Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 15/2023, 22.4.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 22.4.2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Sysmästä tunnuksella OH2AA.

AIHEET

Kutsu Liiton kevätkokoukseen 20.5. 

Liiton hallitus kokoontui 20.4.

PäijätHami: Workkimisen riemua: FT8WW-peditio, FT8-, OHFF- ja kilpailufoorumi

IARU HQ-kilpailun valmistelut käynnissä

Silent key 

Polyteknikkojen Radiokerho ry järjestää radioamatöörikurssin toukokuussa

Kakkosten Kerho ry:n vuosikokous

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kutsu Liiton kevätkokoukseen 20.5. 

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. kello 12:00. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus. Kokouspaikka on VALO Hotel & Work Helsingin Ruskeasuolla osoitteessa Mannerheimintie 109. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta klo. 11:00.

Kevätkokouskutsu, kokousmateriaalit ja ilmoittautumislinkki löytyvät Liiton nettisivuilta

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä liiton hallituksen esitykset, joita ovat

  1. esitys Liiton sääntöjen ja vaalijärjestyksen muuttamiseksi yhden vuosikokouksen järjestelmään siirtymiseksi,
  2. jäsenmaksun korotus 74 e sekä jäsenmaksuun tuleva pdf-lehtialennus 5 e painetusta lehdestä luopuville alkaen 1.1.2024 ja
  3. OT-alennuksen myöntäminen 25% jäsenmaksusta OT-alennukseen oikeutetuille uusille hakijoille alkaen 1.6.2023.

Lisäksi käsitellään määräaikaan mennessä saadut, vähintään 10 jäsenen kannattamat esitykset, joita ovat

  1. esitys hallituksen jäsen Jari Jussilan OH2BU erottamiseksi Liiton hallituksesta.

Kokouksessa myönnetään tunnustuspalkintoja ansioituneille Liiton jäsenille.

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee esittää allekirjoitettu valtakirja ilmoittautumisen yhteydessä. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2023 jäsenmaksun kokonaisuudessaan.

Liiton hallitus kokoontui 20.4.

Liiton hallitus kokoontui 20.4., ja pöytäkirja saatetaan jäsensivustoille luettavaksi pian. 

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaipäivinä 10.6. ja 12.8. klo 14:00 taajuudella 3685 kHz. Jos taajuudella 3685 kHz on kyselytunnin alkaessa liikennettä, kyselytunti voidaan siirtää lähellä olevalle taajuudelle 3680-3695 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.Lomake on Liiton nettisivuilla

PäijätHami: Workkimisen riemua: FT8WW-peditio, FT8-, OHFF- ja kilpailufoorumi

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille 12.-16.7. Vierumäelle!

Radioamatööritoiminnan ydintä on workkiminen. Eikö? Workimme DXCC-maita, workimme puskia ja FT8-mode saa päivä päivältä enemmän suosiota. Kilpailut ovat monelle harrasteen suola. PäijätHami-tapahtuma palvelee nyt myös kaikkia workkijoita!

Leirin ohjelmaan on nyt varmistunut presentaatio FT8WW-operaatiosta viime talvena. Thierry, F6CUK; toi ääneen tämän harvinaisen ranskalaisen Crozet-saaren. Hän workki yksin yli 46.000 kusoa antaen monelle ATNO. ”A Total New One.” Tule kuulemaan ja näkemään pedition huippuhetket!

Luonnonsuojelualueiden eli ”puskien” workkimisen suosio on räjähtänyt. Miehet ja naiset kilpailevat uusien puskien aktivoinnista ja erityisesti uudet radioamatöörit ovat aktiivisesti mukana. Tule perjantaina mukaan interaktiiviseen OHFF-foorumiin. Ymmärrrät sen jälkeen, miksi puskaworkkiminen koukuttaa. Alan mestarit kertovat ja opettavat!

FT8-mode keksittiin muutama vuosi sitten. Sen jälkeen sen suosio on noussut pilviin. Vaikka modesta eivät kaikki pidä, melkein kaikki sitä workkivat. Miksi? Koska DX:t ovat siellä, höh! Tule kuuntelemaan FT8-foorumille, miten parhaat erottavat toisistaan Fox/Hound, multistriimin ja tavallisen FT8-moden. Kotiin päästyäsi olet oppinut tyhjentämään bandien DX-lippaan.

Eikä tässä kaikki! Perjantaina teemassa kuulet kaiken kilpailuworkkimisesta, opit käyttämään kilpailuohjelmia ja hallitset pile-up’in. Kuulet sekä filosofiaa että käytäntöä. Mutta myös tulevaisuuden trendejä. Voiko ihan oikeasti workkia vuorotellen kolmella lähettimellä? Kyllä!  

Majoitusvaraukset sähköpostilla tai puhelimella

Country Clubin lähimajoitukset voi tehdä joko sähköpostilla tai soittamalla Vierumäen myyntipalveluun. Majoitusvaihtoehdot ja huoneiden alkaen-hinnat löydät kesäleirisivulta. Sinne pääsee helpoiten klikkaamalla oh3ac.fi -sivun PäijätHami-logoja.

Avajaiset ja OT-tapaaminen torstaina 13.7.

Tapahtuman avajaiset pidetään puolilta päivin torstaina 13.7. Avajaisten jälkeen kaikki ne, joilla on ollut radioamatöörilupa yli 50 vuotta, kutsutaan OT-tapaamiseen. 

