Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 13/2023, 1.4.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 1.4.2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

Liiton hallitus kokoontui 23.3. – seuraava kyselytunti 1.4.

Liiton kevätkokoukseen pyydetään ehdotuksia ansioituneista

PäijätHami -kesäleiri: IARU:n puheenjohtaja Sylvain, F4GKR; tulee kesäleirille

D4NA äänessä Kap Verdeltä

Silent key 

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

Tampereen Radioamatöörit ry:n mastotyöskentelykurssi

Kansainvälinen radioamatööripäivä huhtikuussa

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton hallitus kokoontui 23.3. – seuraava kyselytunti 1.4.

Liiton hallitus kokoontui torstaina 23.3., ja pöytäkirja saatetaan SRAL:n jäsensivustoille luettavaksi pian. Seuraava hallituksen kyselytunti on 1.4. kello 14:00 taajuudella 3685 kHz ja tämän jälkeen 1.6. 

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla. Lomakkeen löydät Liiton nettisivuilta

Liiton kevätkokoukseen pyydetään ehdotuksia ansioituneista

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus.  Hallitus pyytää jäsenistöltä ehdotuksia ansioituneista radioamatööreistä palkittavaksi. Liiton tunnustuspalkinnot perusteineen löytyvät Liiton nettisivuilta  

Perusteltujen, kirjallisten ehdotusten viimeinen vastaanottopäivä on torstai 20.4. Esitykset tunnustuspalkintojen saajiksi tulee lähettää hallitukselle sähköpostitse hallitus@nullsral.fi tai postitse toimistolle.

PäijätHami -kesäleiri: IARU:n puheenjohtaja Sylvain, F4GKR; tulee kesäleirille

SRAL on kutsunut PäijätHami-kesäleirille Vierumäelle ke-su 12.-16.7. alueemme IARU:n puheenjohtajan, ranskalaisen Sylvain Azarian, F4GKR. Sylvain on vastannut olevansa kunnioitettu ja ylpeä kutsusta ja tulevansa ilomielin tapaamaan suomalaisia radioamatöörejä.

Tämä lienee ensimmäisen kerta noin 30 vuoteen, kun IARU:n puheenjohtaja tulee SRAL:n viralliseen tilaisuuteen.

Sylvain osallistuu kesäleirin ohjelmaan useassa kohdassa:

– Perjantaina hän pitää esitelmän SDR-radioista, jonka aihealueen asiantuntija hän on. Ohjelmallisessa iltajuhlassa hän tuo IARU:n terveiset suomalaisille.

– Lauantaina hän osallistuu leirin Nuorisofoorumiin ja kertoo IARU:n työstä ja mahdollisuuksista nuorisotoiminnassa.

– Omassa esitelmässään hän kertoo IARU:n toiminnasta yleisesti mutta erityisesti siitä työstä, jonka IARU on tehnyt taistellessaan 23 cm:n alueesta Galileon puserruksessa. Leirillä hän tavannee myös telehallintojen edustajia.

Leirillä ohjelmaa myös koko perheelle!

Vierumäen vapaa-aika- ja liikuntakeskus tarjoaa ohjelmaa ja tapahtumia myös koko perheelle. Puolisoita tai lapsia ei ole unohdettu. ”Flowpark Vierumäki” on nuorille tarkoitettu seikkailuhuvipuisto, jossa seikkailuradoilla pääsee testaamaan omaa uskallusta, koordinaatiokykyä, tasapainoa tai muuten vaan liikkumaan hauskalla tavalla.

Alueella on useampi uimaranta ja mahdollisuus lautailuun ja melontaan unohtamatta luontopolkuja ja nuotiopaikkoja. Totta kai kaikki sisä- ja ulkourheilu- ja liikuntalajit ovat mahdollisia. Frisbee-golf ynnä muuta. Hieman vanhemmille löytyy muun muassa pakohuone, klassista hierontaa ja niin edelleen.

Ota siis koko perhe mukaan, hemmottele ja nauti. Hyvällä omallatunnolla voit sitten keskittyä radioamatöörileirin tarjontaan.

Leirin lähimajoitukset avautuvat heti pääsiäisen jälkeen ti 11.4.

Leirin lähialueen majoituksen avautuvat heti pääsiäisen jälkeen tiistaina 11.4. Jo nyt voi Vierumäeltä varata muita majoitusvaihtoehtoja.

