Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 44/2023, 25.11.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 25. marraskuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Rantasalmelta tunnuksella OH2BRN.

AIHEET

SRAL ry:n syyskokouksen vaalituloksia 

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Puskaworkinnan opas julkaistu

Radioamatöörikurssi Valkeakoskella

OI#MPK kutsujen aktivointi itsenäisyyspäivänä 6.12.

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z kilpailuasemalla 8.-10.12. 

23rd DX & Contest Meeting helmikuussa 2024 – ilmoittatutuminen on auki! 

Kilpailu- ja DX-uutisia

SRAL ry:n syyskokouksen 2023 vaalituloksia 

Suomen Radioamatööriliitto ry:n syyskokouksessa lauantaina 18.11.2023 käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja julistettiin liiton uusi puheenjohtaja sekä hallituksen jäsenten vaalitulos.


Uutena puheenjohtajana aloittaa Henri Olander OH3JR (2024-2025).

Hallitukseen valittiin Mikael Nousiainen OH3BHX (2024-2026), Arto Liimatta OH2KW (2024-2026) ja Tuomas Tauriala OH3ERV (2024-2025).


Vaalivaliokunnassa oli myös muutoksia. Vaalivaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pekka Pussinen OH8HBG ja uusina jäseninä toimivat Juha Biström OH2EAN, Ville Hiirsalmi OH1UDC ja Antti Hara OH1HIH. Vaalivaliokunnassa jatkavat Markku Toijala OH2BQZ ja Tiiti Kellomäki OH3HNY.


Tilintarkastusyhteisönä jatkaa APK-Auditing Oy, toiminnantarkastajaksi valittiin Jukka Pappinen OH6MWQ ja varatoiminnantarkastajana jatkaa Jorma Heinonen OH3EX.

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut

Syyskokouksessa päätettiin myös vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta seuraavasti:

  • Täysjäsenmaksu 69 euroa
  • Old Timer-jäsenmaksu kaikille OT-jäsenille 51,75 euroa
  • Nuorisojäsenmaksu 34,50 euroa
  • Kerhojäsenmaksu 69 euroa (kerhotietokysely vapauttaa jäsenmaksusta)
  • Juniori- ja perhejäsenmaksu pysyvät ennallaan vuonna 2024.
  • Juniorijäsenmaksu 10 euroa ja perhejäsenmaksu 25 euroa.

Lisäksi päätettiin, että VAIN digilehden tilaavat saavat 5 euron alennuksen jäsenmaksusta. Ohjeet paperilehden ja digilehden valinnasta tiedotetaan joulukuussa.

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Liiton omakutsupalvelussa on esiintynyt viimeisten parin vuoden ajan vakavia ongelmia. Lukuisia tärkeitä sähköposteja on kadonnut, mikä on aiheuttanut toistuvia luotettavuusongelmia viestinnässä. Ongelmien juurisyy on maailmanlaajuinen sähköpostipalvelun tuottajien kehittämä luottamusjärjestelmä, joka tulkitsee omakutsupalvelun kaltaisten, pienten toimijoiden sähköpostit usein roskapostiksi ja estää niiden välittämisen eteenpäin.

Verkkosivutoimikunnan asiantuntijat ovat etsineet erilaisia ratkaisuja ongelmiin, mutta sellaista ei ole pitkien ja kattavien selvitystenkään jälkeen löytynyt. Tämän vuoksi Liiton hallitus on verkkosivutoimikunnan esityksestä päättänyt ajaa alas nykyisen omakutsupalvelun.

Verkkosivutoimikunta lakkauttaa SRAL:n omakutsusähköpostiosoitteet lauantaina 2.3.2024, minkä jälkeen omakutsuosoitteisiin lähetettyjä sähköpostiviestejä ei enää välitetä eteenpäin.

Seuraa alla olevia ohjeita, jotta voit välttyä sähköpostiviestien katoamiselta ja ongelmilta nettipalvelujen käytössä, kun omakutsusähköpostipalvelu lakkautetaan.

Omakutsusähköpostiosoite on kutsumerkki@nullsral.fi-muotoinen sähköpostiosoite, joka edelleenlähettää sähköpostia henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Jos käytät omakutsusähköpostiosoitetta:

  • Poista sral.fi-sähköpostiosoite kaikista palveluista, joihin olet sen ilmoittanut ja vaihda tilalle henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi.
  • Ilmoita tämä henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi henkilöille, jotka ovat käyttäneet omakutsusähköpostiosoitetta lähettääkseen sähköpostia sinulle.
  • Päivitä sähköpostiosoite myös mahdollisilla nettisivuilla, joita ylläpidät.

Jos et ole varma onko sinulla omakutsusähköposti käytössä, voit kokeilla hakea sähköpostilaatikoistasi viestejä, joiden kohdeosoitteena on omakutsusähköpostiosoitteesi, esim. oh1aaa@nullsral.fi, jossa oh1aaa tulee korvata omalla kutsumerkilläsi. Jos tällaiseen osoitteeseen lähetettyjä viestejä löytyy, niin sinulla on käytössä omakutsusähköpostiosoite.

