Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 2/2024, 20.1.2024

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 20. tammikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6ZS.

AIHEET

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton toimikuntiin tarvitaan uusia voimia

Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous

Bulletiinien lukuvuorot 2024 jaossa – kiinnostaako lukeminen?

Puskajahti 2024 on alkanut

1296MHz luvat vuodelle 2024 jatkuvat

SAC 2023 -tulokset julkaistu

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

SRAL:n vuoden 2024 jäsenmaksut ja digilehti

Liiton syyskokouksessa 18.11. päätettiin vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta seuraavasti:

  • Täysjäsenmaksu 69 euroa
  • Old Timer-jäsenmaksu kaikille OT-jäsenille 51,75 euroa
  • Nuorisojäsenmaksu 34,50 euroa
  • Kerhojäsenmaksu 69 euroa (kerhotietokysely vapauttaa jäsenmaksusta)
  • Juniori- ja perhejäsenmaksu pysyvät ennallaan vuonna 2024.
  • Juniorijäsenmaksu 10 euroa ja perhejäsenmaksu 25 euroa.

Lisäksi päätettiin, että vain digilehden tilaavat, eli paperilehdestä luopuvat, saavat 5 euron alennuksen jäsenmaksusta. Joulukuussa jäsenistön on mahdollista ilmoittaa halukkuudestaan siirtyä digilehden tilaajiksi. Kysely sulkeutuu tammikuussa, ja ilmoittautuminen on sitovaa. Kyselyyn voi vastata Liiton nettisivuilla.

Digilehtitilauksen vastaanotto päättyy 28.1.2024, joten täytä lomake ajoissa.

Liiton toimikuntiin tarvitaan uusia voimia

Liiton hallitus vahvistaa alkuvuonna 2024 toimikuntien kokoonpanot.  Valitettavasti joidenkin toimikuntien toiminta on hiipunut ja jäljelle jäävissäkin kaivataan uusia voimia. Lisäksi toimikuntia kannustetaan kierrättämään vetovastuuta, jotta työkuorma ei kasaudu vuodesta toiseen samojen henkilöiden harteille. Vetovastuuta vaihtamalla on myös tilaisuus uudistaa vanhoja toimintamalleja ja kehittää uusia näkökulmia asioiden toteutukseen.

Liiton toimikunnat ja muut vuosittain valittavat luottamustehtävät ovat nähtävillä Liiton nettisivuilla. Jos sinulla on ideoita ja tarmoa antaa panoksesi jonkun toimialan kehittämiseen, nyt on oikea aika ilmoittaa kiinnostuksestasi. Voit ilmoittaa halukkuudestasi suoraan toimikunnan nykyiselle vetäjälle tai Liiton toimistoon.

Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous

Iisalmen Radiokerho ry:n, OH7AI:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Iisalmessa 4.2. klo 13.00, Topi Partasen luona osoitteessa Mallaskuja 7. Tervetuloa toivottaa johtokunta!

Bulletiinien lukuvuorot 2024 jaossa – kiinnostaako lukeminen?

Bulletiini eli toimiston tiedote luetaan radiossa lauantaisin klo 15.00 Suomen aikaa Kauniaisista, Lapualta, Turusta ja vaihtelevasti muiltakin paikkakunnilta. Taajuudet ovat 3685 kHz LSB ja 7070 kHz LSB. Toimiston tiedotteen lukijoihin etsitään uusia tekijöitä. Lukuvuoroista maksetaan pieni palkkio. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä sähköpostitse Liiton toimistoon: toimisto@nullsral.fi

Puskajahti 2024 on alkanut

OHFF-yhteisön Puskajahti-tempaus käynnistyi uudenvuodenpäivänä. Hirmupakkaset eivät ole haitanneet menoa, sillä puskia on jo ollut äänessä noin 30 kpl kymmenen eri puskaradistin toimesta. Esimerkiksi Pasi OH1MM on aktivoinut yli 10 puskaa maastosta ja autosta käsin, kun taas Pontus OH6OG hiihti Vuokatin luonnonsuojelualueelle ja workki maastosta yli 30 asteen pakkasessa! Kotiasemillakin päivystetään, sillä puskaradistien lokeista löytyy jo reilut 130 eri OH-tunnusta.

Jahdin säännöt ja yhteistyökumppanitiedot löydät täältä. Kuka tahansa voi osallistua kotiasemaltaan sääntöjen “A-luokassa” ja kerätä tavarapalkintoarpoja – joka viidennestä puskasta irtoaa yksi arpa. Keräily on helppoa, sillä puskajahtaajan ei tarvitse pitää lokia workkimistaan asemista. Teemaan sopivia palkintoja on laidasta laitaan: lanka-antennia, otsalamppua, CW-avainta, mukia, punkkipihtiä ym. Lue lisää oppaasta.

Käytännössä puska-asemien ääneen tuloa voi seurata “Agendalta” ja bandeilla liikkumista WWFF-klusterilta. Paras lähde on puhelimen WhatsAppissa toimiva OHFF-klusteriryhmä, johon lähetetään vain reaaliaikaisia bandivihjeitä suomalaisista puska-asemista; katso liittymisohjeet puskajahdin säännöistä.

1296MHz luvat vuodelle 2024 jatkuvat

1296MHz luvat vuodelle 2024 jatkuvat erikoisluvilla anotulle segmentille. Luvat tulee hakea tai uusia radiotaajuudet@nulltraficom.fi. Hyviä QSOja 23cm bandilla.

SAC 2023 -tulokset julkaistu

Suomesta otti osaa 151  ja Ruotsista 140  – pisteitä Suomi sai 32 miljoonaa ja Ruotsi vastaavasti  27 miljoonaa. Lokeja vastaanotettiin 1800  ja osallistujia oli sadasta DXCC- maasta. Uudet lokintarkastusmenetelmät olivat käytössä ensimmäistä kertaa. Erikoismaininnan ansaitsevat  CW- ja SSB single- skandinaavian voittajat;  OH1TM ja OH8LQ ja multi-multitiimi OH7K.

Kiitokset taas kuuluvat kaikille, jotka kantoivat kortensa Suomen voittokekoon! Yksityiskohtaiset tulokset löytyvät SAC:n nettisivuilta

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 15.- 16.3.2024  MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Johtoasemalle tuleville opetetaan tarvittaessa Icom IC-7300 radion peruskäyttö sekä annetaan perustiedot HF-antenneista ja viestiliikenteestä.

Harjoitukseen voi osallistua etänä radioamatööripätevyyden omaavat henkilöt omilta asemiltaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen 4.3.2024 mennessä.

Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa mukaan!

. . . _ . _


Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 27. tammikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6ZS.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media