematunnuksella FT8WW. Asema jatkaa workkimista näillä näkymin tammikuun lopulle. Willisin saaret eli VK9WX on vaihtelevasti aktiivinen erilaisissa DX-rinkuloissa. Tulevalla viikolla odotetaan ääneen tsekkipeditiota TN8K Kongosta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 14.1.2023 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media