Jos et käytä SRAL:n omakutsusähköpostia, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Lisätietoja asiasta voit lukea SRAL:n nettisivuilla osoitteessa:

https://www.sral.fi/omakutsu-lakkautetaan/

SRAL verkkosivutoimikunta

verkkosivut@nullsral.fi

Puskaworkinnan opas julkaistu

OHFF-verkkosivuilla on julkaistu uusi ”OHFF-aloittelijan opas”, joka johdattaa puskaworkinnan maailmaan kädestä kiinni pitäen. Runsaasti kuvitettua opasta voi lukea nettisivulla tai vaihtoehtoisesti sen voi ladata PDF-muodossa noin 50-sivuisena.

Oppaassa tutustutaan ensin OHFF-yhteisöön ja OHFF-kohteisiin, sen jälkeen puskien jahtaamiseen ja aktivoimiseen sekä wwff.co-sivuston käyttöön tilastoineen ja awardihakemuksineen. Lopuksi on vielä tarjolla hyödyllisiä linkkejä sekä puska-aiheinen sanasto.

Kotiasemallaan istuvalle puskajahtaajalle opas esimerkiksi kertoo, mitä puskat ovat, mistä puska-asemat löytää ja millaisia awardeja niiden workkimisesta on saatavilla.

Luontoon suuntaavalle radioamatöörille se puolestaan kertoo yksityiskohtaisesti, millaista kalustoa puskassa tarvitaan, miten oikeaan puskaan löytää karttapalveluiden avulla ja miten aktivointi toteutetaan käytännössä.

Radioamatöörikurssi Valkeakoskella

Valkeakosken Radioamatöörit ry., OH3AB; järjestää tänä syksynä radioamatöörikurssin. Kurssi alkaa torstaina 23.11. klo 18:00. Kurssilla tähdätään perusluokan radioamatööritutkinnon suorittamiseen. Ilmoittautumiset tiedusteluineen: Petri Juutilainen, OH3ENK; 040-730 5538 tai oh3annabella(at)gmail.com

Tietoa löytyy myös OH3AB:n verkkosivuilta.

OI#MPK kutsujen aktivointi itsenäisyyspäivänä 6.12.

OI-maatunnuksilla varustetut radioamatööriasemat (sotilasradioamatöörit) juhlistavat Suomen itsenäisyyttä keskiviikkona 6.12.2023. OI asemia tapaat mm. kotimaan bandeilla. Kerää mahdollisimman monta OI-asemaa ja ano hienoa OI-awardia. Työskentelytodisteen saamiseksi tarvitaan 10 yhteyttä eri OI-aseman (OI-kutsun) kanssa.

OI-awardin säännöt löytyvät Sissiradistikillan verkkosivuilta

Kuullaan bandeilla!

Marko Päätalo OH2LGW

SRAL OI-kerhoyhdyshenkilö

Lisätietoa löydät MPK:n koulutuskalenterin verkkosivuilla

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z kilpailuasemalla 8.-10.12. 

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z kilpailuasemalla 8.-10.12.2023. Leirillä on mahdollisuus operoida huippuluokan kilpailuasemalta, sekä tutustua muuhun radionuorisoon muun ohjelman ohessa. 

Ilmoittaudu nyt oheisella lomakkeella

Lisätietoja leiristä: nuoriso@nullsral.fi

23rd DX & Contest Meeting helmikuussa 2024 – ilmoittautuminen on auki! 

Ensi vuosi aloitetaan jälleen risteilemällä laadukkaassa seurassa nauttien loistavasta ohjelmasta Itämeren aalloilla. Varaa siis hyvissä ajoin kalenteriisi tilaa helmikuun ensimmäiselle viikonlopulle ja lähde mukaan!

DX & Contest meeting pidetään M/S Tallink Silja Symphonyllä reitillä Helsinki-Tukholma- Helsinki 2.2-4.2.2024. Ohjelman, hinnaston, sekä ilmoittautumislinkin löydät OHDXF:n verkkosivuilta. Ilmoittautuminen tulee tehdä 20.12. mennessä.

Nähdään aalloilla!

OHDXF & CCF

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tänä viikonloppuna kilpaillaan maailmanmestaruuksista CW modella CQ Worldwide DX Contestissa. Kilpailuun osallistuu tänäkin vuonna useita DX-peditioita, jotka voit tarkistaa esimerkiksi NG3K:n DX-sivustolta. Korkeammilla bandeilla on tarjolla yksi vuoden isoimpia kuuyhteyskilpailuja ARRL EME Contest.

Kotimaan kilpailutarjonnassa seuraavaksi on vuorossa Kuutosten Cup. Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD kutsuu kaikki sähkötystaitoiset radioamatöörit Kuutosten kuppiin Suomen Itsenäisyyspäivänä. Kuudes joulukuuta kello 10 Suomen aikaa starttaava tunnin mittainen cw-kisa workitaan 80 ja 40 metrillä. Säännöt ovat entisellään.

Tulevan viikon DX-tarjonta jatkuu rikkaana esimerkiksi VK9XY:n, H44WA:n ja XW4DX:n voimin. Uutena tulokkaana odotetaan ääneen Sierra Leonoa asematunnuksella 9L5M.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 2. joulukuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media