Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 3/2023, 21.1.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 21.1.2023 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Liiton hallitus kokoontui 19.1.

Optimoi kusot Bouvetille VOACAP-keliennusteilla – webinaari lauantaina 21.1.

Kotimainen WhatsApp OH DX-vihjeklusteri avattu

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

Liiton etäasemalle uutta kalustoa

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Silent key

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton hallitus kokoontui 19.1.

Liiton hallitus kokoontui torstaina 19.1., ja pöytäkirja saatetaan SRAL:n jäsensivustoille luettavaksi pian. Seuraava hallituksen kokous on torstaina 16.2.2023.

Optimoi kusot Bouvetille VOACAP-keliennusteilla – webinaari lauantaina 21.1.

Yksi johtavia VOACAP-HF-keliennusteohjelman asiantuntijoita Jari, OH6BG, pitää esityksen siitä, miten valmistautua tammikuun lopussa/helmikuussa 2023 ääneen tulevaan 3Y0J Bouvetin DX-peditioniin keliennusteiden valossa. Näitä oppeja et löydä Bouvetin peditionin www-sivuilta! Luennolla tehdään keliennusteet reaaliajassa Amerikan yleisradion suunnittelemalla VOACAP-ohjelmalla. Samalla kerrotaan kolme asiaa, joilla jokainen voi löytää ennusteista parhaat kusoajat.

Luennon järjestää yhteistyössä Suomen Radioamatööriliitto ja OH DX Foundation tänään lauantaina klo 17.00 SA. Ilmoittautumislinkki webinaariin löytyy liiton sivuilta.

Kotimainen WhatsApp OH DX-vihjeklusteri avattu

WhatsApp’ssa on avattu kotimainen OH DX-vihjeklusteri-ryhmä. Klusterilla voi antaa DX-vihjeitä ja ne näkyvät vain muille ryhmässä oleville. Ryhmä toimii samalla tavalla kuin jo tunnetut ”Hamit.fi, ”OHFF Cluster” ym. WhatsApp-ryhmät. Monessa maassa on jo vastaava WhatsApp-klusteri.

OH DX-vihjeklusteri sopii mainiosti antamaan apua muille OH-asemille harvinaisten DX-asemien löytämisessä sekä vihjeissä siitä, mistä DX-peditio kuuntelee. Bouvet-operaation alkaessa muutaman päivän kuluttua, OH DX-vihjeklusteri helpottaa varmasti yhteyden saamista. OH DX-vihjeklusterilla on sallittu myös pienimuotoinen keskustelu – sordiinolla, muita häiritsemättä.

Klusterille voi liittyä kutsulinkillä. Linkin löydät bulletiinin nettiversiosta sekä mm Radioamatöörit-Facebook-ryhmästä. WhatsApp-ryhmä avattiin muutama päivä sitten ja liittyneitä, DX-nälkäisiä on mukana jo yli 60. Tule tekemään uutta DX-kulttuuria.

Radiokerhot tiedottavat vuosikokouksista

Iisalmen Radiokerho ry:n OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 12.2. klo 14.00 Timo Hyvösen OH7LMQ:n luona osoitteessa Ukonahontie 160, Iisalmi.

Teljän Radioamatöörit ry:n OH1AF – OH1AB – OH1F vuosikokous järjestetään 1.2. klo 19.00 radiokerhon tiloissa osoitteessa Vanha Raumantie 705, Pori. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. Kokoukseen järjestetään myös etäosallistumismahdollisuus.

Liiton etäasemalle uutta kalustoa

Suomen Radioamatööriliiton Padasjoella sijaitsevalle etäasemalle OH2A on asennettu uusi Icom IC-7610-radio. Radion sponsoroi SRAL:n etäasemakäyttöön suomalainen radioamatöörilaitteiden jälleenmyyjä Koneita.com. Liitto esittää kiitokset yhteistyöstä Koneita.com:in Jyrki Niemiselle OH6CS!

SRAL:n jäsenenä pääset käyttämään etäasemaa pyytämällä asemalle henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen. Katso tarkemmat ohjeet tunnuksen hankkimisesta sekä muista käyttöehdoista etäasemat-sivulta. Huomaa myös, että etäaseman käyttöön vaaditaan vähintään perusluokan radioamatöörin pätevyys.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Jaakko Niemisen, OH3LV poismeno. Kunnioitamme Jaakon muistoa hetken hiljaisuudella.

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 17.- 18.3. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset harjoitukseen 3.3.2023 mennessä MPK:n nettisivuillta. Myös Tommi OH7JJT antaa lisätietoja tarvittaessa. Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viime sunnuntaina järjestettiin Pohjoismaiden ja Baltian maiden välinen HF-maaottelu NRAU. Jos osallistuit kilpailuun etkä vielä lähettänyt lokiasi, tee se viimeistään sunnuntaina 22.1. Lokin voit lähettää kilpailun kotisivujen kautta.

Tänä viikonloppuna 22.1. on vuorossa OH-mestaruussarjan uusi osakilpailu Talvikisa, jonka järjestää Pusulan radistit OH9W. Kilpailukutsun sääntöineen löydät liiton sivuilta.

Kansainvälistä kilpailutarjontaa edustaa tänä viikonloppuna esimerkiksi Unkarin radioamatööriliiton järjestämä 24 tunnin pituinen HA-DX -kilpailu.

DX-maailman ykköstapahtuma alkuvuoden aikana on Bouvetin retkikunnan 3Y0J operaatio ja asemaa odotetaan ääneen tammikuun lopulla. Bouvetia odotellessa voi käydä workkimassa esimerkiksi aseman 5H3SM Tansaniasta Zanzibarin saarelta sekä P40AA aseman Arubalta, joka osallistuu myös viikon päästä CQWW 160 metrin kilpailuun.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 28.1.2023 klo 15.00 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media