Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 47/2023, 16.12.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 16. joulukuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6SRAL.

AIHEET

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton toimikuntiin tarvitaan uusia voimia

Traficomiin nimitetty uusi pääjohtaja

Bulletiinien lukuvuorot 2024 jaossa – kiinnostaako lukeminen?

Puskajahti 2024 alkamassa

Suomalaisia jouluasemia taas äänessä 

Virolaisten ES-asemien aktiviteettipäivä 22.12

Joulun Radiorauhan julistus jouluaattona klo 12:15

23rd DX & Contest Meeting helmikuussa 2024 – ilmoittautuminen on auki! 

Kilpailu- ja DX-uutisia

+++

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton syyskokouksessa 18.11. päätettiin vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta seuraavasti:

  • Täysjäsenmaksu 69 euroa
  • Old Timer-jäsenmaksu kaikille OT-jäsenille 51,75 euroa
  • Nuorisojäsenmaksu 34,50 euroa
  • Kerhojäsenmaksu 69 euroa (kerhotietokysely vapauttaa jäsenmaksusta)
  • Juniori- ja perhejäsenmaksu pysyvät ennallaan vuonna 2024.
  • Juniorijäsenmaksu 10 euroa ja perhejäsenmaksu 25 euroa.

Lisäksi päätettiin, että vain digilehden tilaavat, eli paperilehdestä luopuvat, saavat 5 euron alennuksen jäsenmaksusta. Joulukuussa jäsenistön on mahdollista ilmoittaa halukkuudestaan siirtyä digilehden tilaajiksi. Kysely sulkeutuu tammikuussa, ja ilmoittautuminen on sitovaa. Kyselyyn voi vastata Liiton nettisivuilla.

Digilehtitilauksen vastaanotto päättyy 28.1.2024, joten täytä lomake ajoissa.

Liiton toimikuntiin tarvitaan uusia voimia

Liiton hallitus vahvistaa alkuvuonna 2024 toimikuntien kokoonpanot.  Valitettavasti joidenkin toimikuntien toiminta on hiipunut ja jäljelle jäävissäkin kaivataan uusia voimia. Lisäksi toimikuntia kannustetaan kierrättämään vetovastuuta, jotta työkuorma ei kasaudu vuodesta toiseen samojen henkilöiden harteille. Vetovastuuta vaihtamalla on myös tilaisuus uudistaa vanhoja toimintamalleja ja kehittää uusia näkökulmia asioiden toteutukseen.

Liiton toimikunnat ja muut vuosittain valittavat luottamustehtävät ovat nähtävillä Liiton nettisivuilla. Jos sinulla on ideoita ja tarmoa antaa panoksesi jonkun toimialan kehittämiseen, nyt on oikea aika ilmoittaa kiinnostuksestasi. Voit ilmoittaa halukkuudestasi suoraan toimikunnan nykyiselle vetäjälle tai Liiton toimistoon.

Traficomiin nimitetty uusi pääjohtaja

Valtioneuvosto on nimittänyt OTM Jarkko Saarimäen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uudeksi pääjohtajaksi viiden vuoden määräajaksi alkaen 20.12.2023. Suomen Radioamatööriliitto esittää lämpimät onnittelut uudelle pääjohtajalle. 

Puskajahti 2024 alkamassa

Ennen vanhaan bandilla jahdattiin kuntia, ensi vuonna puskia! OHFF-yhteisön Puskajahti-tempaus kestää koko vuoden 2024 ja tuo bandille ääneen satoja luontokohteita ympäri Suomen, kymmenien operaattorien voimin. Keskimäärin äänessä on vuoden aikana kaksi puskaa per päivä – pakkasilla vähemmän, inhimillisillä keleillä enemmän.

Jahtiin osallistuville on tarjolla mm. yhteistyökumppanien lahjoittamia tavarapalkintoja, joita varten kerätään arpoja workkimalla puska-asemia. Se on helppoa, sillä puskajahtaajan ei tarvitse pitää lokia workkimistaan asemista. Lisäksi tarjolla on awardeja sekä arvonimiä niin ahkerille jahtaajille kuin puska-aktivoijillekin. Tutustu oppaaseen nettisivuilla

Puskajahdin säännöt julkaistaan nettisivuilla joulun välipäivinä ja lähtölaukaus kajahtaa heti uudenvuodenpäivänä. Jahtiin sisältyy kesällä kaksi erityistä OHFF-puskaralliviikonloppua, ja touko-syyskuussa alabandeilla on perjantai-iltaisin 160m:n OH-aktiviteetin aikaan äänessä “perjantaipuska”.

