Ehdokasesittelyt 2023: Arto Liimatta, OH2KW (hallitusvaali)

Hei, olen 68-v. eläkeläinen Klaukkalasta, Nurmijärveltä. Ensimmäinen kokemukseni hamista sain tietoliikennelinjalla Helsingin tekusta, jossa Matti, OH2BIO, oli samalla luokalla. Tekun jälkeen olin INTissä 1977-78 ja siellä minusta tehtiin sissiradisti. Suoritin 1-luokan tukinnon ja kotiuduin kersanttina. INTin jälkeen 1978 loppuvuodesta tulin töihin HPY:n (nyk. Elisa) tutkimuslaitokseen Helsinkiin. Huomasin firman OH2AQ-radioamatöörikerhon, jonka jäseneksi liityin. Keväällä 1979 suoritin kokelasluokan ja syksyllä yleisluokan. Aluksi pääosa aktiviteetistä tapahtui OH2AQ- kerholta, jossa oli modernit laitteet ja hyvät antennit. Ensimmäiset SAC-kisani workin 1980 Degerbystä: CW yhdessä Ramin, OH2BCI, kanssa ja SSB yhdessä Penan, OH2BNY (SK), kanssa. Siitä alkoi kilpailukipinä joka on jatkunut vahvana tähän saakka. Alunperäinen kutsuni oli OH2BUQ (OH7BUQ), joka sitten tuli vaihdettua tähän ”vanity” kutsuun heti kun niitä sai hankkia.


Ensimmäinen oman aseman (FT-277B ja 18AVQ GP) sain käyttööni Tapiolassa 1982. 1986 muutimme Vermonrinteeseen, jossa sain ylös Fritzel FB-33 biimin ja tuolloin myös Euroopan reissusta Janekilta, SP5LKM, mukaan saamani putkilinukan. 1986 siirryin töihin ensin Jertecille ja heti kohta NEC Finland Oy:lle, jonka ensimmäinen työntekijä olin. 1988 rakensin Tuupovaaraan
alkuperäiselle kotipaikalleni 30m maston ja 3-el QUADin. Tällä antennilla tuli voitettua AA-kisan single band ”first in Europe”- titteleitä ja SAC-kisoja. Kun NEC:llä ollessani kävin työmatkoilla Tokiossa, juhlimme AA-voittoja paikallisten hamien kanssa. 1990 muutimme Klaukkalaan, jonne pystytin 27m maston, jossa nykyinen Create 714X HF yagi (40m/20m/15m), 2 x 15el 2m yagit ja 2 x 29-el 70cm yagit, 80m dipoli ja luuppi sekä 80m/160m GP/L-antenni. Lisäksi WRTC putkimastossa on 17m/12m/10m/6m yagi. Olen siis aktiivinen 160m-70m bändeillä. Riginä nykyisin Kenwood TS-990 ja JRC JRL-2000F 1kW puolijohdelinukka. VHF/UHF- bändeille FT- 857D (joka myös mukana matkailuautossa). Tuupovaarassa on pystyssä nykyisin kaksikin mastoa antenneineen ja 1⁄4 lambdan GP /160m L-antenni. Viime vuosina olen myös kiertänyt aktivoimassa OHFF-puskia, varustuksena Xiegu G90 ja ”G8JNJ” GP, tai FT-857D ja ATAS-120A, jos puskaan on päässyt matkailuautolla.

1992 siirryin Nokian palvelukseen, jossa toimin Actionet- ja TETRA- radioverkkojen kouluttajana sekä teknisenä tukena. Nokia möi meidät 2006 EADS-konsernille (EADS D&S/Cassidian/ Airbus), jossa olin koulutuspäällikkönä viimeiset 12v ennen eläköitymistä. Työ sekä lomat ovat vieneet minut monille ulkomaanmatkoille, joilla olen aina yrittänyt tutustua paikallisiin amtööreihin. Olen käynyt 84 amatöörimaassa, joista suunnilleen puolesta olen ollut äänessä. Työmatkoilla Hong Kongiin v. 2000 ja 2001 tein DX-peditiot Macaoon, josta olin äänessä kutsulla XX9TKW. Lisäksi olen ollut monesti äänessä paikallisten amatöörien asemilta (mm. N4BKT, ZS6DL, A71A, 9K2HN, HS0AC, VR2EH, XV2A, V85TL). V. 2012 kiersimme Eurooppaa 8500km verran matkailuautolla ja olin äänessä 20 maasta xx/OH2KW kutsulla. Joka maasta sain mukavasti yhteyksiä Suomeen.
Kaiken kaikkiaan olen pitänyt 350000 kusoa, toki useilla eri kutsuilla. Mielimodeni on edelleen CW, mutta myös SSB, RTTY ja FT8 qsoja on runsaasti lokissa. Tänä vuonna mieliinjääneimmät kisat ovat IARU HF Championship, jossa operoin 20m CW:tä Arkalasta (OH8X) ja SAC CW, jossa operoin 40m CW:tä OH7K-asemalta Oskolasta osana m/m -iimiä. Tämän vuoden IARU-
kisaprojektissa olin myös asemien ja operaattorien kokoamisesta vastaava.

Olen ollut sihterinä OH2V-, OH2AQ- ja OH9W-kerhoissa. Lisäksi olen perustanut OH2T-kerhon ja toimin sen puheenjohtajana 7 vuotta, ennen eläköitymistä. Olen ideoinut aikoinaan Second Operator-luokan, ja nykyisen Kesäkisan. OH-kisathan potevat nykyisin osallistujapulaa, tähän pitäisi kyllä saada selkeää parannusta. Oli SRAL:n vaalivaliokunnassa jäsenenä 15v, joista yli 10v
sen puheenjohtajana. SRAL:n tärkeänä tehtävänä näen yhteyden pidon viranomaisiin ja IARUun. Liittoa repivät sisäiset riidat tulisi viimein saada taka-alalle ja keskittyä liiton tulevaisuuteen. Koska kilpaileminen on lähellä sydäntäni, pitäisi meille viimein saada myös HF-kilpailumanageri. Liiton mediapalveluja myös tulee jatkuvasti parantaa. Itse aion luopua paperisesta ”Vipusesta” – kaikkea ei vaan nurkkiin mahdu. Kun liitolla olisi hyvät arkistot hakuominaisuuksineen, olisi esim. vanhojen RA-artikkeleiden hakeminen helppoa. Itse olen kirjoittanut RA-lehteen artikkeleita teknisistä asioista, kontestiohjelmista, karavaanariasioista (olen tästä syksystä uusi SF-Caravan radiokerhon vetäjä), jopa tehnyt lehteen sanaristikoita aikoinaan. Uusien amatöörien saaminen ei ole helppoa. Itse näkisin potentiaalisimpina kohteina nykyisten amatöörien läheiset ja sukulaiset, rekrytointipaikkoina etenkin teknisen koulutuksen parissa työskentelevät oppilaitokset ja MPK. Koska olen suuren osan työelämästäni ollut tekemississä asiakaskoulutuksen kanssa, olisi minulla varmaan annettavaa myös liiton koulutusasioihin.


9.10.2023 Rijeka/ Kroatia
73 de Arto, 9A/OH2KW

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media