Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 5/2024, 10.2.2024

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 10. helmikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Jyväskylästä tunnuksella OH6K.

AIHEET

Jäsenlaskutus 2024 käynnistymässä

Toimikunnat ja pätevyystutkijat nimitetty vuodelle 2024

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Muutoksia QSL-piirimanagereissa

Jäsenkerhojen vuosikokouskutsut

Tuomas, OH5JJL ja G-QRP Clubin 50 vuotta 

Puskajahti käynnistynyt vauhdikkaasti

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

Kilpailu- ja DX-uutisia

Jäsenlaskutus 2024 käynnistymässä

Liiton syyskokouksessa 18.11.2023 päätettiin vuoden 2024 jäsenmaksujen suuruudesta ja päätettiin myöntää viiden euron alennus digilehteen siirtyville jäsenille. Kysely halukkuudesta siirtyä digilehteen on nyt sulkeutunut. Liiton jäseniä laskutetaan helmikuussa, seuraathan postia! Olethan yhteydessä Liiton toimistoon ongelmatilanteissa: toimisto@nullsral.fi

Toimikunnat ja pätevyystutkijat nimitetty vuodelle 2024

SRAL:n hallitus nimitti toimikunnat ja pätevyystutkijat vuodelle 2024 ensimmäisessä kokouksessaan. Pätevyystutkintoon haluava voi ottaa yhteyttä tutkijaan ja sopia tutkintoajan ja -paikan, löydät tutkijoiden yhteystiedot Liiton sivuilta. Toimikunnat puolestaan vastaavat harrasteen eri osa-alueista, lue lisää toimikunnista Liiton verkkosivuilta

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Liiton omakutsupalvelussa on esiintynyt viimeisten parin vuoden ajan vakavia ongelmia. Lukuisia tärkeitä sähköposteja on kadonnut, mikä on aiheuttanut toistuvia luotettavuusongelmia viestinnässä. Ongelmien juurisyy on maailmanlaajuinen sähköpostipalvelun tuottajien kehittämä luottamusjärjestelmä, joka tulkitsee omakutsupalvelun kaltaisten, pienten toimijoiden sähköpostit usein roskapostiksi ja estää niiden välittämisen eteenpäin.

Verkkosivutoimikunnan asiantuntijat ovat etsineet erilaisia ratkaisuja ongelmiin, mutta sellaista ei ole pitkien ja kattavien selvitystenkään jälkeen löytynyt. Tämän vuoksi Liiton hallitus on verkkosivutoimikunnan esityksestä päättänyt ajaa alas nykyisen omakutsupalvelun.

Verkkosivutoimikunta lakkauttaa SRAL:n omakutsusähköpostiosoitteet lauantaina 2.3.2024, minkä jälkeen omakutsuosoitteisiin lähetettyjä sähköpostiviestejä ei enää välitetä eteenpäin.

Seuraa alla olevia ohjeita, jotta voit välttyä sähköpostiviestien katoamiselta ja ongelmilta nettipalvelujen käytössä, kun omakutsusähköpostipalvelu lakkautetaan.

Omakutsusähköpostiosoite on kutsumerkki@nullsral.fi-muotoinen sähköpostiosoite, joka edelleenlähettää sähköpostia henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Jos käytät omakutsusähköpostiosoitetta:

  • Poista sral.fi-sähköpostiosoite kaikista palveluista, joihin olet sen ilmoittanut ja vaihda tilalle henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi.
  • Ilmoita tämä henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi henkilöille, jotka ovat käyttäneet omakutsusähköpostiosoitetta lähettääkseen sähköpostia sinulle.
  • Päivitä sähköpostiosoite myös mahdollisilla nettisivuilla, joita ylläpidät.

Jos et ole varma onko sinulla omakutsusähköposti käytössä, voit kokeilla hakea sähköpostilaatikoistasi viestejä, joiden kohdeosoitteena on omakutsusähköpostiosoitteesi, esim. oh1aaa@nullsral.fi, jossa oh1aaa tulee korvata omalla kutsumerkilläsi. Jos tällaiseen osoitteeseen lähetettyjä viestejä löytyy, niin sinulla on käytössä omakutsusähköpostiosoite.

