Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 27/2023, 22.7.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 22. heinäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

SRAL:n hallituksen kokousten pöytäkirjoja kesältä 2023 ladattavissa

Hallituksen kyselytunti 12.8. 

Kaikkiin SRAL:n sähköpostiosoitteisiin voi taas lähettää viestejä normaalisti ja omakutsuosoitteet toimivat jälleen

Turun Radioamatöörit ry. OH1AA:n kesäleiri 18.-20.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

PäijätHami-tapahtumassa 800 kävijää

Radiosuunnistuksen avoimet PM-kilpailut 2023

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kevätkokous järjestetään lauantaina 30.9. Jyväskylässä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä ilman ennakkoilmoittautumista. Kutsu kokoukseen julkaistaan RA-lehdessä 4/2023.

Mahdolliset uudet jäsenesitykset tulee toimittaa liiton hallitukselle sähköpostilla viimeistään 30.7.2023 (kts Liiton säännöt §14) osoitteeseen hallitus@nullsral.fi

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

SRAL:n hallituksen kokousten pöytäkirjoja kesältä 2023 ladattavissa

Pöytäkirjat 5, 6 ja 7/2023 ovat saatavilla jäsensivujen arkistossa. Arkistossa on myös Radioamatööri-lehden sekä muiden pohjoismaisten radioamatööriliittojen lehdet sähköisinä versioina.

SRAL:n hallituksen pöytäkirjat julkaistaan SRAL:n jäsenille, kun pöytäkirjat on tarkastettu. Hallituksen pöytäkirjat pyritään julkaisemaan noin 2 viikon kuluessa hallituksen kokouksista. Myös jäsenkokousten (eli kevät- ja syyskokousten) pöytäkirjat julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Lataamista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut Suomen Radioamatööriliiton toimistolle. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi liiton toimistolle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@nullsral.fi.

Hallituksen kyselytunti 12.8. 

PäijätHami-kesäleirillä pidettävän kyselytunnin jälkeen seuraava kyselytunti on lauantaina 12.8. klo 14:00 taajuudella 3685 kHz. Jos taajuudella 3685 kHz on kyselytunnin alkaessa liikennettä, kyselytunti voidaan siirtää lähellä olevalle taajuudelle 3680-3695 kHz.

Hallitukselle voi jatkossa lähettää netissä lomakkeella kysymyksiä ja palautetta, joihin hallitus pyrkii vastaamaan kyselytunneilla.

Kaikkiin SRAL:n sähköpostiosoitteisiin voi taas lähettää viestejä normaalisti ja omakutsuosoitteet toimivat jälleen

SRAL:n sähköpostiosoitteissa, jotka päättyvät @sral.fi, oli huomattu viestien toimitusongelmia kesäkuun lopulla. Vika liittyi Elisan (ml. Saunalahti) sähköpostijärjestelmään, jossa heidän järjestelmänsä hylkäsi SRAL:n lähettämät sähköpostit. Selvityksen jälkeen Elisalta todettiin, että vika on nyt korjattu ja hylkääminen oli aiheettomasti. Tarkempia tietoja Liiton nettisivuilta

Turun Radioamatöörit OH1AA:n kesäleiri 18.-20.8.

Turun Radioamatöörit OH1AA järjestää perinteisen kesäleirin Taivassalon Tippsundissa 18.-20.8.

Majoitusvaraukset, lisätiedot:

Jouni Anttila OH1CO 040 7710420

oh1co@nulloh1aa.net

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, järjestää jälleen suositun avoimen radiorompepäivän kerhotalolla Hakapellontiellä sunnuntaina 27.8.2023 klo 09:00 – 15:00 välisenä aikana. Säästä riippuen tapahtumassa saatetaan järjestää stratosfääripallolento.

Kerhotalon piha-alueella on muutamia paikkoja asuntoautoille/-vaunuille, joten paikalla voi majoittua perjantaista 25.8. alkaen erikseen asiasta sopimalla. Ota yhteyttä majoittumisesta kerhon toimihenkilöihin esimerkiksi sähköpostilla oh3aa@nullsral.fi

Lisää tietoja tapahtumasta on kerhon kotisivuilla

PäijätHami-tapahtumassa 800 kävijää!

Leiri avattiin torstaina 13.7. Suomen, Ranskan ja SRAL:n lippuja olivat nostamassa IARU:n puheenjohtaja Sylvain, F4GKR; Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki, SRAL:n puheenjohtaja Timo, OH5LLR; ja leiripäällikkö Mika, OH3BZK.

IARU:n ja SRAL:n puheenjohtajien tähdittämä OT-tapaaminen keräsi hyvän joukon konkareita lämminhenkiseen tilaisuuteen. Konkareilla oli yhteenlaskettuna radioamatöörivuosia yli 4000! 

Jo ennen leirin alkua Token, OH6RM; ryhmä kävi nostamassa leirin ylpeyden, yli 30 metrin teleskooppiantennin. Mastoon asennettiin HF-alueiden, kuuden metrin, leiritoistimen ja paikallisradio Radio PäijätHamin antennit.  

