Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 30/2023, 12.8.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 12. elokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

AIHEET

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Jäsenkerhot: muistittehan vastata kerhotietokyselyyn?

Turun Radioamatöörit ry. OH1AA:n kesäleiri 18.-20.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kevätkokous järjestetään lauantaina 30.9. Jyväskylässä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä ilman ennakkoilmoittautumista. Kutsu kokoukseen julkaistaan RA-lehdessä 4/2023.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

Jäsenkerhot: muistittehan vastata kerhotietokyselyyn?

SRAL:n kerhotietokyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa Suomen Radioamatööriliiton jäsenkerhoista ja niiden toiminnasta. Kyselyn tulosten perusteella liitto päivittää jäsenrekisterinsä sekä verkkosivujensa jäsenyhdistyksiä koskevia tietoja sekä välittää toimikunnilleen niitä koskevia ja kiinnostavia tietoja jäsenyhdistysten toiminnasta. Liiton nettisivuja päivitetään parhaillaan kerhotietokyselyn vastausten perusteella. 


Vastaamalla kerhotietokyselyyn ja lähettämällä kerhotietokyselyn vastaukset Suomen Radioamatööriliitolle jäsenyhdistys vapautetaan hallituksen päätöksellä vuoden 2023 jäsenmaksusta. Seuraava hallituksen kokous on elokuun 24., johon mennessä kyselyyn tulisi vastata, mieluiten mahdollisimman pian. Olettehan yhteydessä matalalla kynnyksellä toimistoon sähköpostitse (toimisto@nullsral.fi), mikäli tarvitsette apua kyselyn kanssa.

Turun Radioamatöörit OH1AA:n kesäleiri 18.-20.8.

Turun Radioamatöörit OH1AA järjestää perinteisen kesäleirin Taivassalon Tippsundissa 18.-20.8.

Majoitusvaraukset, lisätiedot:

Jouni Anttila OH1CO 040 7710420

oh1co@nulloh1aa.net

Hämeenlinnan Radioamatöörien rompepäivä 27.8.

Hämeenlinnan Radioamatöörit ry, OH3AA, järjestää jälleen suositun avoimen radiorompepäivän kerhotalolla Hakapellontiellä sunnuntaina 27.8.2023 klo 09:00 – 15:00 välisenä aikana. Säästä riippuen tapahtumassa saatetaan järjestää stratosfääripallolento.

Kerhotalon piha-alueella on muutamia paikkoja asuntoautoille/-vaunuille, joten paikalla voi majoittua perjantaista 25.8. alkaen erikseen asiasta sopimalla. Ota yhteyttä majoittumisesta kerhon toimihenkilöihin esimerkiksi sähköpostilla oh3aa@nullsral.fi

Lisää tietoja tapahtumasta on kerhon kotisivuilla

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

Keski-Uudenmaan radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin 5.9-17.10. hybridikurssina joka tiistai klo 18:00-20:00. Lisätietoja ja ilmoittautumiset oh3fr@nullsral.fi

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tänä viikonloppuna järjestetään yksi vuoden vaativimmista CW-kontesteista, Worked All Europe Contest. Normaalien kontestiyhteyksien lisäksi merkittävä osuus pisteistä on saatavissa asemien välittämien sanomien avulla. Tämä kontesti nostaa sähkötystaidon vaatimukset aivan toiselle tasolle kuin tavalliset CW-kontestit.

DX-rintamalla kolme eri asemaa jatkaa operointia Grönlannista ainakin ensi viikon ajan. C21TS on aloittanut operoinnin Nauru-saarilta, mutta on ollut toistaiseksi huonosti workittavissa Suomesta käsin. Viikon päästä saadaan kuulla pitkästä aikaa kotimaista DX-työskentelyä. Marko OH2LGW vierailee Malissa TZ4AM-asemalla sunnuntaina 20.8. kello 12 alkaen Suomen aikaa. Tarkempia tietoja ensi viikon bulletiinissa.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 20. elokuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Kauniaisista tunnuksella OH2K.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media