Tulevia nuorisotapahtumia 2023

Tässä postauksessa kerrotaan ajankohtaisia, nuorisotoimintaan liittyviä asioita niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tervetuloa mukaan nuorisotoimintaan!

YOTA SUMMER CAMP UNKARISSA ELOKUUSSA

Youngsters On The Air-leiri järjestetään tänä vuonna Győrin kaupungissa Unkarissa 5.-12.8.2023. Leirin teemana on “Train The Trainer”, kuten parina aiempanakin vuonna. Leirillä pääsee tutustumaan eri kansallisuuksiin eri radioamatööri-aiheisten aktiviteettien parissa. 

Suomen tiimiin mahtuu 2-3 sellaista 15-25-vuotiasta SRAL:n nuorisojäsentä, jotka eivät ole olleet YOTA-leirillä aikaisemmin. Radioamatööritutkinto ei ole välttämätön. Jos haluaisit lähteä mukaan, ilmoita kiinnostuksestasi nuoriso@nullsral.fi.

Leiriin voit tutustua osoitteessa https://www.ham-yota.com/yota-hungary-2023/  

Käy katsomassa edellisen YOTA leirin tunnelmia blogistamme!


NUORISON ERIKOISKUTSUA OG2Y PÄÄSEE WORKKIMÄÄN SRAL:N ETÄASEMALTA

Jos sinulta puuttuu huippuasema kotoa niin nyt sen käyttöön on mahdollisuus. Radioamatööriaseman etäohjaus antaa helpon mahdollisuuden radioyhteyksien pitämiseen. Etäasemaa voi käyttää täysin ilman omaa asemalaitteistoa: tarvitset aseman käyttöön vain tietokoneen tai mobiililaitteen, sekä nettiyhteyden.

SRAL:n etäasemaa OH2A käytetään tietokoneella tai mobiililaitteella tavallisella verkkoselaimella. Etäohjaustekniikkana toimii suomalainen Web Radio Control, jolla voi pitää puhe- ja sähkötysyhteyksiä pelkällä verkkoselaimella. Fyysisen sähkötysavaimen käyttö on mahdollista erikseen rakennettavan, yksinkertaisen USB-sähkötysavainadapterin avulla.

Varaa ensin asema käyttöösi ja sen jälkeen OG2Y kutsu! Lisätietoja kutsun varaamisesta osoitteessa www.sral.fi/nuoriso/og2y/ ja asemasta www.sral.fi/2022/10/25/sraln-etaasema-oh2a-kaytettavissasi/


LIITY DISCORD-KANAVALLE!

Liity keskusteluun – Suomen radionuoret yhteisö on nyt Discordissa! Kanavalla pääset tutustumaan muihin nuoriin radioamatööreihin ja keskustelemaan haluamistasi aiheista! Liity nyt! Seuraava etäkerhoilta järjestetään 15.3. klo. 19.00!

https://discord.gg/ZfGwqtq52Q


POHJOISMAISIA AKTIVITEETTEJÄ TULOSSA!

Nordics On The Air, eli tutummin NOTA on Pohjoismaalaisten nuorten radioamatöörien oma leiri, joka on aiemmin järjestetty Ruotsissa 2018, ja Suomessa 2019. Nyt vuoden 2023 kesäksi on suunnitteilla leiri Norjan Oslon lähettyville LA8W/LS8W-kontestiasemalle. Jotta leiri saadaan järjestymään, pyydämme sinua ystävällisesti vastaamaan oheiseen lomakkeeseen, jossa kartoitetaan alustavaa kiinnostusta leirille ja sen ajankohdalle

https://forms.gle/ok3Q7egpb5tYZj8v7


YOTA-LÄPPÄRI TULOSSA NUORISOJÄSENTEN KÄYTTÖÖN

Kroatian Karlovacissa elokuussa 2022 järjestetyltä YOTA-leiriltä osallistujatiimien liitot saivat osallistumislahjaksi kannettavat tietokoneet, joilta käytettiin myös leirin aikana etäyhteyksien pitämiseen Krk:n saarella sijaitsevalta asemalta. Leirin järjestäjien toive oli, että tietokoneiden avulla annettaisiin leirin jälkeen nuorille mahdollisuus pitää yhteyksiä käyttäen läppärin tuomaa etäasemamahdollisuutta. 

Toiveiden mukaisesti YOTA-läppäri on siis liiton jäsenten lainattavissa ilmaiseksi erinäisiin käyttätarkoituksiin. Läppäriä voi lainata esimerkiksi seuraaviin tilanteisiin:

  • Käyttöön nuorille, joilla ei ole oman aseman käyttömahdollisuutta
  • Kerhoiltoihin, joissa esitellään nuorille harrastetta
  • Harrastuksen markkinointitapahtumiin

Läppärillä voi käyttää sekä liiton etäasemaa että Kroatiassa sijaitsevaa Remote Ham Radio -etäasemaa. Huomioithan, että läppärin lainaavan henkilön tai kerhon tulee olla liiton jäsen. 

Läppäri on lähtökohtaisesti liiton Nuorisotiimin hallussa. Laita sähköpostia osoitteeseen nuoriso@nullsral.fi, mikäli olet kiinnostunut lainaamaan läppäriä!  


YOTA – CONTEST

Viime vuodelta tuttu YOTA Contest järjestetään myös tänä vuonna! Kontestin järjestää IARU R1 nuorisotyöryhmä yhteistyössä Unkarin radioamatööriliiton kanssa. Kilpailun tavoite on edistää nuorten aktiivisuutta bandeilla ja parantaa YOTA -projektin tunnettavuutta ja tukea nuoria ympäri maailman.

Kontesti on kolmiosainen. Kilpailun ensimmäinen osa käydään toukokuun 22. päivä 0800 – 1959 UTC. Toinen osa käydään heinäkuun 22. päivä 1000 – 2159 UTC ja viimeinen osa joulukuun 30. päivä 1200 – 2359 UTC.

Kontestin pituus on rajattu 12 tuntiin, joten myös kokemattomat kontesterit mahtuvat hyvin mukaan. Kontestissa on yhteensä kahdeksan eri luokkaa, joista osa on suunnattu erityisesti nuorille, alle 26-vuotiaille operaattoreille. Nuorista operaattoreista saa ylimääräisiä pisteitä! Kontestissa kertoimina toimivat eri operaattoreiden iät, eivätkä esimerkiksi kerätyt maat tai ITU-alueet. 

Kyseessä on todellakin siis nuorien ympärille rakennettu uudenlainen kontesti.

Lue lisää tietoa kontestista tästä linkistä: https://www.ham-yota.com/contest/

PS. YOTA kontestia saatat päästä pian workkimään yhdessä tiimillä Turusta käsin! Lisätietoja ja ilmoittautuminen tulossa myöhemmin. 


73 de

Nuorisotiimi

nuoriso@nullsral.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media