Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 23/2023, 17.6.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 17. kesäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Kevätkokouksen järjestelyt aloitettu uudelleen

Radioamatööri-lehti 03/2023 ilmestynyt

Muistutus jäsenmaksulaskuista 2023

Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen

PäijätHami: Leirin alkuun enää 25 päivää – ilon ja valon muistilista!

Hamigolf 2023

Silent key

IARU -kilpailun yhteydessä uusi Jahtimestari-kilpailu

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kevätkokouksen järjestelyt aloitettu uudelleen

Hallitus on 7.6. kokouksessaan päättänyt, että kevätkokous järjestetään tulevan syksyn aikana. Kokouskutsu tullaan julkaisemaan RA-lehden numerossa 4/2023, johon mennessä selvitetään kokouksen päivämäärä ja kokouspaikka.

Kokouksen kutsuminen koolle aiemmin edellyttäisi kokouskutsun lähettämistä jäsenille kirjeenä, mistä aiheutuisi liitolle useiden tuhansien eurojen ylimääräiset kustannukset. Kevätkokouksen asialistalla ei myöskään ole sellaisia asioita, jotka vaatisivat kiireellistä päätöksentekoa tai jotka viivästyessään aiheuttaisivat liitolle taloudellista vahinkoa.

Radioamatööri-lehti 03/2023 ilmestynyt

Lehti on antenniteemanumero ja lehdessä on myös ajankohtaista tietoa muun muassa PäijätHami-kesäleiristä. Lisäksi Radioamatööri 03/2023 pitää sisällään runsaasti artikkeleita kilpailuista, tekniikasta ja historiasta. Perinteiseen tapaan vakiopalstoilta voi lukea vaikkapa nuorisotiimin kuulumisia.Lehteä voi lukea digitaalisesti SRAL:n jäsensivuilta

Muistutus jäsenmaksulaskuista 2023

Olethan muistanut maksaa vuoden 2023 jäsenmaksusi ja päivittänyt yhteystietosi (mukaan lukien sähköpostin ja puhelinnumeron) Liiton jäsenrekisteriin?Jos olet epävarma maksusta tai yhteystiedoistasi, ota yhteys toimistoon sähköpostilla toimisto@nullsral.fi, muuta yhteystietoja tällä kaavakkeella tai soita toimistolle numeroon 09-562 5973.

Kutsu kesäleirillä järjestettävään OT-tapaamiseen

SRAL kutsuu kesäleirin OT-tapaamiseen kaikki, joilla on ollut radioamatöörilupa vähintään 50 vuotta. Tapaaminen järjestetään kesäleirin yhteydessä torstaina 13.7. noin kello 12:30. Tilaisuus pidetään Vierumäen Country Clubin pääsalissa. Tilaisuus kestää korkeintaan kaksi tuntia.

Kyseessä on vapaamuotoinen tilaisuus, jossa on etusijalla vapaa seurustelu ja nokkakusoilu. Ohjelmassa on muun muassa

  • IARU:n ja SRAL:n tervehdykset
  • kahvia ja mansikkakakkua
  • muisteloita, hauskoja sattumuksia vuosien varrelta

Ilmoittautuminen OT-tapaamiseen pyydetään lauantaihin 1.7.2023 mennessä. Ilmoittautua voi leirin ennakkoilmoittautumislinkillä, joka löytyy sekä SRAL:n sivuilta että osoitteesta kesaleiri.oh3ac.fi. Tapaamiseen voi ilmoittautua myös sähköpostilla Liiton toimistoon tai kerhomestari@nulloh3ac.fi tai puhelimella 044 7001 599.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosi ja mainitse, jos mukanasi on avustaja. Ilmoittautuminen on ehdottoman tärkeää tilaisuuden ennakkojärjestelyjen takia.

Country Clubin navigaattori-osoite on Koulutuskeskuksentie 12, 19120 HEINOLA tai 19120 VIERUMÄKI

Lämpimästi tervetuloa!

PäijätHami: Leirin alkuun enää 25 päivää – ilon ja valon muistilista!

Kaikki suomalaiset radioamatöörit ja radiosta kiinnostuneet perheineen ja ystävineen kutsutaan PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7. Vierumäelle! Leirin avautumiseen on enää reilut kolme viikkoa! Yli 50 talkoolaista palvelee ja auttaa Sinua tekemään leiristä ikimuistoisen!

Ennakkoilmoittautuminen jatkunut ripeästi

Linkki ilmoittautumiseen löytyy sekä SRAL:n sivuilta että leirisivulta kesaleiri.oh3ac.fi

Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteys kerhomestari Ritvaan kerhomestari@nulloh3ac.fi tai puhelin 044 7001 599. Ritvalta voit myös pyytää liittämistä leirin WhatsApp-ryhmään.

Leirille ilmoittautuneiden kesken arvotaan kansanradio IC-7300

Kaikkien leirille ilmoittautuneiden ja leiripassin saaneiden kesken arvotaan Koneita.com/Utec Oy:n lahjoittama, tämän hetken suosituin radio Icom IC-7300.

Tee antennipajassa oma antenni

Voit rakentaa 70 cm tai 2 metrin, miksei myös 4 metrin tai 68 MHz:n antenneita. Ota yhteys etukäteen Jesseen, OH3CBT; jotta voidaan varata Sinulle sopivat tykötarpeet. Jessen tavoittaa antennipaja@nulloh3ac.fi

Pajasta voit ostaa myös 6 mm alumiiniputkea 1 mm seinämällä erittäin edullisesti. Kuuden metrin kangen hinta on 3 €. Siis käytännössä ilmainen.

Ukkoset alkavat – ovathan vakuutuksesi kunnossa?

