Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 29/2023, 5.8.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 5. elokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Jäsenkerhot: muistittehan vastata kerhotietokyselyyn?

SRAL:n hallituksen kokousten pöytäkirjoja kesältä 2023 ladattavissa

Kaikkiin SRAL:n sähköpostiosoitteisiin voi taas lähettää viestejä normaalisti ja omakutsuosoitteet toimivat jälleen

Kuopion Seitosten OH7AA:n kesäpäivä 12.8.

Turun Radioamatöörit ry. OH1AA:n kesäleiri 18.-20.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kevätkokous järjestetään lauantaina 30.9. Jyväskylässä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä ilman ennakkoilmoittautumista. Kutsu kokoukseen julkaistaan RA-lehdessä 4/2023.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

Jäsenkerhot: muistittehan vastata kerhotietokyselyyn?

SRAL:n kerhotietokyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa Suomen Radioamatööriliiton jäsenkerhoista ja niiden toiminnasta. Kyselyn tulosten perusteella liitto päivittää jäsenrekisterinsä sekä verkkosivujensa jäsenyhdistyksiä koskevia tietoja sekä välittää toimikunnilleen niitä koskevia ja kiinnostavia tietoja jäsenyhdistysten toiminnasta. Liiton nettisivuja päivitetään parhaillaan kerhotietokyselyn vastausten perusteella. 


Vastaamalla kerhotietokyselyyn ja lähettämällä kerhotietokyselyn vastaukset Suomen Radioamatööriliitolle jäsenyhdistys vapautetaan hallituksen päätöksellä vuoden 2023 jäsenmaksusta. Seuraava hallituksen kokous on elokuun 24., johon mennessä kyselyyn tulisi vastata, mieluiten mahdollisimman pian. Olettehan yhteydessä matalalla kynnyksellä toimistoon sähköpostitse (toimisto@nullsral.fi), mikäli tarvitsette apua kyselyn kanssa.

SRAL:n hallituksen kokousten pöytäkirjoja kesältä 2023 ladattavissa

Pöytäkirjat 5, 6 ja 7/2023 ovat saatavilla jäsensivujen arkistossa. Arkistossa on myös Radioamatööri-lehden sekä muiden pohjoismaisten radioamatööriliittojen lehdet sähköisinä versioina.

SRAL:n hallituksen pöytäkirjat julkaistaan SRAL:n jäsenille, kun pöytäkirjat on tarkastettu. Hallituksen pöytäkirjat pyritään julkaisemaan noin 2 viikon kuluessa hallituksen kokouksista. Myös jäsenkokousten (eli kevät- ja syyskokousten) pöytäkirjat julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Lataamista varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut Suomen Radioamatööriliiton toimistolle. Voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi liiton toimistolle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimisto@nullsral.fi.

Kaikkiin SRAL:n sähköpostiosoitteisiin voi taas lähettää viestejä normaalisti ja omakutsuosoitteet toimivat jälleen

SRAL:n sähköpostiosoitteissa, jotka päättyvät @sral.fi, oli huomattu viestien toimitusongelmia kesäkuun lopulla. Vika liittyi Elisan (ml. Saunalahti) sähköpostijärjestelmään, jossa heidän järjestelmänsä hylkäsi SRAL:n lähettämät sähköpostit. Selvityksen jälkeen Elisalta todettiin, että vika on nyt korjattu ja hylkääminen oli aiheettomasti. Tarkempia tietoja Liiton nettisivuilta

Kuopion Seitosten OH7AA:n kesäpäivä 12.8.

Kuopion Seitosten OH7AA:n kesäpäivä järjestetään Tikkalansaaren kerholla 12.8. alkaen klo 12. Osoite on Tikkalantie 6 Kuopio. Heimo OH7TY on lupautunut pitämään esityksen Pohjois-Karjalan Radiokerhon OH7AB:n etäasemaprojektista.

Ohjelmassa myös peräkonttikirppis, makkaranpaistoa ja vapaata nokkakusoilua.

Turun Radioamatöörit OH1AA:n kesäleiri 18.-20.8.

Turun Radioamatöörit OH1AA järjestää perinteisen kesäleirin Taivassalon Tippsundissa 18.-20.8.

Majoitusvaraukset, lisätiedot:

Jouni Anttila OH1CO 040 7710420

oh1co@nulloh1aa.net

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, järjestää jälleen suositun avoimen radiorompepäivän kerhotalolla Hakapellontiellä sunnuntaina 27.8.2023 klo 09:00 – 15:00 välisenä aikana. Säästä riippuen tapahtumassa saatetaan järjestää stratosfääripallolento.

Kerhotalon piha-alueella on muutamia paikkoja asuntoautoille/-vaunuille, joten paikalla voi majoittua perjantaista 25.8. alkaen erikseen asiasta sopimalla. Ota yhteyttä majoittumisesta kerhon toimihenkilöihin esimerkiksi sähköpostilla oh3aa@nullsral.fi

Lisää tietoja tapahtumasta on kerhon kotisivuilla

Kilpailu- ja DX-uutisia

Sunnuntaina 6.8. on vuorossa perinteinen Kesäkisa, joka on samalla SM-sarjan osakilpailu. Kesäkisan kilpailukutsu ja säännöt löytyvät liiton kilpailusivuilta. Lokit lähetetään suoraan liiton uuteen lokiportaalliin. Ohjeet lokien lähetyksestä löydät kilpailukutsusta.

Kansainvälisellä kontestirintamalla vuorossa on lauantaina 5.8. Euroopan HF-mestaruuskilpailut, jossa workitaan CW- ja SSB-modeilla. FT8-modella on tänä viikonloppuna tarjolla Indonesian radioamatööriliiton järjestämä Batavia Contest.

Tulevan viikon DX-peditioista mainitaan tällä kertaa Grönlanti, jossa OX3LX panostaa tällä kertaa erityisesti 6 metrin bandille ja QO-100 -satelliittiyhteyksiin.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 12. elokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media