Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 16/2023, 29.4.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 29. huhtikuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Kutsu Liiton kevätkokoukseen 20.5. 

Liiton hallitus kokoontui 20.4.

PäijätHami: Matkailuautot ja varaukset. Ennakkoilmoittautuminen tulossa

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

IARU HQ-kilpailun valmistelut käynnissä

Polyteknikkojen Radiokerho ry järjestää radioamatöörikurssin toukokuussa

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kutsu Liiton kevätkokoukseen 20.5. 

Kevätkokous kutsutaan koolle lauantaina 20.5. kello 12:00. Kokoukseen järjestetään etäosallistumis- ja etä-äänestysmahdollisuus. Kokouspaikka on VALO Hotel & Work Helsingin Ruskeasuolla osoitteessa Mannerheimintie 109. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta kello 11:00.

Kevätkokoukseen voi osallistua kokouspaikalla tai etäyhteydellä. Jos osallistut etäyhteyden avulla, sinun tulee ilmoittautua kokoukseen 12.5. mennessä

Kevätkokouskutsu, kokousmateriaalit ja ilmoittautumislinkki löytyvät Liiton nettisivuilta

  1. esitys Liiton sääntöjen ja vaalijärjestyksen muuttamiseksi yhden vuosikokouksen järjestelmään siirtymiseksi,
  2. jäsenmaksun korotus 74 e sekä jäsenmaksuun tuleva pdf-lehtialennus 5 e painetusta lehdestä luopuville alkaen 1.1.2024 ja
  3. OT-alennuksen myöntäminen 25% jäsenmaksusta OT-alennukseen oikeutetuille uusille hakijoille alkaen 1.6.2023.

Lisäksi käsitellään määräaikaan mennessä saadut, vähintään 10 jäsenen kannattamat esitykset, joita ovat

  1. esitys hallituksen jäsen Jari Jussilan OH2BU erottamiseksi Liiton hallituksesta.

Kokouksessa myönnetään tunnustuspalkintoja ansioituneille Liiton jäsenille.

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee esittää allekirjoitettu valtakirja ilmoittautumisen yhteydessä. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2023 jäsenmaksun kokonaisuudessaan.

Liiton hallitus kokoontui 20.4.

Liiton hallitus kokoontui 20.4., ja pöytäkirja saatetaan jäsensivustoille luettavaksi pian. 

Seuraavat hallituksen kyselytunnit järjestetään lauantaipäivinä 10.6. ja 12.8. klo 14:00 taajuudella 3685 kHz. Jos taajuudella 3685 kHz on kyselytunnin alkaessa liikennettä, kyselytunti voidaan siirtää lähellä olevalle taajuudelle 3680-3695 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.Lomake on Liiton nettisivuilla

PäijätHami: Matkailuautot ja varaukset. Ennakkoilmoittautuminen tulossa

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille 12.-16.7. Vierumäelle!

Kolme matkailuajoneuvo- ja kolme teltta-aluetta

Vaikka Vierumäki ei lähtökohtaisesti ole leirintäalue, on yhdessä Vierumäen kanssa luotu palvelut, jotka ovat lähes karavaanarialueiden tasoa. Alueen kolmesta erillisestä matkailuajoneuvoalueesta yksi on aivan Country Clubin vieressä, toinen 100 metrin päässä ja kolmas rauhallisella paikalla. Harvoin on karavaanareilla näin hyvää valinnanvaraa.

Telttailua varten on nurmialue lähes Country Clubin oven edessä ja laajempi kangasmetsäpohjainen alue noin 50 metrin päässä. Voit seurata leirin avajaisia ja elämää omalta teltaltasi!

Matkailuajoneuvo- ja telttailualueilla on BajaMajat ja säiliöt harmaavesien keräämiseen. Sähköt vedetään alueille niiltä osin, jos niitä ei ole valmiina.

Alustavat varaukset sähköpostilla ma 1.5. alkaen

Alustavan varauksen matkailuajoneuvoja varten voi tehdä ma 1.5. lähtien osoitteeseen kerhomestari@nulloh3ac.fi

Kartat alueiden sijainnista ja luonteesta sekä alustavien varauksien ohjeet löydät kesäleirisivulta. Sivulle pääsee myös sivulla www.oh3ac.fi olevien kesäleirilogojen kautta.

Toivotamme kaikki karavaanarit ja telttailijat tervetulleiksi PäijätHami-leirille.

Ennakkoilmoittautuminen tulossa

Ennakkoilmoittautumien leirille avataan noin kuukauden päästä.  Ilmoittautuminen ei toki ole pakollista, mutta auttaa ennen kaikkea ilmoittautujaa itseään nopeuttamaan vastaanottoprosessia. 

Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä tullaan kysytään myös halukkuutta HamBowl-keilailukilpailuun, golf-kurssiin tai HamGolf-kilpailuun, sähkötyksen tasokokeeseen, ohjelmalliselle juhlaillalliselle, tutkintoihin, mahdolliselle radioamatöörikurssille ynnä muuta.

Majoitusvaraukset sähköpostilla tai puhelimella

Country Clubin lähimajoitukset voi tehdä joko sähköpostilla tai soittamalla Vierumäen myyntipalveluun. Majoitusvaihtoehdot ja huoneiden alkaen-hinnat löydät kesäleirisivulta 

Avajaiset ja OT-tapaaminen torstaina 13.7.

