Kerhotiedote 3/23

Sisältö

  • Kevätkokous 30.9. Jyväskylässä
  • Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu
  • Toistinasemat
  • Tiedotus
  • Esittelymateriaalit kerhoille
  • Nuorisotoiminta
  • Yhteistilaukset

Kevätkokous 30.9. Jyväskylässä

Suomen Radioamatööriliitto ry. kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Kokous pidetään lauantaina 30.9.2023 klo 13.00. Kokouspaikka on Jyväskylän yliopiston Agora-rakennus osoitteessa Mattilanniemi 2, Jyväskylä. Ilmoittautuminen kokouspaikalla alkaa tuntia ennen kokousta eli klo 12.00.

Kevätkokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Osallistuaksesi kokoukseen etäyhteyden välityksellä sinulla tulee olla laite (tietokone, kännykkä tai ipad), jolla pääset web selaimelle ja joka tukee Teams -videokonferenssia.

Tämän lisäksi sinulla tulee olla käytössä oleva sähköpostiosoite kirjattuna Suomen Radioamatööriliiton jäsenrekisteriin järjestelmään kirjautumista varten.

Rekisteröityminen kokoukseen etäyhteydellä tapahtuu kirjautumalla Votechin kokousjärjestelmään, sisäänkirjautuminen kokousta varten aukeaa klo 12.00. Liiton nettisivuilla julkaistaan yksityiskohtaisempia ohjeita etäkokoukseen liittymiseen hyvissä ajoin ennen kokousta.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä hallituksen esitykset, joita ovat:

  1. Jäsenmaksun korotus 74 eur sekä jäsenmaksun tuleva pdf-lehtialennus 5 eur painetusta lehdestä luopuville.
  2. OT-alennuksen myöntäminen 25% jäsenmaksusta OT-alennukseen oikeutetuille uusille hakijoille.

Lisäksi käsitellään viimeistään kaksi kuukautta ennen kokousta hallitukselle toimitetut, vähintään 10 jäsenen kannattamat esitykset, joita ovat:

  1. Esitys hallituksen jäsen Jari Jussilan OH2BU erottamiseksi Liiton hallituksesta.

Kerhojen edustajien ja valtuutettujen tulee ilmoittautumisen yhteydessä esittää allekirjoitettu valtakirja. Kokouksessa on äänioikeus niillä Liiton jäsenillä, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.

Ohjeita kokouksen osallistujille

Etäosallistujat

Noin 1-2 päivää ennen kokousta tälle sivulle tulee osallistumislinkki, jonka avulla pääset kokoukseen. Voit tulla linkin kautta kokoukseen alkaen klo 12.00. Linkki ohjaa sinut sivulle, josta tilaat kertakäyttöisen koodin kokoukseen liittymistä varten sähköpostiosoitteeseen, joka on talletettu liiton jäsenrekisteriin. Vaihtoehtoisesti voit tilata koodin sms-viestinä puhelimeesi, jos sinulla on puhelinnumero talletettuna liiton jäsenrekisteriin. Suosittelemme kokoukseen liittymistä hyvissä ajoin, jotta vältymme viime hetken ruuhkalta ja kokous pääsee alkamaan ajallaan.

Jos sinulla on jonkun liittoon kuuluvan radiokerhon valtakirja, lähetä se skannattuna ennen kokoukseen liittymistä sähköpostilla osoitteisiin toimisto@nullsral.fi ja laura.rosten@nullsral.fi (molempiin osoitteisiin). Tarkastamme lähettämäsi valtakirjan ja merkitsemme sen nimesi kohdalle kokousjärjestelmään.

Paikan päällä osallistuvat

Kokoustila sijaitsee Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksen Delta-salissa (2.krs). Salin ovella ilmoittaudu toimiston henkilökunnalle, joka tarkistaa jäsenmaksun maksutilanteen. Esitä mahdollinen kerhon valtakirja ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen alkaa klo 12.00.

Tervetuloa!
Suomen Radioamatööriliitto ry:n hallitus ja henkilökunta

Kerhojen valtakirjat voi lähettää osoitteeseen toimisto@nullsral.fi.

