Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 48/2023, 23.12.2023

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 23. joulukuuta 2023 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Rantasalmelta tunnuksella OH2BRN.

AIHEET

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton toimikuntiin tarvitaan uusia voimia

Traficomiin nimitetty uusi pääjohtaja

Bulletiinien lukuvuorot 2024 jaossa – kiinnostaako lukeminen?

Puskajahti 2024 alkamassa

Suomalaisia jouluasemia taas äänessä 

Joulun Radiorauhan julistus jouluaattona klo 12:15

1296MHz luvat vuodelle 2024 jatkuvat

Kilpailu- ja DX-uutisia

+++

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton syyskokouksessa 18.11. päätettiin vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta seuraavasti:

  • Täysjäsenmaksu 69 euroa
  • Old Timer-jäsenmaksu kaikille OT-jäsenille 51,75 euroa
  • Nuorisojäsenmaksu 34,50 euroa
  • Kerhojäsenmaksu 69 euroa (kerhotietokysely vapauttaa jäsenmaksusta)
  • Juniori- ja perhejäsenmaksu pysyvät ennallaan vuonna 2024.
  • Juniorijäsenmaksu 10 euroa ja perhejäsenmaksu 25 euroa.

Lisäksi päätettiin, että vain digilehden tilaavat, eli paperilehdestä luopuvat, saavat 5 euron alennuksen jäsenmaksusta. Joulukuussa jäsenistön on mahdollista ilmoittaa halukkuudestaan siirtyä digilehden tilaajiksi. Kysely sulkeutuu tammikuussa, ja ilmoittautuminen on sitovaa. Kyselyyn voi vastata Liiton nettisivuilla.

Digilehtitilauksen vastaanotto päättyy 28.1.2024, joten täytä lomake ajoissa.

Liiton toimikuntiin tarvitaan uusia voimia

Liiton hallitus vahvistaa alkuvuonna 2024 toimikuntien kokoonpanot.  Valitettavasti joidenkin toimikuntien toiminta on hiipunut ja jäljelle jäävissäkin kaivataan uusia voimia. Lisäksi toimikuntia kannustetaan kierrättämään vetovastuuta, jotta työkuorma ei kasaudu vuodesta toiseen samojen henkilöiden harteille. Vetovastuuta vaihtamalla on myös tilaisuus uudistaa vanhoja toimintamalleja ja kehittää uusia näkökulmia asioiden toteutukseen.

Liiton toimikunnat ja muut vuosittain valittavat luottamustehtävät ovat nähtävillä Liiton nettisivuilla. Jos sinulla on ideoita ja tarmoa antaa panoksesi jonkun toimialan kehittämiseen, nyt on oikea aika ilmoittaa kiinnostuksestasi. Voit ilmoittaa halukkuudestasi suoraan toimikunnan nykyiselle vetäjälle tai Liiton toimistoon.

Traficomiin nimitetty uusi pääjohtaja

Valtioneuvosto on nimittänyt OTM Jarkko Saarimäen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uudeksi pääjohtajaksi viiden vuoden määräajaksi alkaen 20.12.2023. Suomen Radioamatööriliitto esittää lämpimät onnittelut uudelle pääjohtajalle. 

Puskajahti 2024 alkamassa

Ennen vanhaan bandilla jahdattiin kuntia, ensi vuonna puskia! OHFF-yhteisön Puskajahti-tempaus kestää koko vuoden 2024 ja tuo bandille ääneen satoja luontokohteita ympäri Suomen, kymmenien operaattorien voimin. Keskimäärin äänessä on vuoden aikana kaksi puskaa per päivä – pakkasilla vähemmän, inhimillisillä keleillä enemmän.

Jahtiin osallistuville on tarjolla mm. yhteistyökumppanien lahjoittamia tavarapalkintoja, joita varten kerätään arpoja workkimalla puska-asemia. Se on helppoa, sillä puskajahtaajan ei tarvitse pitää lokia workkimistaan asemista. Lisäksi tarjolla on awardeja sekä arvonimiä niin ahkerille jahtaajille kuin puska-aktivoijillekin. Tutustu oppaaseen nettisivuilla

Puskajahdin säännöt julkaistaan nettisivuilla joulun välipäivinä ja lähtölaukaus kajahtaa heti uudenvuodenpäivänä. Jahtiin sisältyy kesällä kaksi erityistä OHFF-puskaralliviikonloppua, ja touko-syyskuussa alabandeilla on perjantai-iltaisin 160m:n OH-aktiviteetin aikaan äänessä “perjantaipuska”.

Ole siis passissa ja worki kaikkea, mikä puskissa liikkuu!

Suomalaisia jouluasemia taas äänessä 

Joulukuussa perinteiset jouluasemat ovat jälleen aktivoituneet. OF9X-tunnus on äänessä Pusulan Radistien, OH9W, ja Radio Arkalan, OH8X, jäsenten toimesta kaikilla bandeilla ja modeilla vuoden 2023 loppuun asti. OF9X käyttää tukenaan DX-workkimisesta tuttua ClubLogia, joka tuo mielenkiintoisia piirteitä OF9X-aktiivisuuden seuraamiseen eri bandeilla ja oman yhteyden realiaikaiseen todentamiseen eri bandeilla ja modeilla. 

Bandeilla on kuultu lisäksi myös Napapiirin yhdeksikköjen, OH9AB, jouluasemaa tunnuksella OH9SCL. Tämä asema myöntää jouluawardin neljästä eri päivänä pidetystä kusosta. Awardin säännöt löydät aseman qrz.com -sivuilta. Kolmas kotimainen jouluasema on porilaisten OG1XMAS, joka on kuultu bandeilla lähes päivittäin ja joka on aktiivinen tapaninpäivään asti.

Joulun Radiorauhan julistus jouluaattona klo 12:15

Lahden Radiomäeltä julistetaan valtakunnallinen Joulun Radiorauha alkamaan jouluaattona su 24.12.2023 klo 12:15 SA. Radiorauhan julistus seuraa Turun joulurauhan julistuksen perinnettä ja annetaan tietenkin vain radioaalloilla. Radiorauhan julistuksen taajuus on 3685 kHz

Julistuksen jälkeen radioamatöörit voivat tulla kuittaamaan Radiorauhan julistuksen ja samalla kertomaan ja vaihtamaan omat joulutervehdyksensä muille radioamatööreille. Näin toteutetaan Suomesta puuttunut paikka ja taajuus kaikille vaihtaa ja toivottaa joulutervehdyksiä.

1296MHz luvat vuodelle 2024 jatkuvat

1296MHz luvat vuodelle 2024 jatkuvat erikoisluvilla anotulle segmentille. Luvat tulee hakea tai uusia radiotaajuudet@nulltraficom.fi. Hyviä QSOja 23cm bandilla.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Tapaninpäivänä on vuorossa vuoden viimeinen HF SM-sarjan osakilpailu eli CCF Joulukilpailu. Löydät kilpailun säännöt Contest Club of Finlandin sivuilta. Heti Loppiaisen jälkeen onkin vuorossa vuoden 2024 FT8 SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu keskiviikkona 10.1.2024. FT8-kilpailujen säännöt ja ohjeet löydät Liiton kilpailusivuilta.

Joulun ajan kansainvälisistä kilpailuista voidaan mainita YOTA Contestin kolmas osakilpailu, joka järjestetään lauantaina 30.12.

Loppukuun ajan DX-asemista aktiivisia ovat ainakin JD1BMH Ogasawaran saarelta, ZD7CA Saint Helenan saarelta sekä T32TT Itäisestä Kiribatista.

. . . _ . _


Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 13. tammikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media