Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 33/2023, 2.9.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 2. syyskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan  Turusta tunnuksella OH1T.

AIHEET

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Toimiston aukioloajat kesän jälkeen

Radioamatööri-lehti postitetaan 5.9. 

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

POLAR-leiri tulee taas 29.9.-1.10.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Liiton kevätkokous järjestetään 30.9.

Liiton kevätkokous järjestetään lauantaina 30.9. Jyväskylässä. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä ilman ennakkoilmoittautumista. Kutsu kokoukseen julkaistaan RA-lehdessä 4/2023.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

Toimiston aukioloajat kesän jälkeen

Toimisto ja puhelintoiminta on pääasiassa ma-ti klo 9-15 ja to-pe klo 9-15. Keskiviikkoisin ja viikonloput toimisto on suljettu ja soittamalla etukäteen voi varmistaa toimistotyöntekijän paikalla olon. Poikkeuksellisesti viikolla 35 toimisto on suljettuna ti 29.8. ja auki  ke 30.8. Sähköpostitse tavoitat toimiston työntekijät osoitteesta toimisto@nullsral.fi

Radioamatööri-lehti postitetaan 5.9. 

Radioamatööri 4/2023 ilmestyy 5.9. verkkoon ja postitse tilaajille. Lehti pitää sisällään tietoa muun muassa lähestyvistä vaaleista, kokouskutsun kevätkokoukseen sekä juttuja kesäleiristä, OHFF-toiminnasta, kilpailuista ja tekniikasta. 

Lehteä on mahdollista lukea SRAL:n jäsensivuilla perinteisen painetun lehden lisäksi. Mikäli haluat vaihtaa kokonaan digilehteen, ole yhteydessä toimisto@nullsral.fi


Radioamatööri-lehden 5/2023 aineistopäivä lähestyy myös. Mikäli haluat toimittaa materiaalia lehteen, muista lähestyä toimistusta sähköpostitse 13.9. mennessä. RA-lehden toimituksen osoite on ra-lehti@nullsral.fi. Tutustu lehteen tarkemmin SRAL:n nettisivuilla.

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

Keski-Uudenmaan radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin 5.9-17.10. hybridikurssina joka tiistai klo 18:00-20:00. Lisätietoja ja ilmoittautumiset oh3fr@nullsral.fi

POLAR-leiri tulee taas 29.9.-1.10.

Suomen radioamatööriliiton Nuorisotiimi järjestää tänä vuonna nuorten POLAR -leirin 29.9.-1.10.2023 Kekäleniemessä Kouvolassa. Tällä kertaa Polarin teemana on digimodet! Leirillä tulee tutuksi erilaiset digimodet, jonka jälkeen niitä pääsee laajasti testailemaan radiotaajuuksilla. 

Leirin osallistumismaksu Liiton jäsenille on 30 €, sisältäen majoituksen, ruokailun sekä ohjelman. Maksu suoritetaan käteisellä järjestäjille paikan päällä. Leiri on ensisijaisesti suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille, mutta muutkin ovat tervetulleita, jos tilaa on. Ei-jäsenille leirimaksu on 40 €. Matkakuluissa voidaan avustaa tarvittaessa esimerkiksi korkeakouluopiskelijoita.

Kaikki tarpeelliset lisätiedot leiristä saat ilmoittautumisen jälkeen noin pari viikkoa ennen leiriä.

Ilmoittaudu nyt leirille nuorisotiimin blogissa

Kilpailu- ja DX-uutisia

Vuoden tauon jälkeen SAC-kilpailu on taas takaisin kontestikalenterissa. CW-osuus järjestetään kahden viikon päästä 16.-17.9 ja SSB-osuus lokakuun puolessa välissä. Varmistakaamme yhdessä, että SAC eräänä parhaana alueellisena kilpailuna palaa sille tasolle, jossa se oli ennen 2022 taukoa. Tämä onnistuu vain siten, että mahdollisimman moni OH-asema osallistuu SAC-kilpailuun. Kilpailun uudistetut säännöt löydät SAC:n kotisivuilta.

Tänä viikonloppuna kisataan erityisesti fonella. Valittavana on All Asian DX Contest, IARU Region 1 Field Day ja RSGB Field Day, kaikissa kolmessa työskentelymodena SSB.

DX-asemista odotetaan ääneen asemaa T32AZ itäiseltä Kiribatin saarelta. Operaation on tarkoitus kestää lokakuun puoleen väliin asti.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 2. syyskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media