Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 9/2023, 4.3.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 4.3.2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton kevätkokoukseen pyydetään jäsenaloitteita ja ehdotuksia ansioituneista

SRAL:n kesäleiri Vierumäellä 12.-16.7.2023 – Leiritiedote 2: Majoitukset ja OT-tapaaminen

T2-preppauskurssi jatkuu ensi tiistaina 7.3.

Silent key 

Viestiaselajin vuosipäivä 5.3. 

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

22nd DX & Contest Meeting -risteily

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kevätkokoukseen pyydetään jäsenaloitteita ja ehdotuksia ansioituneista

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus. Jäsenaloitteiden viimeinen jättöpäivä allekirjoituksineen on 20. maaliskuuta. klo 16:00. 

Hallitus pyytää jäsenistöltä ehdotuksia ansioituneista radioamatööreistä palkittavaksi. Liiton tunnustuspalkinnot perusteineen löytyvät Liiton nettisivuilta  Perusteltujen, kirjallisten ehdotusten viimeinen vastaanottopäivä on torstai 20. huhtikuuta. Esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi tulee lähettää hallitukselle sähköpostitse hallitus ät sral piste fi tai postitse toimistolle.

SRAL:n kesäleiri Vierumäellä 12.-16.7.2023 – Leiritiedote 2: Majoitukset ja OT-tapaaminen

SRAL:n kesäleiri 2023 pidetään Vierumäen vapaa-aika- ja urheilukeskuksessa, Lahdesta 25 kilometriä koilliseen. Leiri on päivän normaalia pidempi, aina keskiviikosta sunnuntaihin 12.-16.7. Ohjelmaa ja tapahtumia riittää kaikille päiville.

Leiripäällikkönä toimii Mika Luttinen, OH3BZK. Talkoolaisista ja talkootyönjaosta vastaa Hanna Pohjantuli, OH7TO. Seuraava talkoolaisten tapaaminen on maanantaina 6.3.

Seuraava leiriwebinaari ”Mitä Sinä haluat leiriltä?” järjestetään maaliskuun puolivälissä. Webinaarissa voit esittää omat toivomuksesi leiristä ja sen ohjelmasta. Myös sähköpostiin oh3ac@nulloh3ac.fi voi lähettää ajatuksia.

Leiriä varten varatut lähimajoitukset tulevat myyntiin huhtikuun alussa, mutta jo nyt on mahdollista varata majoitustilaa Vierumäen muista hotelleista ja laadukkaasta hirsihuvilakylästä. Majoitusvaihtoehdoista julkistetaan tiedote ensi viikolla. Myös leirin alustava kotisivu on viittä vaille valmiina.

Perinteinen OT-tapaaminen pidetään keskiviikkona 12.7.

Tervetuloa

T2-preppauskurssi jatkuu ensi tiistaina 7.3.

Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; yhteistyössä Zero Radio Club ry:n, OH0V/OH4A; kanssa järjestämän T2 -preppauskurssin suosio jatkuu. Kumpanakin kurssi-iltana on mukana ollut 60 oppilasta. Kurssin opettajaa Jukkaa OH6LI; sparraavat Reino, OH3mA; ja Rauno, OH3FR.

Kurssi on ilmainen ja tarkoitettu T2-moduuliin lukeville perusluokkalaisille. Kurssi jatkuu vielä kahtena tiistai-iltana kello

18:00-21:00 SA seuraavasti:

ti 7.3. kello 18:00-21:00 Antennit ja syöttöjohdot

ti 14.3. kello 18:00-21:00 Radioaaltojen eteneminen, mittaaminen ja häiriöt

Kurssi on preppauskurssi ja sillä käydään läpi valikoidusti T2-tutkinnon aihealueita. Materiaalia löytyy Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivulta.

Jokaisella kurssi-illalla on oma Teams-linkki, joka löytyy samalta sivulta. Kurssi-iltoina mukana olevat saavat linkin tallenteeseen.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Jyrki Valtosen OH2DO poismeno. Kunnioitamme Jyrkin muistoa hetken hiljaisuudella.

Viestiaselajin vuosipäivä 5.3.

Pohjan Viestikillan sotilasradioamatööriasema OI8VK aktivoituu Oulusta juhlistaen Viestiaselajin vuosipäivää.

OI8VK kutsuu kaikkia suomalaisia radioamatööriasemia. Asema on äänessä lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan saakka. 

Asema päivystää Oulussa lauantaina 4. maaliskuuta. sekä sunnuntaina 5. maaliskuuta. USB:llä klo 08:00-10:00 Taajuudella 3.685 MHz, erityisen herkällä korvalla sotilasradioharrastajia ja perinneradioasemia LSB, USB ja AM modella.

Muina aikoina päivystämme FT-8 Digimodella ainakin 80m, 40m ja 20m bandeilla.

Operaattoreina Oulussa toimivat Ari OH8CCO sekä Jaakko OH8FCK.

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

Pohjolassa vuoromaissa järjestettävän mikroaaltotapaamisen pitovuorossa on tänä vuonna Ruotsi. Tälle toukokuiselle VUSHF- leirille on Radioamatööritekniikan seura, RATS ry, järjestämässä yheiskyytiä. Bussikyytimahdollisuus on tarjolla myös seuraan

kuulumattomille.

Vastaamalla kyselyyn RATS:in nettisivuilla tiedetään kiinnostuneiden määrä:

Järjestävä Ericssonin radioamatöörikerho, SK0CT on tunnettu laadukkaan mikroaaltobonkin kirpputoritoimittaja.

Tiettävästi linja-auton tavaratilaan mahtuu kohtuullisen mukavasti kookkaampikin kirpputoritavara.

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Tule mukaan keväiselle 22nd DX & Contest Meeting -risteilylle. Vielä on aikaa ilmoittautua 15.3. saakka!

DX & Contest meeting risteillään M/S Silja Symphonylla reitillä Helsinki-Tukholma-Helsinki 14.-16.4.

Lisätietoja ilmoittautumisesta ja päivitetystä ohjelmasta löydät OHDXF:n nettisivuilta 

Nähdään laivalla!

OHDXF & CCF

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 17.- 18. maaliskuuta. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset harjoitukseen 3. maaliskuuta mennessä MPK:n nettisivuillta. Myös Tommi OH7JJT antaa lisätietoja tarvittaessa. Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tämän viikonlopun tärkein kansainvälinen kilpailu on ARRL International DX Contestin SSB-osuus. CW-workkijoille on sunnuntaina ohjelmassa 80 metrin bandilla kolmen tunnin mittainen UBA Spring Contest.

Tulevan viikon keskiviikkona 8.3. klo 18-19 Suomen aikaa järjestetään FT8 SM-sarjan toinen osakilpailu. Säännöt ja valmistautumisohjeet löydät liiton sivuilta.

Tällä hetkellä on menossa useita mielenkiintoisia DX-peditioita. 3B7M on workkinut jo 40.000 kusoa St Brandonin saarelta ja jatkaa tehokasta operointia ensi viikon puoleen väliin asti. HD8M on aloittanut työskentelyn Galapagos-saarilta ja on aktiivinen koko ensi viikon ajan. XU7GNY-peditio Kambodzassa kestää ensi viikon loppupuolelle. Lisäksi FT8WW operoi Crozetin saarelta päivittäin HF-taajuuksilla ja QO-100 -satelliitilla maaliskuun puoleen väliin asti. 

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 11. maaliskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media