Leirille oli pyydetty yli 60 esitelmää omien erikoisalueidensa parhailta. Ohjelman laajuus ja aiheiden monipuolisuus sai erityistä kiitosta!  Ainutlaatuisten esitelmien joukosta erottui kaksi yleisökärkeä. Toimittaja Maria Veitolan haastattelua oli seuraamassa salin täysi eli 150 kuulijaa.  Ruotsin edellinen puolustusministeri Peter Hultqvist, SM4HCF; sai raikuvat aplodit kertoessaan upouudesta tunnuksestaan OH1P. 

Perjantaina pidetyssä iltajuhlassa IARUn, SRALn ja Lahden kaupungin tervehdysten ja maittavan aterian jälkeen nähtiin Paulin, F6EXV/OG6EXV; esittämä FT8WW-pedition video. Illan päätteeksi Heikki, OH6ZS; vaihtoi roolin Al Dante-taikuriksi.

HF-SM-sarjan palkinnot jakoi IARUn puheenjohtaja Sylvain, F4GKR. Jussi, OH6ZZ; huolehti VHF/UHF-bandien palkintojen jaosta VHF-foorumilla. Kaikkien leiripassin saaneiden eli leirille tulleiden kesken arvottiin Koneita.com/Utec Oy lahjoittama Icom ”kansanradio” IC-7300. Arvonnassa sen voitti Martti, OH1ON. Sähkötyksen uudeksi ja ensimmäiseksi Suomen mestariksi nousi Pekka Lahdensalo, OH1LA; tuloksella 109,5 merkkiä minuutissa. Jukka Klemola, OH6LI; ahkeroi kahtena päivänä K-, T1- ja T2-modulien preppauskurssit. Leirillä suoritettiin 23 modulia.  

Radio PäijätHamissa radioitiin kuudella lähettimellä Country Clubin pääsalin esitelmiä sekä pääasiassa Tian, OH3TIA; tekemiä haastatteluita. Esitelmät, haastattelut sekä Martin, OH1ON; videokuvaamat esitelmät julkaistaan leirijärjestäjien nettisivuilla.

PäijätHami -leirin järjestelyissä oli mukana yli 60 talkoolaista. Talkoolaisten panos oli enemmän kuin korvaamaton! Kiitos!

Lue leiriraportti kokonaisuudessaan Liiton nettisivuilta ja tulevasta Radioamatööri-lehdestä.  

Radiosuunnistuksen avoimet PM-kilpailut 2023

Radiosuunnistuksen avoimet PM-kilpailut pidetään 28.7.-30.7.2023 Nuuksiossa. Kisakeskuksena toimii Hotelli Nuuksio. Kilpailut järjestetään SRAL:n toimesta yhteistyössä paikallisten suunnistusseurojen kanssa. Kilpailuista kaksi pidetään 80 metrin bandilla ja yksi 2 metrin bandilla. Kilpailuihin osallistuu yhteensä 37 kilpailijaa viidestä maasta (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Iso-Britannia).

Perjantaina pidetään 80 metrin bandilla sprinttikilpailu, joka on ratamitaltaan lyhyin. Sprinttikilpailussa on myös lajista kiinnostuneilla parhaimmat mahdollisuudet seurata kilpailua lähietäisyydeltä sillä yksi haettavista rasteista on yleisörasti ja se on muista rasteista poiketen etukäteen tiedossa. Arvioitu voittoaika on 15-20 minuuttia.

Lauantain 80 metrin bandilla ja sunnuntain 2 metrin bandilla pidettävät kilpailut ovat ratamitaltaan pidempiä kuin sprinttikilpailu. Näiden kilpailuiden arvioitu voittoaika on 45-60 minuuttia.

Lisätietoa PM-kilpailuista ARDF:n nettisivuilta 

Kilpailu- ja DX-uutisia

Lauantaina 22.7. on vuorossa IARU 1 -alueen nuorisokilpailu YOTA Contest. Kilpailu koostuu kolmesta osakilpailusta ja nyt on vuorossa toinen osa. Kilpailu käydään CW- ja SSB-modeilla. Erityisesti nuorisovaiheen jo ohittaneita radioamatöörejä kaivataan bandeille antamaan nuorille pisteitä ja kunnon pileuppeja.

Kuuden metrin workkijoille tarjolla on portugalilaisen Alto Minho -radiokerhon järjestämä kansainvälinen ARAM Contest. Se käydään vain kuuden metrin bandilla ja modeina ovat CW ja SSB.

DX-peditioista aktiivisia ovat tulevalla viikolla ainakin V7/W0RGC Marshallin saarilta ja kolmeksi kuukaudeksi Minami Torishiman saarelle matkustava JG8NQJ/JD1. Ensi viikolla myös useat peditiot matkaavat harvinaisille saarille seuraavan viikonlopun IOTA-kontestia varten.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 29. heinäkuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media