Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 2/2023, 14.1.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 14.1.2023 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuudella 3685 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET

Liiton toimiston palveluajat päivitetty

Kesäleiri-webinaari maanantaina 16.1.

Optimoi kusot Bouvetille VOACAP-keliennusteilla – webinaari lauantaina 21.1.

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

Liiton etäasemalle uutta kalustoa

Radioamatööreille uusia taajuuksia

Silent key

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton toimisto palveluajat päivitetty

Anne Kainulainen on aloittanut liiton toimiston osa-aikaisena työntekijänä hieman ennen joulua. Liiton toimisto on viime vuoden tauon jälkeen avoinna vierailijoille maanantaisin ja tiistaisin klo 10-14. Puhelinpalvelu on käytettävissä toimiston aukioloaikoina. Palveluaikoja mahdollisesti laajennetaan talven aikana. Ajankohtaiset yhteystiedot ja palveluajat voit tarkistaa liiton sivuilta.

Webinaari maanantaina 16.1: Millaisen kesäleirin Sinä haluat? Tehdään yhdessä!

Suomen radioamatööriliiton seuraava kesäleiri järjestetään 12.-16.7.2023 Vierumäen vapaa-aika- ja liikuntakeskuksessa, noin 25 km Lahdesta. Leirin järjestää Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC.

Maanantaina 16.1.2023 klo 18:00 järjestettävässä webinaarissa kerrotaan alustavasti leiripaikasta ja suunnitelmista leirin suhteen. Webinaari on ensimmäinen ennen leiriä pidettävistä tiedotustilaisuuksista, joita järjestetään lisää talven ja kevään aikana.

Muistele parasta leirikokemustasi. Mitä Sinä haluaisit leiristä? Mitä Sinun mielestäsi pitää leirillä olla tai tapahtua, jotta olisit tyytyväinen? Tule kertomaan toiveesi ja ajatuksesi. Tule tekemään hyvää kesäleiriä yhdessä meidän kanssamme ja auttamaan meitä! Sana on vapaa!

Linkki webinaariin löytyy maanantain 16.1. aikana sekä liiton sivuilta että Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC:n sivulta.

Optimoi kusot Bouvetille VOACAP-keliennusteilla – webinaari lauantaina 21.1.

Yksi johtavia VOACAP-HF-keliennusteohjelman asiantuntijoita Jari, OH6BG, pitää esityksen siitä, miten valmistautua tammikuun lopussa/helmikuussa 2023 ääneen tulevaan 3Y0J Bouvetin DX-peditioniin keliennusteiden valossa. Näitä oppeja et löydä Bouvetin peditionin www-sivuilta! Luennolla tehdään keliennusteet reaaliajassa Amerikan yleisradion suunnittelemalla VOACAP-ohjelmalla. Samalla kerrotaan kolme asiaa, joilla jokainen voi löytää ennusteista parhaat kusoajat.

Luennon järjestää yhteistyössä Suomen Radioamatööriliitto ja OH DX Foundation lauantaina 21.1. klo 17.00 SA. Ilmoittautumislinkki webinaariin löytyy liiton sivuilta.

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

Iisalmen Radiokerho ry:n OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 12.2. klo 14.00 Timo Hyvösen OH7LMQ:n luona osoitteessa Ukonahontie 160, Iisalmi.

Teljän Radioamatöörit ry:n OH1AF – OH1AB – OH1F vuosikokous järjestetään 1.2. klo 19.00 radiokerhon tiloissa osoitteessa Vanha Raumantie 705, Pori. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. Kokoukseen järjestetään myös etäosallistumismahdollisuus.

Liiton etäasemalle uutta kalustoa

Suomen Radioamatööriliiton Padasjoella sijaitsevalle etäasemalle OH2A on asennettu uusi Icom IC-7610-radio. Radion sponsoroi SRAL:n etäasemakäyttöön suomalainen radioamatöörilaitteiden jälleenmyyjä Koneita.com. Liitto esittää kiitokset yhteistyöstä Koneita.com:in Jyrki Niemiselle OH6CS!

SRAL:n jäsenenä pääset käyttämään etäasemaa pyytämällä asemalle henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen. Katso tarkemmat ohjeet tunnuksen hankkimisesta sekä muista käyttöehdoista etäasemat-sivulta. Huomaa myös, että etäaseman käyttöön vaaditaan vähintään perusluokan radioamatöörin pätevyys.

Radioamatööreille uusia taajuuksia

Radioamatööreille avataan uusia taajuuksia 29 MHz:n ja 430 MHz:n taajuusalueilla. Nämä tuovat kummallekin taajuusalueelle useita uusia toistintaajuuspareja, jotka helpottavat paikoitellen vallitsevaa toistinkanavapulaa. 430 MHz:n taajuusalueella uudet kanavat tarjoavat lisäksi mahdollisuuden siirtää toistimia taajuuksille, joilla käyttö on yhteensopivampaa luvasta vapaiden radiolaitteiden kanssa.

Yksityiskohtaiset tiedot uusista taajuuksista voit lukea liiton sivuilta.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegoidemme Kai Leppäsen OH2EZM ja Kari Koskisen OH5UO poismeno. Kunnioitamme Kain ja Karin muistoa hetken hiljaisuudella.

Kilpailu-ja DX-uutisia

Sunnuntaina 15.1. järjestetään perinteinen Pohjoismaiden ja Baltian maiden välinen maaottelu NRAU. Viime vuosina Baltian maat ovat hallinneet kilpailua ottamalla kolme kärkisijaa Suomen ollessa neljäs. Nyt kaikki mukaan kilpailutalkoisiin ja nostetaan Suomi podiumille ja aina voittoon asti! Kilpailun säännöt ja edellisvuosien tuloksia löydät kilpailun kotisivulta.

Seuraavana viikonloppuna 22.1. on vuorossa OH-mestaruussarjan uusi osakilpailu Talvikisa, jonka järjestää Pusulan radistit OH9W. Kilpailukutsun sääntöineen löydät liiton sivuilta.

Kansainvälistä kilpailutarjontaa edustaa tänä viikonloppuna esimerkiksi Indonesian YB DX Contestin SSB-osuus.

DX-asemista työskentelyä jatkavat ainakin ensi viikon ajan FT8WW Crozetilta ja TN8K Kongosta. VK9WX jatkaa työtehtäviensä ohella yhteydenpitoa Willisin saarelta 20m ja 40m bandeilla kevättalven ajan. Tänä viikonloppuna ääneen odotetaan asemaa ET3AA Etiopiasta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 21.1.2023 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Timo OH5LLR

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media