Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 35/2023, 16.9.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 16. syyskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan  Kauniaisista tunnuksella OH2K

AIHEET

Kutsu Suomen Radioamatööriliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 2023

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2023

Silent key 

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien OH2AP Syysleiri 16.9.

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

POLAR-leiri tulee taas 29.9.-1.10.

Viestiliikenneharjoitus 24.– 25.11.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kutsu Suomen Radioamatööriliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 2023

Suomen Radioamatööriliitto ry. kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kokous pidetään lauantaina 30.9.2023 klo 13.00.

Kokouspaikka on Jyväskylän yliopiston Agora-rakennus osoitteessa Mattilanniemi 2, Jyväskylä. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta eli klo 12.00.

Kevätkokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Osallistuaksesi kokoukseen etäyhteyden välityksellä sinulla tulee olla laite (tietokone, kännykkä tai ipad), jolla pääset web selaimelle ja joka tukee Teams – videokonferenssia.

Tämän lisäksi sinulla tulee olla käytössä oleva sähköpostiosoite kirjattuna Suomen Radioamatööriliiton jäsenrekisteriin järjestelmään kirjautumista varten.

Rekisteröityminen kokoukseen etäyhteydellä tapahtuu kirjautumalla Votechin kokousjärjestelmään, sisäänkirjautuminen kokousta varten aukeaa klo 12.00.

Liiton nettisivuilla julkaistaan yksityiskohtaisempia ohjeita etäkokoukseen

liittymiseen hyvissä ajoin ennen kokousta. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä hallituksen esitykset, joita ovat:

1. Jäsenmaksun korotus 74 eur sekä jäsenmaksun tuleva pdf-lehtialennus 5 eur painetusta lehdestä luopuville.

2. OT-alennuksen myöntäminen 25% jäsenmaksusta OT-alennukseen oikeutetuille uusille hakijoille.

Lisäksi käsitellään viimeistään kaksi kuukautta ennen kokousta hallitukselle toimitetut, vähintään 10 jäsenen kannattamat esitykset, joita ovat:

1. Esitys hallituksen jäsen Jari Jussilan OH2BU erottamiseksi Liiton hallituksesta.

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee ilmoittautumisen yhteydessä esittää allekirjoitettu valtakirja. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Kokousmateriaaleihin ja etäosallistumisen ohjeisiin voi tutustua ennen kokousta liiton verkkosivuilla osoitteessa www.sral.fi/kevatkokous2023.

Tervetuloa!

Suomen Radioamatööriliitto ry:n hallitus ja henkilökunta

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2023

Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2023 valitaan liiton puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi sekä yksi hallituksen jäsen kahden vuoden kaudeksi. 

Erovuorossa ovat hallituksen jäsenet Dimi Doukas, OH2DD, ja Jari Jussila, OH2BU. Lisäksi liiton puheenjohtaja Jarmo Malinen, OH2UBM, sekä hallituksen Mikael Nousiainen, OH3BHX ovat eronneet tehtävistään kesken kauden. Tällöin heidän tilalleen valitaan Liiton sääntöjen mukaisesti uusi puheenjohtaja täydeksi kahden vuoden kaudeksi sekä hallituksen jäsen jäljellä olevaksi kaudeksi. 

Jokainen Liiton jäsen voi pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista ehdokaslistaan. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan koko nimi, eli sukunimi ja kaikki etunimet, ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Ehdotukset pyydetään toimittamaan 6.10.2023 klo 16.00 mennessä Liiton toimistoon kirjallisena tai sähköpostitse osoitteeseen vvk@nullsral.fi.

Ehdokasesittelyt tullaan julkaisemaan Liiton vaalisivulla.

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 2.-15.11.2023 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 18.11.2023. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon.

Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa Liiton toimistosta 25.9.2023 jälkeen. Luettelossa ovat kaikki 23.9.2023 mennessä hyväksytyt liiton jäsenet, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta, www.sral.fi/vaalit

Silent key 

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegamme Raimo Tarkela OH2KK poismeno. Kunnioitamme Raimon muistoa hetken hiljaisuudella.