Ole siis passissa ja worki kaikkea, mikä puskissa liikkuu!

Jouluglögit SRAL:n toimistolla

Jouluglögit SRAL:n toimistolla Helsingissä torstaina 21.12. kello 15.00-19.00, osoitteessa Kaupinmäenpolku 9. Tarjolla tietenkin glögiä ja piparkakkuja sekä hyvää hamihenkeä!

Tervetuloa!

Suomalaisia jouluasemia taas äänessä 

Joulukuussa perinteiset jouluasemat ovat jälleen aktivoituneet. OF9X-tunnus on äänessä Pusulan Radistien, OH9W, ja Radio Arkalan, OH8X, jäsenten toimesta kaikilla bandeilla ja modeilla vuoden 2023 loppuun asti. OF9X käyttää tukenaan DX-workkimisesta tuttua ClubLogia, joka tuo mielenkiintoisia piirteitä OF9X-aktiivisuuden seuraamiseen eri bandeilla ja oman yhteyden realiaikaiseen todentamiseen eri bandeilla ja modeilla. 

Bandeilla on kuultu lisäksi myös Napapiirin yhdeksikköjen, OH9AB, jouluasemaa tunnuksella OH9SCL. Tämä asema myöntää jouluawardin neljästä eri päivänä pidetystä kusosta. Awardin säännöt löydät aseman qrz.com -sivuilta. Kolmas kotimainen jouluasema on porilaisten OG1XMAS, joka on kuultu bandeilla lähes päivittäin ja joka on aktiivinen tapaninpäivään asti.

Virolaisten ES-asemien aktiviteettipäivä 22.12

Kaikki suomalaiset OI-, OH- ja OG-asemat ovat erityisen tervetulleita osallistumaan perjantaina 22.12.2023 ES-asemien aktiviteettipäivään. Aktiviteettipäivä on koko päivän mittainen ja liikennöinti tapahtuu 80m ja 40m CW-alueilla. Virolaiset radioamatöörit pyrkivät aktivoimaan myös heidän oman military-aseman. Tämä on ensisijaisesti SOTA-toimintaa ja QTH on Emumägi.

Joulun Radiorauhan julistus jouluaattona klo 12:15

Lahden Radioamatöörikerho OH3AC julistaa perinteisen valtakunnallisen joulun radiorauhan alkamaan jouluaattona 24.12. klo 12:15 Suomen aikaa. Radiorauhan julistus annetaan Lahden Radiomäeltä. Se seuraa Turun joulurauhan julistuksen perinnettä ja se annetaan tietenkin vain radioaalloilla. Julistus luetaan klo 12:15 SA taajuudella 3.685 kHz. Julistuksen jälkeen radioamatöörit voivat tulla kuittaamaan radiorauhan julistuksen ja samalla kertomaan ja vaihtamaan omat joulutervehdyksensä muille radioamatööreille.

23rd DX & Contest Meeting helmikuussa 2024 – ilmoittautuminen on auki! 

Ensi vuosi aloitetaan jälleen risteilemällä laadukkaassa seurassa nauttien loistavasta ohjelmasta Itämeren aalloilla. Varaa siis hyvissä ajoin kalenteriisi tilaa helmikuun ensimmäiselle viikonlopulle ja lähde mukaan!

DX & Contest meeting pidetään M/S Tallink Silja Symphonyllä reitillä Helsinki-Tukholma- Helsinki 2.-4.2.2024. Ohjelman, hinnaston, sekä ilmoittautumislinkin löydät OHDXF:n verkkosivuilta. Ilmoittautuminen tulee tehdä 20.12. mennessä.

Nähdään aalloilla!

OHDXF & CCF

Kilpailu- ja DX-uutisia

Viikonloppuna on tarjolla kaksi vuorokauden mittaista kansainvälistä kontestia. Croatian DX Contest on perinteinen CW- ja SSB-modeilla käytävä kilpailu. Mukana on myös Mixed-luokka molempia modeja taitaville kilpailijoille. RTTY-workkijat pääsevät kilpailemaan Czech Radio Clubin järjestämässä OK DX RTTY Contestissa

DX-asemista äänessä ovat tulevalla viikolla ainakin T32TT Itäiseltä Kiribatin saarelta, JD1YCE Ogasawaran saarelta sekä ZD7CA Saint Helenan saarelta.

. . . _ . _


Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 23. joulukuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Rantasalmelta tunnuksella OH2BRN.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media