Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 19/2023, 20.5.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 19. toukokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

TIEDOKSIANTO KEVÄTKOKOUKSESTA

PäijätHami: Ilmoittaudu WhatsApp-ryhmään, leirimaksut, hauskaa ja hupia

Hamigolf 2023

Silent key

OI aktiviteettipäivä 4.6.

OH3NE:n kesäleiri Teiskossa 9.-11.6.

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Kilpailu- ja DX-uutisia

TIEDOKSIANTO KEVÄTKOKOUKSESTA

Suomen Radioamatööriliitto SRAL:in hallitus toteaa, että kevätkokouksen 20.5.2023 koollekutsumisessa on ilmennyt laillisuusongelma. Ongelma liittyy etäkokouksen etukäteisilmoittautumiseen, josta ei ole SRAL:in säännöissä mainintaa. Voimassaoleva Yhdistyslaki kuitenkin edellyttää tätä, minkä johdosta kokous ei ole laillisesti kokoonkutsuttu.

Vuoden 2023 kevätkokous järjestetään myöhemmin ilmoitettavassa paikassa ja ajankohtana.

                                                                Suomen Radioamatööriliiton hallitus

PäijätHami: Ilmoittaudu WhatsApp-ryhmään, leirimaksut, hauskaa ja hupia

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille 12.-16.7. Vierumäelle!

Ilmoittaudu leirin WhatsApp-ryhmään

Leirille tuleville tai leiristä kiinnostuneille on avattu nyt oma WhatsApp-ryhmä ”PaijatHami2023-leiri”. Ryhmässä voit kysyä matalalla kynnyksellä mitä tahansa leiriin liittyvää ja saat nopean vastauksen. Samalla muutkin saavat infoa.

WhatsApp-ryhmään voit ilmoittautua joko kerhomestari@nulloh3ac.fi (laita mukaan puhelinnumerosi) tai tekstiviestillä 044 7001 599.

Vain muutama mökki jäljellä – pidä kiirettä!

Vierumäen pohjoisosassa on yli 150 hirsimökkiä. Mutta vain muutama on enää vapaana! Pidä kiirettä, kysy mökkejä Vierumäen tai Holiday Club Vierumäen myyntipalveluista tai booking.com -sivuilta. Hotellimajoitusta on edelleen runsaasti tarjolla.

Leirimaksut samat tai halvemmat kuin viime vuonna

Leirimaksut eli osallistumismaksut ovat viime vuotista huokeammat:

– koko aika, 2-4 päivää tai enemmän 30 €

– päiväkäynti 25 €

– perhemaksu (puoliso ja lapset) 50 €

– OT-alennus (ra-lupa yli 50 vuotta) 50 %

Lapin maakunnan radioamatöörit vapautettu leirimaksusta

Vaikka kesäleiri on muutaman kerran ollut Lapin maakunnan alueella, siellä asuvat joutuvat yleensä tulemaan aina pitkälle etelään päästäkseen mukaan leirille. Monen vuoden pienenä kompensaationa ja kunnioituksena on tänä vuonna Lapin maakunnassa pysyvästi asuvat radioamatöörit vapautettu leirimaksusta. Mutta, pelkkä OH9-tunnus ei toki riitä ”todisteeksi”.

Leirillä myös leikkiä ja hupia

Leirihän on ennen kaikkea muiden hamien tapaamista, yhdessäoloa ja ajankohtaisten esitelmien kuuntelua. Mutta myös hupia ja hauskaa pitää olla!

– Torstaina päiväohjelman jälkeen on ohjelmassa mukava, pieni yhden tunnin kesäleirikilpailu 2m/70 cm puheella. Säännöt tulevat löytymään kesäleirisivulta.

– Perjantaina myös päiväohjelman jälkeen on leikkimielinen muuntajanheittokilpailu. Kuka tietää, onko kyseessä pituus- vai tarkkuusheitto? Tai kumpikin?

– Hupiin ja leikkiin lienee luettava myös iltasaunat, jamit ym terassiravintola Palmussa. Sekä Green Card-kurssi, HamiBowl että HamiGolf.

Tutkintoja joka päivä

Leirillä voi suorittaa K-, T1- tai T2-moduulin preppauskurssin ja suorittaa tutkinnon kaikkina leiripäivinä. 

Leirin ohjelma ja ennakkoilmoittautuminen toukokuun lopulla

Leirin ohjelma ja vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen julkistetaan toukokuun lopulla leirisivulla sekä SRAL:n sivuilla. Leirisivulta löytyy jo nyt mm majoitus- ja matkailuajoneuvomahdollisuudet.