Koko perheen palveluihin kuuluu myös vakuutusturvan tunteminen. Vakuutusyhtiö Pohjolan ständi Country Club’in aulassa auttaa laittamaan radioamatööriaseman ja antennien vakuutukset kuntoon. Myös perheen koti- ja muut vakuutukset.

Lauantaina on ohjelmassa ra-aseman vakuuttamisen asiantuntijan esitelmä. Voit kysyä kaiken, mitä tarvitset asemasi vakuuttamiseen.

Vierumäki – geokätköilijän unelma

Geokätköily on monen hamin suosittu sivuharrastus. Etsimisen ja löytämisen riemu vastaa uuden maan tai puskan workkimista hamitaajuuksilla. Vierumäen alueelta löytyy yli 20 geokätköä. Leirin aikana sinne saattaa pullahtaa muutama lisäkätkö. Kannattaa seurata tiiviisti https://www.geocache.fi/ -sivustoa.

Maailman parasta – Suomesta: KBX-sähkötysavaimet

Tapio, OH1KB/OH1KBX; on vuosien aikana kehittänyt huippulaatuisen KBX-automaattiavaimen. Avaimella on laaja kansainvälinen faniryhmä ja avainta pidetään alansa yhtenä huippuna. Avaimen saa lähes kaikissa väreissä. 

KBX-avaimen ja Tapion löydät Country Club’in aulassa olevalta standiltä ja hänen esitelmänsä avaimen kehityksestä kuulet lauantaina. 

Leirin kirpputorin ennakkomainontamahdollisuus avautuu

Jos olet tuomassa kirpputorille tavaraa myyntiin, voit mainostaa niitä etukäteen leirisivulla. Näit saat tavaralle jo ennakkoon mainosta ja kiinnostuneita ostajia. Kaupat voit viimeistellä leirillä. Ennakkomainoksen voit lähettää osoitteella kerhomestari@nulloh3ac.fi.

Tutustu myös muihin Kirpputorin käteviin palveluihin. Kesäleirisivulta löytyy Excel-ohjelma ”Tuotelomake.xlsx”. Voit lomakkeeseen kirjata myyntitavarasi ja nappia painamalla ohjelma tulostaa tavaraan tulevat lipukkeet. Ei enää kynällä tuhraamista!

Muista myös

– OT-tapaaminen torstaina 13.7.2023 klo 12:30

– ilmoittautua golfin green card-kurssille 1.7.2023 mennessä

– tulla mukaan kaikkien moduulien preppauskurssille ja ilmoittautua tutkintoon

– ilmoittautua juhlaillalliselle, paikkoja on enää 40 jäljellä

– ottaa mukaan QSL-korttisi QSL-tauluun

Tervetuloa PäijätHami-kesäleirille ke-su 12.-16.7.2023 Vierumäelle!

Hamigolf 2023

Golfia harrastavat radioamatöörit perheineen ovat tervetulleita perinteiseen Hamigolf-kisaan Vierumäen Cooke-kentälle. Hami Golf pelataan SRAL:n kesäleirin yhteydessä perjantaina 14.7. kello 12.30. Ole paikalla viimeistään 30 minuuttia ennen kisaa.

Kisaohjeet ovat tarjolla puoli tuntia ennen tapahtuman alkua. Pelimuoto on pb/hcp. Kiertopalkinnon saa hamssi, jolla on paras tasoituksellisen lyöntipelin tulos.

Kisan greenfee on 66€.  Kisakierros maksetaan caddiemasterille ennen peliä.

Ilmoittautumiset ennakkoon Juhalle, OH2LQ, juhakotala1@nullgmail.com tai puhelimitse 040 5089 698. Ilmoittautumiset 6.7. mennessä.

Mainitse nimi, seura, tarkka tasoitus, puhelinnumero, golf-auton tarve sekä muut erikoistoiveet.

Silent key 

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Seppo Nurmen OH3LYA poismeno. Kunnioitamme Sepon muistoa hetken hiljaisuudella. 

IARU -kilpailun yhteydessä uusi Jahtimestari-kilpailu

Liiton HQ-asemat valmistautuvat IARU HF-mestaruuskilpailuihin, joka käydään 8.-9. heinäkuuta. Tänäkin vuonna järjestetään oheiskilpailu OH-asemille. Jahtimestarikilpailuun voivat osallistua kaikki muut OH asemat paitsi OH2HQ asemaryhmään kuuluvat asemat. Voittaja on se asema, joka ensimmäiseksi workkii OH2HQ:n kaikilla bandeilla ja modeilla. Lokeja ei tarvitse lähettää. Tulos saadaan OH2HQ lokista. Tähän liittyen järjestetään perinteen mukaan OH-vastaanotto kilpailun aikana lauantaina 8.7. bulletiinin jälkeen. Lisätietoja lähempänä kilpailua.

Kilpailu- ja DX-uutisia

K.S.Sainion muistokilpailun tulokset ovat valmistuneet. Löydät kilpailun tulokset ja tämän hetkisen SM-sarjan tilanteen liiton kilpailusivuilta. OH-kilpailuissa on myös otettu käyttöön uusi lokien tarkastusohjelma, josta voit lukea lisää liiton kilpailu-uutisista.

Tämän viikonlopun merkittävin kansainvälinen kilpailu on All Asian DX Contest ja sen CW-osuus. Lisäksi tänä viikonloppuna järjestetään IARU region 1 kuuden metrin kilpailu CW:llä ja SSB:llä.

VP6A aloitti operoinnin Ducien saarelta viikon alussa ja on ollut hyvin workittavissa Suomesta käsin kelien niin salliessa. Asema on aktiivinen näillä näkymin juhannukseen asti. Ensi viikolla tulevat ääneen myös ET3AA Etiopiasta ja VP2V/W9DR Brittiläisiltä neitsytsaarilta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 1. heinäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media