Huippuluokan IC-7610-radio asennettu liiton etäasemalle OH2A

Suomen Radioamatööriliiton Padasjoella sijaitsevalle etäasemalle OH2A on asennettu uusi Icom IC-7610-radio. Radion sponsoroi SRAL:n etäasemakäyttöön suomalainen radioamatöörilaitteiden jälleenmyyjä Koneita.com. Liitto esittää kiitokset yhteistyöstä Koneita.com:in Jyrki Niemiselle OH6CS!

Erinomaisen vastaanottoherkkyyden sekä lähetysaudion laadun lisäksi IC-7610 tarjoaa etäohjaukseen vesiputousnäytön, jonka avulla bandin lähetteitä voi tarkastella samaan tapaan kuin itse rigin näytöltä. Alla kuvakaappaus Web Radio Control-etäkäyttöohjelmiston vesiputousnäytöstä.

SRAL:n jäsenenä pääset käyttämään etäasemaa pyytämällä asemalle henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen. Katso tarkemmat ohjeet tunnuksen hankkimisesta sekä muista käyttöehdoista etäasemat-sivulta. Huomaa myös, että etäaseman käyttöön vaaditaan vähintään perusluokan radioamatöörin pätevyys.

Web Radio Control-etäohjausohjelmiston näkymä uudelle IC-7610-radiolle asemalla OH2A

Etäaseman päivitystyöstä vastasivat Michael Fletcher OH2AUE sekä Mikael Nousiainen OH3BHX. Päivityksen yhteydessä pyrittiin myös parantamaan RF-ympäristöä vähentämällä häiriölähteitä. Uusi rigi asennettiin RF-häiriöitä hiljentävään räkkikoteloon. Samalla lisättiin aseman laitteiden käyttöjännitteen syöttöön suodatusta sekä vaihdettiin etäasemaohjelmiston Raspberry Pi:n hakkurivirtalähde vähähäiriöisempään ratkaisuun.

IC-7610 asennettuna räkkikoteloon
Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media