Asuntovaunut ja teltat 

Myös radioamatöörit ovat huolissaan luonnosta ja ympäristöstä. Olemme nyt pääsemässä Vierumäen kanssa ratkaisuun asuntovaunu- ja teltta-alueiden ympäristön suojelusta ja pystynemme ensi viikon bulletiinissa antamaan tiedot näiden paikkojen varaamisesta.  

PäijätHami-kesäleiri ke-su 12.-16.7. Vierumäellä!

IARU HQ-kilpailun valmistelut käynnissä

Liitto osallistuu tänäkin vuonna IARU-kilpailuun kevättalvella käynnistetyllä OH2HQ-projektilla. Kilpailu järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja viime vuonna siihen osallistui 13 OH-asemaa. Vastaava järjestäjä on Pusulan Radistit ry, OH9W. Projektijohtajana toimii Rami, OH2BCI ja asemaverkoston rakentamisesta vastaa Arto, OH2KW. Arto on aloitanut jo kartoituksen yhteydenotollaan aluksi viime vuoden asemiin. Halukkaita asemia ja operaattoreita tarvitaan lisää ja kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Artolle mahdollisimman pian sähköpostilla oh2kw@nullsral.fi.

IARU kisan yhteydessä järjestetään viime vuoden mallin mukainen Jahtikilpailu kaikille OH asemille. Lokeja ei tarvitse lähettää,  vaan järjestäjä tekee ne itse OH2HQ lokeista. Tämän tavoitteena on lisätä OH2HQ-aseman OH-aktiviteettia. Lisäksi IARU-kilpailuun osallistuvat asemat käyvät sisäisiä ryhmäkilpailuja, joilla tavoitellaan asemakohtaisten tulosten parantamista ja virheellisten yhteyksien vähentämistä. Valmistelujen etenemisestä tiedotetaan lisää kevään aikana.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Erkki Ruppan OH1ZN poismeno. Kunnioitamme Erkin muistoa hetken hiljaisuudella.

Polyteknikkojen Radiokerho ry järjestää radioamatöörikurssin toukokuussa

Haluaisitko päästä tutustumaan elektroniikkaan ja radiotekniikkaan? Tekisikö mieli tutustua toisella puolella maapalloa asuviin ihmisiin suoran puheyhteyden välityksellä ilman verkkoa tai osallistua kisoihin, joissa on tavoitteena saada yhteyksiä puheella, morsettamalla tai digitaalisilla lähetelajeilla mahdollisimman moneen asemaan? Vai harrastaisitko mieluummin erilaisia teknisiä kokeiluja esimerkiksi ohjelmistoradioiden tai langattoman datansiirron kanssa?

Kaikki edellä mainittu on tulee mahdolliseksi suorittamalla radioamatööritutkinto. Polyteknikkojen Radiokerho järjestää tutkinnon suorittamiseen valmistavan radioamatöörikurssin 2.5. alkaen tiistai- ja torstai-iltaisin klo 18-21 TUAS-talon AS3-luentosalissa osoitteessa Maarintie 8. Kurssi kestää neljä viikkoa ja sen päätteeksi järjestetään tentti. Kurssin esitiedoiksi riittävät oikein hyvin esimerkiksi lukion sähköfysiikan opinnot. Uudet tulokkaat taustaan katsomatta ovat tervetulleita!Kurssi on Polyteknikkojen Radiokerhon jäsenille maksuton. AYY:n jäsenille kurssin maksaa 10 € ja muille 20 €. Kurssin lopuksi halutessaan suoritettavasta radioamatööritutkinnosta Viestintävirasto veloittaa yhteensä 115.45 € (tenttitilaisuus 53,56 €, pätevyystodistus 43,75 € sekä asemaluvasta 18,14 € suuruinen vuosimaksu). Ilmoittautumalla kurssille ei vielä sitoudu suorittamaan kurssin lopuksi radioamatööritutkintoa vaan tutkinnon suorittamisesta voi päättää myöhemmin. Kurssille ilmoittautuminen ja lisätietoa kurssista löytyy kerhon nettisivuilta

Kakkosten Kerho ry:n vuosikokous

Tiistaina 25.4. klo 18:00 alkaen kerhon luolalla, Kiertotähdentie 6, 00740 Helsinki. Lisätietoa löytyy kerhon nettisivuilta

Käsitellään sääntöjen 10§ mukaiset asiat.

Virallisen kokouksen jälkeen esitellään kerhon uusi Myrskylän workkimis – QTH powerpoint esityksellä. 

Kakkosten Kerho ry:n  jäseniltä pyydetään ehdotuksia QTH:n nimeksi. 

Tervetuloa!

Hallitus

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tänä viikonloppuna järjestetään kansainvälisen YOTA-kontestin ensimmäinen osakilpailu. Työskentelymodeina ovat CW ja SSB. Tule antamaan pisteitä ja innostamaan nuoria kontestien pariin. Digiworkkijoille on vuorossa Puolan radioamatööriliiton järjestämä SP DX RTTY Contest. Sunnuntaina järjestetään myös italialainen perinneradiokilpailu Vintage Contest HF.

DX-peditioista 4W1A Itä-Timorissa lopettelee urakkaansa viikonlopun aikana. Vielä viikon verran jatkavat ainakin T30UN Länsi-Kiribatin saarella, VU7W Lakshadweepin saarella sekä kaksi E51-asemaa South Cookin saarella.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 29. huhtikuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media