Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 45/2023, 2.12.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 2. joulukuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

SRAL ry:n syyskokouksen vaalituloksia 

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut

Hallituksen kokousten pöytäkirjoja on julkaistu

Silent key 

23cm asia edistynyt WRC-23 ITU:n kansainvälisessä radiokonferenssissa

Puskaworkinnan opas julkaistu

OI#MPK kutsujen aktivointi itsenäisyyspäivänä 6.12.

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z kilpailuasemalla 8.-10.12. 

23rd DX & Contest Meeting helmikuussa 2024 – ilmoittautuminen on auki! 

Viestiliikenneharjoitus 24.-25.11. 

Kilpailu- ja DX-uutisia

SRAL ry:n syyskokouksen 2023 vaalituloksia 

Suomen Radioamatööriliitto ry:n syyskokouksessa lauantaina 18.11.2023 käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja julistettiin liiton uusi puheenjohtaja sekä hallituksen jäsenten vaalitulos. Vaalivaliokunnassa tapahtui muutoksia, tilintarkastusyhteisö jatkaa entisellään. Lue tuloksista lisää Liiton verkkosivuilta.

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut

Syyskokouksessa päätettiin myös vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta seuraavasti:

  • Täysjäsenmaksu 69 euroa
  • Old Timer-jäsenmaksu kaikille OT-jäsenille 51,75 euroa
  • Nuorisojäsenmaksu 34,50 euroa
  • Kerhojäsenmaksu 69 euroa (kerhotietokysely vapauttaa jäsenmaksusta)
  • Juniori- ja perhejäsenmaksu pysyvät ennallaan vuonna 2024.
  • Juniorijäsenmaksu 10 euroa ja perhejäsenmaksu 25 euroa.

Lisäksi päätettiin, että VAIN digilehden tilaavat saavat 5 euron alennuksen jäsenmaksusta. Joulukuussa jäsenistön on mahdollista ilmoittaa halukkuudestaan siirtyä digilehden tilaajiksi. Kysely sulkeutuu tammikuussa, ja ilmoittautuminen on sitovaa. Kyselystä tiedotetaan joulukuun puolessa välissä.

Hallituksen kokousten pöytäkirjoja on julkaistu

Hallituksen kokousten pöytäkirjoja on julkaistu ja ne ovat luettavissa Liiton jäsenille tarkoitetusta arkistosta. Jäsenarkistossa on yhdistysdokumenttien lisäksi Radioamatööri-lehtiä ja tiedostoja voi ladata jäsenrekisteriin merkittyyn sähköpostiosoitteeseen. 

Silent key

Tietoomme on tullut radioamatöörikollegoidemme John Ahlbomin OH5NZ,  Lauri Kuokkasen OH8LK ja Günther Rührin OH2KT poismeno. Kunnioitamme Johnin, Laurin ja Güntherin muistoa hetken hiljaisuudella.

23cm asia edistynyt WRC-23 ITU:n kansainvälisessä radiokonferenssissa

Dubain WRC-23 -kokouksessa on hyväksytty versio ITU:n suosituksesta radioamatöörien toimintaedellytyksistä GNSS-kaistalle. Kyseinen dokumentti on jaettu SRAL:n määräystyöryhmälle, VUSHF-toimikunnalle ja toistinasematoimikunnalle.Käytännössä tuota ei varmaan kukaan siellä enää haasta, mutta niin kauan kuin kokous on käynnissä, mikä vaan lienee teoreettisesti mahdollista. Asiasta tiedotetaan yksityiskohtaisemmin konferenssin jälkeen, kun lopullinen teksti on varmasti varmistunut. Lue lisää SRAL:n verkkosivuilta.

