Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 12/2023, 25.3.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 25.3.2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton hallitus kokoontui 23.3. – seuraava kyselytunti 1.4.

Liiton kevätkokoukseen pyydetään ehdotuksia ansioituneista

PäijätHami -kesäleiri: Ekaa kertaa leirille?, WhatsApp ja arvonta ilmoittautuneille

D4NA äänessä Kap Verdeltä

Silent key 

Kerhot tiedottavat vuosikokouksista

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

HF-viestiliikenneharjoitus järjestettiin 17.–18.3.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton hallitus kokoontui 23.3. – seuraava kyselytunti 1.4.

Liiton hallitus kokoontui torstaina 23.3., ja pöytäkirja saatetaan SRAL:n jäsensivustoille luettavaksi pian. Seuraava hallituksen kyselytunti on 1.4. kello 14:00 taajuudella 3685 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla. Lomakkeen löydät Liiton nettisivuilta

Liiton kevätkokoukseen pyydetään ehdotuksia ansioituneista

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus.  Hallitus pyytää jäsenistöltä ehdotuksia ansioituneista radioamatööreistä palkittavaksi. Liiton tunnustuspalkinnot perusteineen löytyvät Liiton nettisivuilta  

Perusteltujen, kirjallisten ehdotusten viimeinen vastaanottopäivä on torstai 20.4. Esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi tulee lähettää hallitukselle sähköpostitse hallitus@nullsral.fi tai postitse toimistolle.

PäijätHami -kesäleiri: Ekaa kertaa leirille?, WhatsApp ja arvonta ilmoittautuneille

SRAL ja Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; kutsuvat kaikki suomalaiset radioamatöörit, heidän perheenjäsenensä, tuttavansa ja kaikki kiinnostuneet kesän ehdottomaan huipputapahtumaan, PäijätHami-kesäleirille, ke-su 12.-16.7. Vierumäen vapaa-aika- ja liikuntakeskukseen.

Tuletko ensimmäistä kertaa leirille?

Ei huolta! Torstaina ja perjantaina järjestämme ”Ensimmäistä kertaa leirillä?” -tilaisuudet, jossa saat hyvät opastukset leirin tapahtumiin ja olet sen jälkeen kuin kotonasi

WhatsApp-inforyhmä leiritiedotukseen

Ilmoittautuessasi respaan, voit ilmoittautua myös WhatsApp-leiri-info ryhmään, jossa saat säännöllisiä viestejä leirin tapahtumista ja ohjelmasta. Totta kai myös leiritoistimilta OH3RAC saat 24/7 -palvelua koko leirin ajan.

Ilmoittautuneiden kesken arvotaan HF-transceiver

Kaikkien leirin vastaanottoon ilmoittautuneiden ja leiripassin saaneiden kesken arvotaan arvokas HF-transceiver eli niin sanottu ”door prize”. Kaikki arvonnat toteutetaan lauantai-iltana juuri ennen kirpputorin huutokauppaa.

Leirin peruspalvelut alkavat keskiviikkona 12.7. Respa, kirppu- ja rompetori sekä muun muassa peräkärrymyynti aukeavat jo heti aamusta. Samoin sähkötyksen tasokokeisiin voi osallistua jo aamusta. Päivän aikana alkavat myös radioamatöörikurssit ja tutkinnot.

Leirin lähimajoituksien varaaminen avautuu tiistaina 11.4. Muihin majoituksiin voi varata jo nyt!

Leirillä pidetään noin 60 esitelmää. Esitelmänpitäjiksi on ilmoittautunut kansainvälisiä ja kotimaisia huippuja. Ensi viikosta lähtien paljastamme ohjelman huipputähtiä.

D4NA äänessä Kap Verdeltä

Timo OH1NOA/OH1NA on Kap Verden Sal-saarella 30.3.-6.4. Radio on mukana ja tavoitteena on kutsulla D4NA aktivoida saaren uudet WWFF-puskat D4FF-0002 Ponta do Sinó ja D4FF-0003 Costa da Fragata. Näiden lisäksi muutakin aktiviteettia riippuen antenninvetomahdollisuuksista. QSL via OH1NOA.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Pekka Hildenin OH2RS poismeno. Kunnioitamme Pekan muistoa hetken hiljaisuudella. 

Kerhot tiedottavat vuosikokouksista

Tervetuloa Pohjois-Karjalan Radiokerho ry:n OH7AB sääntömääräiseen vuosikokoukseen 

Paikka: Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos, Joensuun paloaseman auditorio (Noljakantie 4, 80140 Joensuu). Aika: lauantai 25.3. kello 13:00

Pihalla on runsaasti paikoitustilaa autoille. Opastus ulko-ovelta. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden hamssi sekä kerhokisojen voittajat. Kerhon hallitus toivottaa jäsenet lämpimästi tervetulleiksi!

Radioamatööritekniikan seuran vuosikokous pidetään Padasjoen kunnantalolla sunnuntaina 26.3. kello 15:00. Lisätietoa löytyy RATS:n nettisivuilta 

OH6AD, Keski-Suomen Radioamatöörit ry:n kevätkokous maanantaina 27.3. kello 18:00 alkaen.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu

Tervetuloa, OH6AD:n hallitus

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

Pohjolassa järjestettävän mikroaaltotapaamisen kiertävässä järjestelyvuorossa on tänä vuonna Ruotsi. Tälle toukokuiselle VUSHF- leirille on Radioamatööritekniikan seura, RATS ry, järjestämässä yhteiskyytiä. Bussikyytimahdollisuus on tarjolla myös seuraan kuulumattomille.

Vastaa kyselyyn RATS:in nettisivuilla, niin saamme tietää kiinnostuneiden määrän kuljetusjärjestelyjä varten. Tiettävästi linja-auton tavaratilaan mahtuu kohtuullisen mukavasti kookkaampikin kirpputoritavara.

Tapahtuman järjestävä Ericssonin radioamatöörikerho, SK0CT on tunnettu laadukkaan mikroaaltobonkin kirpputoritoimittaja.

HF-viestiliikenneharjoitus järjestettiin 17.–18.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry johti valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 17.- 18.3. MPK Savo-Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Harjoituksessa liikennöintiin HF- ja VHF-verkoissa puheella, datalla ja sähkötyksellä.

Harjoitukseen osallistui yli 40 etäasemaa. Sanomat liikkuivat nopeasti asemalta toiselle, harjoittelua kuitenkin tarvitaan lisää.

Suuret kitokset harjoitukseen osallistuneille ja sitä tukeneille.

Erityiskiitos GW-asemien ylläpitäjille.

Seuraava valtakunnallinen viestiliikenneharjoitus järjestetään marraskuussa 2023.

Turvallista jatkoa!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tämän viikon tärkein kansainvälinen kilpailu on CQWW WPX SSB-osuus. Tämä yksi vuoden suurimmista fonekisoista on jälleen innoittanut myös DX-peditioita matkustamaan varsinkin Karabian saaristoon ja Länsi-Afrikkaan. Tietoa kontestiin osallistuvista DX-peditioista löydät esimerkiksi NG3K:n ylläpitämältä kontestisivustolta. CW-workkijoille on lauantaina vuorossa brittiläisen sähkötyskerho FOC:n QSO Party.

Karibian ja Länsi-Afrikan lukuisten DX-peditioiden lisäksi CY0S on jo muutaman päivän workkinut haastavissa olosuhteissa Sable Islandilta käsin. Ensi viikolla odotetaan ääneen myös asemaa E6CI Niuen saarelta. Niuen pedition on tarkoitus operoida noin kahden viikon ajan. 

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 1. huhtikuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media