FT8-osakilpailu 1/2023 päivitetyt tulokset

Liiton kilpailutoiminta on arvioinut uudelleen FT8-osakilpailujen luokkajakoa. Poiketen muista SM-sarjan kilpailuista, FT8-kilpailuissa arvostellaan single band -luokat omina kilpailuluokkinaan. Peruste muutokselle on FT8-kilpailujen muista kilpailuista poikkeava luonne.

Perinteisessä SM-sarjassa sen osakilpailut kuten esimerkiksi Kalakukko, Kesäkisa ja Syysottelu ovat kukin omia, erilaisia kilpailujaan omine luokkineen ja muine yksityiskohtineen. FT8-osakilpailut ovat taas täysin samanlaisia, ja näin ne muodostavat yhtenäisemmän kokonaisuuden kuin SM-sarjan muut kilpailut. Tämän vuoksi FT8-kilpailujen käsittely omana kokonaisuutenaan on perusteltua.

FT8 SM-mestaruussarjassa ovat siis mukana kaikki kilpailun säännöissä olevat luokat. Muilta osin sääntöjä ei ole muutettu. Uskomme, että tämä järjestely on oikeudenmukainen ja innostaa kamppailemaan Suomen Mestaruudesta entistä aktiivisemmin.

Moni osallistuja oli mukana elämänsä ensimmäisessä tai toisessa kisassa, mikä on erinomainen asia! Uusia kilpailijoita kaivataan lisää ja tämä kisa on tarkoitettu juurikin matalan kynnyksen kilpailuksi. Kilpailun jälkeen tuli muutamia kysymyksiä esimerkiksi pisteiden ja kertoimien laskennasta, yhteyksien mahdollisesta hylkäämisestä sekä perusluokassa käytettävästä tehosta. Täydennetyissä säännöissä on esimerkein tarkennettu näitä asioita. Jos mieleen jää vielä avoimia kysymyksiä, niin ota yhteyttä rohkeasti kilpailutoimikuntaan radiosport@nullsral.fi.

Alla ladattavassa liitteessä ovat päivitetyt kilpailun tulokset sekä SM-sarjan tilanne ensimmäisen osakilpailun jälkeen. Tuloksia on tarkennettu siten, että taulukossa näkyvät brutto- ja nettokusot, hylätyt yhteydet sekä hylkäyksen syy. Lisäksi pari painovirhettä on korjattu. Lisähuomautuksille on aikaa torstaihin 26.1. asti.

Muista laittaa seuraava osakilpailu 8.3. kalenteriin!

+++

Vuoden ensimmäisessä SM-sarjan osakilpailussa kuultiin yli 50 asemaa ja lokeja palautettiin 35 kpl. Tarkistetuista lokeista 11 kpl tuli perusluokan asemilta. Alla ladattavissa liitteissä on esitetty osakilpailun tulokset sekä SM-sarjan tilanne ensimmäisen osakilpailun jälkeen. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

Tuloksista on hyvä huomioida, että vaikka osakilpailussa on single band -luokat, SM-sarjassa niitä ei ole. Näin ollen single band -luokkiin osallistuneet sijoitetaan SM-sarjassa pätevyystutkinnon mukaiseen luokkaan saavutetun pistemäärän mukaan. Asia on tarkennettu selkeämmin myös kilpailun sääntöihin, joista uudistettu versio ladattavissa alla olevasta linkistä.

Tulosten julkistamisen jälkeen kilpailijoilla on viikko aikaa esittää huomautuksia tai korjauspyyntöjä osoitteeseen timo.oh5llr@nullgmail.com, sen jälkeen tulokset ovat lopulliset.

Seuraava FT8-osakilpailu järjestetään keskiviikkona 8.3. klo 18-19 SA, laita päivä kalenteriin!

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media