Tapahtuman avajaiset pidetään puolilta päivin torstaina 13.7. Avajaisten jälkeen kaikki ne, joilla on ollut radioamatöörilupa yli 50 vuotta, kutsutaan OT-tapaamiseen. 

PäijätHami-kesäleiri ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäellä!

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Radioamatööritutkintomaksuihin tulee korotus. Tutkintomaksu on 1.7.2023 lähtien 26 €/moduli ja Liitto tukee tutkintopäivänä alle 18-vuotiaita kokelaita 50% alennuksella tutkintomaksuihin. 

Radioamatööritoiminnan täysimittainen harrastaminen vaatii pätevyystutkinnon suorittamisen. Pätevyystutkintojen suorituksia valvoo ja pätevyystodistukset myöntää Viestintävirasto. Lisätietoa kouluttautumisesta löydät Liiton nettisivuilta

IARU HQ-kilpailun valmistelut käynnissä

Liitto osallistuu tänäkin vuonna IARU-kilpailuun kevättalvella käynnistetyllä OH2HQ-projektilla. Kilpailu järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja viime vuonna siihen osallistui 13 OH-asemaa. Vastaava järjestäjä on Pusulan Radistit ry, OH9W. Projektijohtajana toimii Rami, OH2BCI ja asemaverkoston rakentamisesta vastaa Arto, OH2KW. Arto on aloitanut jo kartoituksen yhteydenotollaan aluksi viime vuoden asemiin. Halukkaita asemia ja operaattoreita tarvitaan lisää ja kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Artolle mahdollisimman pian sähköpostilla oh2kw@nullsral.fi.

IARU kisan yhteydessä järjestetään viime vuoden mallin mukainen Jahtikilpailu kaikille OH asemille. Lokeja ei tarvitse lähettää,  vaan järjestäjä tekee ne itse OH2HQ lokeista. Tämän tavoitteena on lisätä OH2HQ-aseman OH-aktiviteettia. Lisäksi IARU-kilpailuun osallistuvat asemat käyvät sisäisiä ryhmäkilpailuja, joilla tavoitellaan asemakohtaisten tulosten parantamista ja virheellisten yhteyksien vähentämistä. Valmistelujen etenemisestä tiedotetaan lisää kevään aikana.

Polyteknikkojen Radiokerho ry järjestää radioamatöörikurssin toukokuussa

Haluaisitko päästä tutustumaan elektroniikkaan ja radiotekniikkaan? Tekisikö mieli tutustua toisella puolella maapalloa asuviin ihmisiin suoran puheyhteyden välityksellä ilman verkkoa tai osallistua kisoihin, joissa on tavoitteena saada yhteyksiä puheella, morsettamalla tai digitaalisilla lähetelajeilla mahdollisimman moneen asemaan? Vai harrastaisitko mieluummin erilaisia teknisiä kokeiluja esimerkiksi ohjelmistoradioiden tai langattoman datansiirron kanssa?

Kaikki edellä mainittu on tulee mahdolliseksi suorittamalla radioamatööritutkinto. Polyteknikkojen Radiokerho järjestää tutkinnon suorittamiseen valmistavan radioamatöörikurssin 2.5. alkaen tiistai- ja torstai-iltaisin klo 18-21 TUAS-talon AS3-luentosalissa osoitteessa Maarintie 8. Kurssi kestää neljä viikkoa ja sen päätteeksi järjestetään tentti. Kurssin esitiedoiksi riittävät oikein hyvin esimerkiksi lukion sähköfysiikan opinnot. Uudet tulokkaat taustaan katsomatta ovat tervetulleita!Kurssi on Polyteknikkojen Radiokerhon jäsenille maksuton. AYY:n jäsenille kurssin maksaa 10 € ja muille 20 €. Kurssin lopuksi halutessaan suoritettavasta radioamatööritutkinnosta Viestintävirasto veloittaa yhteensä 115.45 € (tenttitilaisuus 53,56 €, pätevyystodistus 43,75 € sekä asemaluvasta 18,14 € suuruinen vuosimaksu). Ilmoittautumalla kurssille ei vielä sitoudu suorittamaan kurssin lopuksi radioamatööritutkintoa vaan tutkinnon suorittamisesta voi päättää myöhemmin. Kurssille ilmoittautuminen ja lisätietoa kurssista löytyy kerhon nettisivuilta

Kilpailu- ja DX-uutisia

Vappuviikonloppuna voi kontestien merkeissä kerätä esimerkiksi Sveitsin kantoneita. Helvetia Contestissa kantonit ovat kilpailun kertoimia ja kontestissa niitä voi workkia CW:llä, SSB:llä ja eri digimodeilla. Toinen viikonlopun eurooppalainen kilpailu on UK/EI Contest, joka workitaan CW:llä ja jossa lisäpisteitä saa englantilaisista ja irlantilaisista asemista. 

Viikon DX-tapaus on VK0NE, joka aloittaa operoinnin sunnuntaina 30.4. ja viipyy Spratlyn saarella 9.5. asti. Heti toukokuun alussa ääneen ääneen tulee myös 5UA99WS Nigeristä, joka työkomennuksen ohessa operoi bandeilla aina kesäkuun puoleen väliin asti. Ensi viikolla urakointia jatkavat T30UN läntiseltä Kiribatin saarelta sekä JD1BMH Ogasawaran saarelta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 6. toukokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media