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

Keski-Uudenmaan radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin 5.9-17.10. hybridikurssina joka tiistai klo 18:00-20:00. Lisätietoja ja ilmoittautumiset oh3fr@nullsral.fi

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien OH2AP Syysleiri 16.9.

Keski-Uudenmaan Radioamatöörien OH2AP Syysleiri pidetään lauantaina 16.9.2023 klo 10 – 17 Rusutjärven rannalla, osoitteessa Hämeentie 44, Tuusula.

Kerholaisten syksyyn on normaalin harrastustoiminnan lisäksi kuulunut osallistuminen varautumisharjoitukseen. Syysleirin ohjelma painottuu tällä kerralla harjoitukseen, sen valmisteluun ja saatuihin kokemuksiin. Tervetuloa tapaamaan tuttuja, kuulemaan ajankohtaisia esityksiä sekä yhdessä suunnittelemaan toimintaamme.Lisätietoja kerhon sivuilta

POLAR-leiri tulee taas 29.9.-1.10.

Suomen radioamatööriliiton Nuorisotiimi järjestää tänä vuonna nuorten POLAR -leirin 29.9.-1.10.2023 Kekäleniemessä Kouvolassa. Tällä kertaa Polarin teemana on digimodet! Leirillä tulee tutuksi erilaiset digimodet, jonka jälkeen niitä pääsee laajasti testailemaan radiotaajuuksilla. 

Leirin osallistumismaksu Liiton jäsenille on 30 €, sisältäen majoituksen, ruokailun sekä ohjelman. Maksu suoritetaan käteisellä järjestäjille paikan päällä. Leiri on ensisijaisesti suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille, mutta muutkin ovat tervetulleita, jos tilaa on. Ei-jäsenille leirimaksu on 40 €. Matkakuluissa voidaan avustaa tarvittaessa esimerkiksi korkeakouluopiskelijoita.

Kaikki tarpeelliset lisätiedot leiristä saat ilmoittautumisen jälkeen noin pari viikkoa ennen leiriä.

Ilmoittaudu nyt leirille nuorisotiimin blogissa

Viestiliikenneharjoitus 24.– 25.11.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 24.- 25.11. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Kurssi soveltuu kaikille HF/VHF-radioista ja radioliikennöinnistä kiinnostuneille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille.

Johtoasemalle tuleville opetetaan tarvittaessa Icom IC-7300 radion peruskäyttö sekä annetaan perustiedot HF-antenneista ja viestiliikenteestä. Lopuksi pääset operoimaan johdetusti viestiliikenneharjoituksessa.

Kurssille voi osallistua etänä radioamatööripätevyyden omaavat henkilöt omilta asemiltaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen 10.11.2023 mennessä.

Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viikonlopun pääkilpailu on Scandinavian Activity Contest eli SAC. Kilpailu palaa takaisin vuoden tauon jälkeen ja nyt on vuorossa CW-osuus. Varmistakaamme yhdessä, että SAC eräänä parhaana alueellisena kilpailuna palaa sille tasolle, jossa se oli ennen 2022 taukoa. Tämä onnistuu vain siten, että mahdollisimman moni OH-asema osallistuu SAC-kilpailuun. Ville OH2MM workkii SAC CW:n superasemalla ZW5B ja on luvannut tarjota kertoimia Skandinaviaan Brasiliasta käsin. Kilpailun uudistetut säännöt löydät SAC:n kotisivuilta.

Ensi viikolla ääneen tulee kaksi mielenkiintoista DX-peditiota lähes samaan aikaan. VK9LAA aloittaa operaation Lord Howe -saarella näillä näkymin ensi keskiviikkona. Heti seuraavana päivänä ääneen tulee Tuvalu tunnuksella T22T. Molemmat maat ovat Most Wanted -listan 60 joukossa. T32AZ jatkaa työskentelyä Itäiseltä Kiribatin saarelta lähinnä viikonloppuisin ja C21TS on äänessä Nauru-saarilta lähes päivittäin.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina . syyskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K. 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media