D4NA äänessä Kap Verdeltä

Timo OH1NOA/OH1NA on Kap Verden Sal-saarella 30.3.-6.4. Radio on mukana ja tavoitteena on kutsulla D4NA aktivoida saaren uudet WWFF-puskat D4FF-0002 Ponta do Sinó ja D4FF-0003 Costa da Fragata. Näiden lisäksi muutakin aktiviteettia riippuen antenninvetomahdollisuuksista. QSL via OH1NOA.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Juha Munnen OH5VG ja Topi Ollilan OH6OR poismeno. Kunnioitamme Juhan ja Topin muistoa hetken hiljaisuudella.

VUSHF2023- leiri Ruotsissa – ilmoittaudu bussikuljetukseen 

Pohjolassa järjestettävän mikroaaltotapaamisen kiertävässä järjestelyvuorossa on tänä vuonna Ruotsi. Tälle toukokuiselle VUSHF- leirille on Radioamatööritekniikan seura, RATS ry, järjestämässä yhteiskyytiä. Bussikyytimahdollisuus on tarjolla myös seuraan kuulumattomille.

Ilmoittautuminen bussikyytiin on auki 19.4. asti RATS:in verkkosivuilla. Tiettävästi linja-auton tavaratilaan mahtuu kohtuullisen mukavasti kookkaampikin kirpputoritavara.

Tapahtuman järjestävä Ericssonin radioamatöörikerho, SK0CT on tunnettu laadukkaan mikroaaltobonkin kirpputoritoimittaja. Tervetuloa mukaan!

Tampereen Radioamatöörit ry:n mastotyöskentelykurssi

Tampereen Radioamatöörit ry järjestää mastotyöskentelykurssin Tampereen Tredulla sähkötalossa (S), osoitteessa Hepolamminkatu 10, Tampere. Kurssi koostuu neljästä illasta 17.-20.4 klo 17:30-19:30, joista kaksi ensimmäistä iltaa ovat työturvallisuus- ja teoriaosuutta. Työturvallisuusosuudet ovat pakollisia, ennen kuin voi osallistua mastotyöskentelyn harjoittelemiseen. 

Mastotyöskentelyn käytännön harjoitteluun mastossa voi osallistua vaihtoehtoisesti 19.4 ja/tai 20.4 riippuen kurssin osallistujamäärästä. Ilmoittautuminen kurssille tulee tehdä viimeistään 10.4. sähköpostiosoitteeseen talous_(ät)_oh3ne.fi.

Kurssi on ilmainen OH3NE:n jäsenille, muille osallistujille kurssi maksaa 15€. Kurssille otetaan ensimmäiset 20 ilmoittautunutta henkilöä. Ikäraja mastoharjoitukseen on 18 vuotta. Huomioithan myös terveydentilasi. Kouluttaja pidättää oikeuden päättää osallistujat mastotyöskentelyosuuteen. Koulutus ei anna pätevyyttä toimia kaupallisissa mastotyöskentelytehtävissä, mutta antaa harrastekäyttöön hyvän pohjan turvalliselle mastotyöskentelylle. 

Lisätietoja löydät kerhon verkkosivuilta.

Kansainvälinen radioamatööripäivä huhtikuussa

Kansainvälistä radioamatööripäivää juhlitaan IARU:n perustamispäivänä 18.4., ja 5PØWARD aktivoituu 11.-25. huhtikuuta. Vuoden 2023 teemana on Human Security for All, HS4A. Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat YK:n humanitaarisen turvan rahasto ja WAAS, ja teemalla halutaan korostaa radioamatöörien roolia kiireellisissä ja tärkeissä tarpeissa maailmanlaajuisesti. Lisätietoa löytyy IARU:n verkkosivuilta

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viikonlopun kansainvälinen kilpailutarjonta on digipainotteinen. Espanjalainen EA RTTY Contest on vuoden suosituimpia RTTY-kontesteja. FT-kilpailijoille on vuorossa 12 tunnin pituinen RSGB FT4 International Activity Day. Fonella ja CW:llä voi workkia Puolan radioamatööriliiton SP DX Contestissa.

Pääsiäisviikonloppuna järjestetään kaksi mielenkiintoista kotimaista kilpailua. Sunnuntaina 9.4. lanseerataan uusi HF-kilpailu YL-kumaus, jossa kertoimina toimivat YL-asemat. Toisena pääsiäispäivänä 10.4. on vuorossa perinteinen Kalakukkokilpailu, joka on samalla OH SM-sarjan toinen osakilpailu. Molempien kilpailujen säännöt löydät tämän vuoden ensimmäisestä Radioamatööri-lehdestä sekä ensi viikon aikana liiton nettisivuilta.

DX-peditioista E6CI ja E6AF -asemat jatkavat operointia Niuen saarella pääsiäiseen saakka. Ensi viikon alussa aktivoituu T30UN läntiseltä Kiribatin saarelta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 15. huhtikuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media