Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 36/2023, 23.9.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 23. syyskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan  Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Kutsu Suomen Radioamatööriliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 2023

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2023

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

POLAR-leiri tulee taas 29.9.-1.10.

Viestiliikenneharjoitus 24.– 25.11.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kutsu Suomen Radioamatööriliitto ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 2023

Suomen Radioamatööriliitto ry. kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kokous pidetään lauantaina 30.9.2023 klo 13.00.

Kokouspaikka on Jyväskylän yliopiston Agora-rakennus osoitteessa Mattilanniemi 2, Jyväskylä. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta eli klo 12.00.

Kevätkokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Osallistuaksesi kokoukseen etäyhteyden välityksellä sinulla tulee olla laite (tietokone, kännykkä tai ipad), jolla pääset web selaimelle ja joka tukee Teams – videokonferenssia.

Tämän lisäksi sinulla tulee olla käytössä oleva sähköpostiosoite kirjattuna Suomen Radioamatööriliiton jäsenrekisteriin järjestelmään kirjautumista varten.

Rekisteröityminen kokoukseen etäyhteydellä tapahtuu kirjautumalla Votechin kokousjärjestelmään, sisäänkirjautuminen kokousta varten aukeaa klo 12.00.

Liiton nettisivuilla julkaistaan yksityiskohtaisempia ohjeita etäkokoukseen

liittymiseen hyvissä ajoin ennen kokousta. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä hallituksen esitykset, joita ovat:

1. Jäsenmaksun korotus 74 eur sekä jäsenmaksun tuleva pdf-lehtialennus 5 eur painetusta lehdestä luopuville.

2. OT-alennuksen myöntäminen 25% jäsenmaksusta OT-alennukseen oikeutetuille uusille hakijoille.

Lisäksi käsitellään viimeistään kaksi kuukautta ennen kokousta hallitukselle toimitetut, vähintään 10 jäsenen kannattamat esitykset, joita ovat:

1. Esitys hallituksen jäsen Jari Jussilan OH2BU erottamiseksi Liiton hallituksesta.

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee ilmoittautumisen yhteydessä esittää allekirjoitettu valtakirja. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Kokousmateriaaleihin ja etäosallistumisen ohjeisiin voi tutustua ennen kokousta liiton verkkosivuilla osoitteessa www.sral.fi/kevatkokous2023.

Tervetuloa!

Suomen Radioamatööriliitto ry:n hallitus ja henkilökunta

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta.

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä osoitteeseen toimisto@nullsral.fi

Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2023

Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2023 valitaan liiton puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi sekä yksi hallituksen jäsen kahden vuoden kaudeksi. 

Erovuorossa ovat hallituksen jäsenet Dimi Doukas, OH2DD, ja Jari Jussila, OH2BU. Lisäksi liiton puheenjohtaja Jarmo Malinen, OH2UBM, sekä hallituksen Mikael Nousiainen, OH3BHX ovat eronneet tehtävistään kesken kauden. Tällöin heidän tilalleen valitaan Liiton sääntöjen mukaisesti uusi puheenjohtaja täydeksi kahden vuoden kaudeksi sekä hallituksen jäsen jäljellä olevaksi kaudeksi. 

Jokainen Liiton jäsen voi pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista ehdokaslistaan. Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan koko nimi, eli sukunimi ja kaikki etunimet, ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Ehdotukset pyydetään toimittamaan 6.10.2023 klo 16.00 mennessä Liiton toimistoon kirjallisena tai sähköpostitse osoitteeseen vvk@nullsral.fi.

Ehdokasesittelyt tullaan julkaisemaan Liiton vaalisivulla.

Äänestystapoina ovat sähköinen äänestäminen ajalla 2.-15.11.2023 sekä syyskokouspaikalla äänestäminen 18.11.2023. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon.

Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa Liiton toimistosta 25.9.2023 jälkeen. Luettelossa ovat kaikki 23.9.2023 mennessä hyväksytyt liiton jäsenet, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Lisätietoa vaaleista löytyy Liiton vaalisivustolta, www.sral.fi/vaalit

OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin syksyllä

Keski-Uudenmaan radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan valmennuskurssin 5.9-17.10. hybridikurssina joka tiistai klo 18:00-20:00. Lisätietoja ja ilmoittautumiset oh3fr@nullsral.fi

POLAR-leiri tulee taas 29.9.-1.10.

Suomen radioamatööriliiton Nuorisotiimi järjestää tänä vuonna nuorten POLAR -leirin 29.9.-1.10.2023 Kekäleniemessä Kouvolassa. Tällä kertaa Polarin teemana on digimodet! Leirillä tulee tutuksi erilaiset digimodet, jonka jälkeen niitä pääsee laajasti testailemaan radiotaajuuksilla. 

Leirin osallistumismaksu Liiton jäsenille on 30 €, sisältäen majoituksen, ruokailun sekä ohjelman. Maksu suoritetaan käteisellä järjestäjille paikan päällä. Leiri on ensisijaisesti suunnattu 15-28-vuotiaille SRAL:n nuorisojäsenille, mutta muutkin ovat tervetulleita, jos tilaa on. Ei-jäsenille leirimaksu on 40 €. Matkakuluissa voidaan avustaa tarvittaessa esimerkiksi korkeakouluopiskelijoita.

Kaikki tarpeelliset lisätiedot leiristä saat ilmoittautumisen jälkeen noin pari viikkoa ennen leiriä.

Ilmoittaudu nyt leirille nuorisotiimin blogissa

Viestiliikenneharjoitus 24.– 25.11.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 24.- 25.11. MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.

Kurssi soveltuu kaikille HF/VHF-radioista ja radioliikennöinnistä kiinnostuneille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille.

Johtoasemalle tuleville opetetaan tarvittaessa Icom IC-7300 radion peruskäyttö sekä annetaan perustiedot HF-antenneista ja viestiliikenteestä. Lopuksi pääset operoimaan johdetusti viestiliikenneharjoituksessa.

Kurssille voi osallistua etänä radioamatööripätevyyden omaavat henkilöt omilta asemiltaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen 10.11.2023 mennessä.

Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viikonlopun kansainvälinen pääkilpailu on CQ Worldwide DX-kilpailun RTTY-osuus. Tämän rytyn maailmanmestaruuskilpailu tuo mukanaan myös mahdollisuuksia workkia DX-asemia, sillä kisassa on mukana osallistujia ainakin Lord Howen ja Chathamin saarilta, sekä Afrikasta ja useista Karibian meren DXCC-maista.

Tällä viikolla operoinnin aloittivat odotetut VK9LAA Lord Howen saarelta ja T22T Tuvalusta. Molemmat asemat ovat olleet hyvin workittavissa Suomesta käsin. Tulevalla viikolla odotetaan ääneen ZD9W-asemaa Tristan da Cunhan saarelta.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 30. syyskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL. 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media