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku avattu

Liiton kesäleirin 2025 järjestelyoikeuksien haku on avattu jäsenkerhoille. Hakemukset tulee laatia erillisen hakuohjeen mukaisesti. Hakuohje ja kesäleirisopimuksen malli ovat saatavissa pyynnöstä Liiton toimistosta. Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 31.10.2023 mennessä.

toimisto@nullsral.fi

Toistinasemat

Muista päivittää automatic.sral.fi osoitteeseen toisinasemat ja majakat.

SRAL tarjoaa radioamatöörien käyttöön keskitetyn automaattiasemien tietopalvelun (https://automatic.sral.fi), josta löytyvät reaaliaikaiset tiedot Suomessa toimivista toistinasemista, toistinverkoista, majakoista sekä muista automaattiasemista. Palvelusta löytyy lisäksi tietoa automaattiasemien käytöstä ja ylläpidosta sekä luvituksesta Suomessa.

RA-lehden ja uutiskirjeen aineistopäivät

Liitto kutsuu jäsenkerhojaan ja -yhdistyksiään tiedottamaan tapahtumistaan ja toiminnastaan RA-lehdessä ja uutiskirjeessä. Radioamatöörilehteen voi myös tarjota artikkeliehdotuksia ja sisältöä. 

Radioamatööri-lehti on Suomen Radioamatööriliitto ry:n jäsenlehti, joka postitetaan jokaiselle Liiton jäsenelle (pois lukien perhejäsenet). Lehteä voi myös tilata erikseen. Vuonna 2023 lehteä ilmestyy 6 numeroa, ja aineistopäivät tuleviin julkaisuihin ovat:

Lehdennumero/nummerAineisto/MaterialPostitus
RA 6/202331.10.20235.12.2023

Kerhojen tapahtumat Liiton tiedotukseen

Uutiskirjeen ja RA-lehden lisäksi Liitolla on muitakin tiedotuskanavia, kuten sosiaalinen media ja Liiton kotisivujen tapahtumakalenteri. Liiton toimistolta voi kysyä lisäapua tiedotuksessa. Kuvia ja tekstejä voi toimittaa toimiston sähköpostiin: toimisto@nullsral.fi

Voimme jakaa esimerkiksi postauksia kerhojen tapahtumista, projekteista ja kerhoilloista. 

Liiton tapahtumakalenteri:

https://www.sral.fi/tapahtumat/

Liiton FB-sivut:

https://www.facebook.com/SralToimisto/

Liiton Instagram-tili:

https://www.instagram.com/suomenradioamatooriliitto/

Materiaaleja esittelytilaisuuksiin ja kerholle

Toimistolta voit pyytää Radioamatööri-lehtiä ja muita toiminnan esitteitä kerholle. Niitä voi myös pyytää tapahtumiin ja esittelytilaisuuksiin. 

Löydät myös valmiit dia-pohjat harrastuksen esittelytilaisuuksiin liiton nettisivuilta kerhotietopankista. Esityspohjia löytyy viiden minuutin mittaisesta esitelmästä tunnin pituiseen. Voit myös tarvittaessa pyytää toimistolta tiedostot powerpoint-muodossa. Esityspohjissa on valmis runko, jota voi käyttää sellaisenaan tai muokata omaan tarpeeseen. 

Nuorisotoiminnan esittelyä kerhoilla

Tiesitkö, että voit pyytää nuorisotiimiä esittelemään nuorisotoimintaa Suomessa ja kansainvälisesti kerhoiltaan. Tulemme etänä esimerkiksi kerhoiltoihin tai kouluesittelyihin esittelemään nuorisotoimintaa ja radioamatööritoimintaa nuorille. 

Nuorisotoiminta tarkoittaa Liiton järjestämää toimintaa alle 29 vuotiaille radioamatööreille ja harrastuksesta kiinnostuneille. 

Yhteistilaukset kerhoilta

Tilaamalla yhdessä kerhon jäsenille tuotteita Liiton verkkokaupasta säästää postitus- ja toimituskuluissa. Liiton verkkokaupan valikoimista löytyy kirjoja, Liiton t-paitoja, QSL-kortteja, mukeja ynnä muuta harrasteeseen liittyvää. 

Liiton verkkokaupan osoite: https://www.sral.fi/verkkokauppa

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media