Tervetuloa PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Hamigolf 2023

Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ovat tervetulleita perinteiseen Hamigolf-kisaan Vierumäen Cooke-kentälle. Hami Golf pelataan SRAL:n kesäleirin yhteydessä perjantaina 14.7. kello 12.30. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa.

Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.

Kisan greenfee on 66€.  Kisakierros maksetaan caddiemasterille ennen peliä.

Ilmoittautumiset ennakkoon Juhalle, OH2LQ, juhakotala1@nullgmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Ilmoittautumiset 6.7. mennessä.

Mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Matti Kaiteran OH2LK  poismeno. Kunnioitamme Matin muistoa hetken hiljaisuudella. 

Perinneradiotapahtuma PRT36

PRT36-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 4.6. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja, yli 40-vuotiaita, veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan. Tapahtuma on vapaamuotoinen ilman johtoasemaa.

Tapahtuma-ajat ja modet: CW: kello 08.00–10.00 ja kello 12.00–14.00 SA

AM: kello 10.00–12.00 ja 14.00–16.00 SA

Taajuusalueet: CW: 3510–3590 kHz ja 7020–7040 kHz

AM: 3610–3770 kHz ja 7060–7080 kHz.

Suositus on, että alle viiden watin teholla lähettävät perinneradioasemat sijoittuvat käytetyn taajuusalueen alkupäähän ja suurempi tehoiset loppupäähän. Perinneradioasema voi käyttää asematunnuksen jäljessä lisäosaa /S. Mikäli laitetyyppi on ollut palveluskäytössä jo toisen maailmansodan aikana, lisätunnuksena voi olla /SA.

Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan. Myös OI-asemia toivotaan mukaan runsaslukuisesti.

Työskentelytarinat ja kuvat voi lähettää Karille, OH5YW, sähköpostiosoitteeseen kari.syrjanen@nullgmail.com. Yhteenvedot julkaistaan tapahtuman jälkeen Putkiradiomuseon nettisivuilla

OI aktiviteettipäivä 4.6.

Sotilasradioamatöörit juhlivat puolustusvoimain lippujuhlan päivää aktivoimalla sotilasradioamatööriasemat. Tervetuloa bandeille.

OH3NE:n kesäleiri Teiskossa 9.-11.6.

Tampereen Radioamatöörit ry OH3NE:n kesäleiri järjestetään 9.-11.6. Vähäsillan leirikeskuksessa Teiskossa. Lisätietoa leiristä, ohjelmasta ja maksuista löydät kerhon sivuilta 

Radioamatööritutkintojen maksujen korotus

Radioamatööritutkintomaksuihin tulee korotus. Tutkintomaksu on 1.7.2023 lähtien 26 €/moduli ja Liitto tukee tutkintopäivänä alle 18-vuotiaita kokelaita 50% alennuksella tutkintomaksuihin. 

Radioamatööritoiminnan täysimittainen harrastaminen vaatii pätevyystutkinnon suorittamisen. Pätevyystutkintojen suorituksia valvoo ja pätevyystodistukset myöntää Viestintävirasto. Lisätietoa kouluttautumisesta löydät Liiton nettisivuilta

Kilpailu- ja DX-uutisia

FT8 SM-sarjan kolmannen osakilpailun tulokset ovat valmistuneet. Luokkavoitot menivät asemille OH1KH, OH1W, OH2KZE, OH6NMY ja OH5FI. Osakilpailun tulokset ja SM-sarjan tilanteen voit käydä tarkistamassa liiton kilpailusivuilta.

Tulevana sunnuntaina 21.5. järjestetään K.S.Sainion juhlakilpailu, joka on samalla perinteisen OH SM-sarjan kolmas osakilpailu. Kilpailukutsun ja säännöt voit käydä lukemassa liiton kilpailusivuilta.

Kansainvälisistä kilpailuista vuorossa on tänä viikonloppuna His Majesty King of Spain Contestin CW-osuus. Maanantaina 22.5. illalla on mahdollisuus kilpailla FT4-modella brittien radioamatööriliiton RSGB:n FT-sarjassa.

Tulevalla viikolla useita kilpailupeditioita matkustaa erityisesti Karibian saaristoon viikon päästä järjestettävää CQWW WPX-kisan CW-osuutta varten. Ajankohtaisen tilanteen voit tarkistaa esimerkiksi NG3K:n DX- ja kilpailusivustolta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 27. toukokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media