Jos et käytä SRAL:n omakutsusähköpostia, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Lisätietoja asiasta voit lukea SRAL:n nettisivuilla osoitteessa:

https://www.sral.fi/omakutsu-lakkautetaan/

SRAL verkkosivutoimikunta

verkkosivut@nullsral.fi

Muutoksia QSL-piirimanagereissa

QSL-toimisto välittää SRAL:n jäsenten lähtevät QSL-kortit muiden maiden QSL-toimistoihin ja OH-piirimanagereille sekä jäsenille tulevat kortit OH-piirimanagereille. Uusi QSL-manageri OH8-piirissä on Toni Saarimaa OH8TS, Osoite QSL-lähetyksille on Saarelantie 1, 91910 Tupos. Sähköpostitse tavoitettavissa:hallitus@nulloh8aa.fi


Lue lisää QSL-korttipalvelusta Liiton sivuilta

Jäsenkerhojen vuosikokouskutsut

  • Hämeenlinnan Radioamatöörit ry:n, OH3AA, vuosikokous pidetään maanantaina 12.2. kello 18:00 kerhotalolla osoitteessa Hakapellontie 95, 13430 Hämeenlinna.
  • Turun Radioamatöörit ry OH1AA sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 22.2. kello 18:00. Kokous pidetään yhdistyksen tiloissa Sommelossa, Sommelontie 61  Turku.
  • Tornion Radiokerho ry:n, OH9AR sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 27.2. klo 18:00 kerhon tiloissa Jokivarrentie 850, 95500 Tornio.
  • OH2AP Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään torstaina 29.2. klo 18 Ollin OH2OW luona, osoite Torpantie 7, Järvenpää. Käsitellään sääntömääräiset asiat.
  • Elimäen Radioamatöörikerho ry OH5AE:n vuosikokous pidetään Elimäen keskustassa Pulju-kylätalolla lauantaina 2.3. alkaen kello 14:00. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Tuomas, OH5JJL ja G-QRP Clubin 50 vuotta 

Tuomas, OH5JJL, juhlistaa tänä vuonna 50 vuotta täyttävää G-QRP Clubia samoin kuin hänen henkilökohtaista 50-vuotispäiväänsä kutsulla OH50LOW. Tuomas pitää kaikki QSOt QRP:nä ja pääasiassa cw-modella. QSL via buro ja mahdollisesti LOTW.

Puskajahti käynnistynyt vauhdikkaasti

OHFF-yhteisön Puskajahti 2024 -tempaus on alkanut todella aktiivisena. Tammikuun aikana äänessä oli ainakin 64 eri OHFF-puskaa ympäri Suomen noin 20 operaattorin toimesta; lukemat ovat lähes kuin perinteisiltä kesäkuukausilta, ajoittaisista paukkupakkasista huolimatta.  Lue lisää aiheesta SRAL:n verkkosivuilta ja OHFF-yhteisön sivuilta.

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 15.- 16.3.  MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Johtoasemalle tuleville opetetaan tarvittaessa Icom IC-7300 radion peruskäyttö sekä annetaan perustiedot HF-antenneista ja viestiliikenteestä.

Harjoitukseen voi osallistua etänä radioamatööripätevyyden omaavat henkilöt omilta asemiltaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen 4.3. mennessä.

Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa mukaan!

Kilpailu- ja DX-uutisia

FT8 SM-sarjan seuraava osakilpailu on vuorossa keskiviikkona 14.2. klo 18-19 Suomen aikaa. Kilpailukutsu ja säännöt löytyvät Liiton kilpailusivuilta.

Viikon päästä viikonloppuna workitaan ARRL CW-kilpailu. Kilpailu alkaa 17.2. klo 0000Z ja päättyy 18.2. klo 2359Z. Lokit on lähetettävä 25.2. klo 2359Z mennessä.

. . . _ . _


Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 17. helmikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz Lapualta tunnuksella OH6ZS. 

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media