Puskaworkinnan opas julkaistu

OHFF-verkkosivuilla on julkaistu uusi ”OHFF-aloittelijan opas”, joka johdattaa puskaworkinnan maailmaan kädestä kiinni pitäen. Runsaasti kuvitettua opasta voi lukea nettisivulla tai vaihtoehtoisesti sen voi ladata PDF-muodossa noin 50-sivuisena. Oppaassa tutustutaan ensin OHFF-yhteisöön ja OHFF-kohteisiin, sen jälkeen puskien jahtaamiseen ja aktivoimiseen sekä wwff.co-sivuston käyttöön tilastoineen ja awardihakemuksineen. Lopuksi on vielä tarjolla hyödyllisiä linkkejä sekä puska-aiheinen sanasto.

OI#MPK kutsujen aktivointi itsenäisyyspäivänä 6.12.

OI-maatunnuksilla varustetut radioamatööriasemat (sotilasradioamatöörit) juhlistavat Suomen itsenäisyyttä keskiviikkona 6.12.2023. OI asemia tapaat mm. kotimaan bandeilla. Kerää mahdollisimman monta OI-asemaa ja ano hienoa OI-awardia. Työskentelytodisteen saamiseksi tarvitaan 10 yhteyttä eri OI-aseman (OI-kutsun) kanssa.

OI-awardin säännöt löytyvät Sissiradistikillan verkkosivuilta

Kuullaan bandeilla!

Marko Päätalo OH2LGW

SRAL OI-kerhoyhdyshenkilö

Lisätietoa löydät MPK:n koulutuskalenterin verkkosivuilla

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z kilpailuasemalla 8.-10.12. 

Liiton nuorisotiimi järjestää nuorten radioamatöörien viikonloppuleirin Mustilan OH5Z kilpailuasemalla 8.-10.12.2023. Leirillä on mahdollisuus operoida huippuluokan kilpailuasemalta, sekä tutustua muuhun radionuorisoon muun ohjelman ohessa. 

Ilmoittaudu nyt oheisella lomakkeella

Lisätietoja leiristä: nuoriso@nullsral.fi

23rd DX & Contest Meeting helmikuussa 2024 – ilmoittautuminen on auki! 

Ensi vuosi aloitetaan jälleen risteilemällä laadukkaassa seurassa nauttien loistavasta ohjelmasta Itämeren aalloilla. Varaa siis hyvissä ajoin kalenteriisi tilaa helmikuun ensimmäiselle viikonlopulle ja lähde mukaan!

DX & Contest meeting pidetään M/S Tallink Silja Symphonyllä reitillä Helsinki-Tukholma- Helsinki 2.2-4.2.2024. Ohjelman, hinnaston, sekä ilmoittautumislinkin löydät OHDXF:n verkkosivuilta. Ilmoittautuminen tulee tehdä 20.12. mennessä.

Nähdään aalloilla!

OHDXF & CCF

Viestiliikenneharjoitus 24.-25.11. 

Pohjois-Karjalan radiokerho johti valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 24.- 25.11. MPK Savo-Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Harjoitukseen osallistui yli 50 etäasemaa eri puolilta Suomea. Suuret kiitokset harjoitukseen osallistuneille ja sitä tukeneille.

Turvallista jatkoa ja iloista joulun odotusta.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Kotimaan kilpailutarjonnassa seuraavaksi on vuorossa Kuutosten Cup. Keski-Suomen Radioamatöörit OH6AD kutsuu kaikki sähkötystaitoiset radioamatöörit Kuutosten kuppiin Suomen Itsenäisyyspäivänä. Kuudes joulukuuta kello 10 Suomen aikaa starttaava tunnin mittainen cw-kisa workitaan 80 ja 40 metrillä. Säännöt ovat entisellään.

Tällä viikolla on useita DX-peditioita kuuluvilla hyvin Suomeen. 9L5M Sierra Leonessa, VK9CY Cocos Keeling -saarella ja 4W8X Timor-Lesten saarella ovat asemia, joita ainakin kannattaa seurata.

. . . _ . _

Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 9. joulukuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL. 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media