FT8-kilpailusarja alkaa – tarkennuksia kilpailutaajuuksiin

Viime vuonna suuren suosion saaneen FT8 SM-sarjan osakilpailut alkavat ensi keskiviikkona 10.1. Tänä vuonna järjestetään yhteensä kymmenen osakilpailua, joka kuukauden toinen keskiviikko klo 18-19 paitsi kesä- ja heinäkuussa, jolloin pidetään kesätauko. Kilpailukutsun sekä WSJT-X konffausohjeen löydät kilpailusivuilta.

Viime vuonna kilpailuissa käytetyt kiinteät taajuudet 3.580 ja 7.080 kHz toimivat hyvin, eikä merkittäviä häiriöitä taajuuksilla esiintynyt. Viime aikoina taajuudella 3.580 kHz on ollut USB-kaistan levyinen voimakas häiriölähete, joka esiintyessään varmasti häiritsee kilpailun kulkua. Muitakin häiriöitä saattaa taajuksilla esiintyä, joita ei voi ennakoida eikä välttää.

Tämän vuooksi kilpailukutsussa mainitut taajuudet on muutettu suositustaajuuksiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kilpailun aikana esiintyy suositustaajuudella voimakas häiriö, asemien on mahdollista oma-aloitteisesti siirtyä workkimaan esim 3 kHz ylemmälle kaistalle häiriön yläpuolelle.

Kilpailun sääntöihin asia on kirjattu seuraavasti: ”Suositustaajuudet 3.580 kHz ja 7.080 kHz. Keli- ja häiriöolosuhteista riippuen myös suositustaajuuksien ulkopuolella pidetyt yhteydet hyväksytään.”

Lähtökohtaisesti workitaan suositustaajuuksilla, mutta voimakkaan häiriön pakottamana voi siis pitää kusoja suositustaajuuden ulkopuolella. Myös useissa kansainvälisissä FT-kilpailuissa, esim FT Roundup, annetaan pisteetaajuuden sijaan mahdollisuus valita workkimistaajuus olosuhteiden mukaan laajemmalta alueelta.

Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet asemat mukaan vuoden hauskimpaan workkimistapahtumaan! Vaikka nimeltään tämä tapahtuma on kilpailu, niin sen päätarkoitus on kuitenkin saada asemia bandeille pitämään yhteyksiä. Jos et halua tunnustasi tuloslistoille, niin voit aina lähettää tarkistuslokin tai lokia ei ole pakko lähettää lainkaan jos et halua. Tällä tavalla osallistuminen on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi ja madaltaa kynnystä.

73, HF-kilpailutoimikunta

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media