Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 10/2023, 11.3.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 11.3.2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET

Liiton kevätkokoukseen pyydetään jäsenaloitteita ja ehdotuksia ansioituneista

SRAL:n kesäleiri sai nyt nimen – PäijätHami

Minkälaisen kesäleirin Sinä haluaisit? Leiri-info ja webinaari maanantaina 20.3. klo 18:00

T2-preppauskurssin viimeinen kurssi-ilta ensi tiistaina 14.3.

Silent key  

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

22nd DX & Contest Meeting -risteily

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kevätkokoukseen pyydetään jäsenaloitteita ja ehdotuksia ansioituneista

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus. Jäsenaloitteiden viimeinen jättöpäivä allekirjoituksineen on 20. maaliskuuta. klo 16:00. 

Hallitus pyytää jäsenistöltä ehdotuksia ansioituneista radioamatööreistä palkittavaksi. Liiton tunnustuspalkinnot perusteineen löytyvät Liiton nettisivuilta.  Perusteltujen, kirjallisten ehdotusten viimeinen vastaanottopäivä on torstai 20. huhtikuuta. Esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi tulee lähettää hallitukselle sähköpostitse hallitus ät sral piste fi tai postitse toimistolle.

SRAL:n kesäleiri sai nyt nimen – PäijätHami

Vierumäen vapaa-aika- ja liikuntakeskuksessa 12.-16.7. pidettävä SRAL:n kesäleiri on nyt saanut nimen: PäijätHami. Myös leirin logo on päätetty.

PäijätHami -nimi kuvastaa aktiivisen maakunnan aktiivista radioamatööritoimintaa joka palvelee myös kaikkia suomalaisia radioamatöörejä.

Leirin järjestelyt ovat jo edenneet pitkälle. Ohjelmapaletti alkaa pikku hiljaa hahmottumaan. Päivää normaalia pidempi leiri alkaa keskiviikkona 12.7., jolloin myös kirppu- ja rompetori aukeavat heti aamusta klo 9:00.

Torstain 13.7. päätapahtuma on OT-tapaaminen, joka kerää yhteen yli 50 vuotta radioamatööreinä olleet. Tämän jälkeen jatkuvat kolmena päivänä erilaiset foorumit, aina lauantain alkuiltaan. PäijätHami-leirin iltajuhla on perjantaina 14.7.

Kesäleirin lähimajoituskohteet avautuvat myyntiin heti huhtikuussa ilmestyvän Radioamatööri-lehden ilmestymisen jälkeen ti 11.4. Mutta jo nyt voi varata majoitusta Country Clubia lähellä olevista Fennada-hotellista, Holiday Club Vierumäestä sekä mökkikylästä.

Minkälaisen kesäleirin Sinä haluaisit? Leiri-info ja webinaari maanantaina 20.3. klo 18:00

SRAL:n kesäleiri 2023, PäijätHami, järjestetään ke-su 12.-16.7. Vierumäen vapaa-aika- ja liikuntakeskuksessa, n. 25 km Lahdesta. Leirin järjestää Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC.

Leirin järjestelyt ovat jo edenneet pitkälle. Mutta vielä voi vaikuttaa leirin ohjelmaan ja järjestelyihin? Muistele parasta leirikokemustasi. Mitä Sinä haluaisit leiristä? Mitä Sinun mielestäsi pitää leirillä olla tai tapahtua, jotta olisit tyytyväinen? Tule kertomaan toiveesi ja ajatuksesi. Tule tekemään hyvää kesäleiriä yhdessä meidän kanssamme ja auttamaan meitä! Sana on vapaa!

Tässä maanantaina 20.3. klo klo 18:00 SA järjestettävässä webinaarissa kerrotaan alustavasti leiripaikasta ja suunnitelmista leirin suhteen. Webinaari on toinen kevään ja alkukesän aikana pidettävistä tiedotustilaisuuksista.

Linkki webinaariin löytyy maanantaina 20.3. sekä SRAL:n sivulta että tältä sivulta. Arvioitu pituus korkeintaan 1,5 tuntia. Liity mukaan tästä, laita Teams-ikkunaan nimesi ja tunnuksesi tai koko nimesi!

T2-preppauskurssi jatkuu ensi tiistaina 7.3.

T2-preppauskurssin viimeinen kurssi-ilta ensi tiistaina 14.3.2023 Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; yhteistyössä Zero Radio Club ry:n, OH0V/OH4A; kanssa järjestämän T2 -preppauskurssin viimeinen kurssi-ilta on ensi tiistaina 14.3.

Kurssi on ilmainen ja tarkoitettu T2-moduuliin lukeville perusluokkalaisille. Viimeisen, kello 18:00-21:00, pidettävän illan aiheena on Radioaaltojen eteneminen, mittaaminen ja häiriöt

Kurssi on preppauskurssi ja sillä käydään läpi valikoidusti T2-tutkinnon aihealueita. Materiaalia löytyy Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kurssisivulta.

Jokaisella kurssi-illalla on oma Teams-linkki, joka löytyy samalta sivulta. Kurssi-iltoina mukana olevat saavat linkin tallenteeseen.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegoidemme Osmo Lehtisen OH3UR, Jouni Pirisen OH5NYN, Matti Loukon OH6GFV ja Juhani Frangenin OH6XV poismeno. Kunnioitamme Osmon, Jounin, Matin ja Juhanin muistoa hetken hiljaisuudella. 

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

Pohjolassa vuoromaissa järjestettävän mikroaaltotapaamisen pitovuorossa on tänä vuonna Ruotsi. Tälle toukokuiselle VUSHF- leirille on Radioamatööritekniikan seura, RATS ry, järjestämässä yheiskyytiä. Bussikyytimahdollisuus on tarjolla myös seuraan kuulumattomille.

Vastaamalla kyselyyn RATS:in nettisivuilla tiedetään kiinnostuneiden määrä:

Järjestävä Ericssonin radioamatöörikerho, SK0CT on tunnettu laadukkaan mikroaaltobonkin kirpputoritoimittaja.

Tiettävästi linja-auton tavaratilaan mahtuu kohtuullisen mukavasti kookkaampikin kirpputoritavara.

22nd DX & Contest Meeting -risteily

Tule mukaan keväiselle 22nd DX & Contest Meeting -risteilylle!

Estradilla 3YØJ BOUVET- The Story by KO8SCA -mitä todella tapahtui? Vielä on aikaa ilmoittautua 15.3. saakka. DX & Contest meeting risteillään M/S Silja Symphonylla reitillä Helsinki-Tukholma-Helsinki 14..-16.4.

Lisätietoja ilmoittautumisesta ja päivitetystä ohjelmasta löydät OHDXF:n nettisivuilta

Nähdään laivalla!

OHDXF & CCF

HF-viestiliikenneharjoitus järjestetään 17.–18.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 17.- 18. maaliskuuta. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella. Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset harjoitukseen 3. maaliskuuta mennessä MPK:n nettisivuillta. Myös Tommi OH7JJT antaa lisätietoja tarvittaessa. Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viime keskiviikkona kilpailtiin vuoden toinen FT8 SM-osakilpailu. Lokeja oli tullut vuorokausi kisan jälkeen jo 33 kpl. Lokit tulee lähettää viimeistään ensi maanantaina osoitteeseen timo.oh5llr@nullgmail.com. Tulokset valmistuvat ensi viikon aikana.

Tuleva viikonloppu on kontestitarjonnaltaan CW-painotteinen. Vuorossa on Britannian  kansanyhteisön radiokilpailu RSGB Commonwealth Contest. Se on yksi maailman vanhimpia radioamatöörikilpailuja ja tänä vuonna on järjestyksessä jo 86. kerta. 160 metrin bandin ystäville tarjoillaan toinen CW-kilpailu, Stew Perry Topband Challenge. Rytyllä voi kilpailla Indonesian radioamatööriliiton järjestämässä YB DX RTTY -kontestissa.

Seuraava isompi DX-peditio eli Sable Island kutsulla CY0S on tulossa ääneen reilun viikon kuluttua. Sitä odotellessa voi workkia esimerkiksi Ogasawaran kutsulla JD1BOI ja JD1BON sekä Malin kutsulla TZ1CE. Myös FT8WW Crozetilta on tulossa alkuviikosta ääneen pienen tauon jälkeen.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 18. maaliskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media