Suomen Radioamatööriliiton toimiston tiedote 6/2024, 17.2.2024

Tämä bulletiini luetaan lauantaina 17. helmikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Lapualta tunnuksella OH6ZS.

AIHEET

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Muutoksia QSL-piirimanagereissa

Jäsenkerhojen vuosikokouskutsut

Lylyn Viestivarikon radiokerho (OI3V) tiedottaa

Tuomas, OH5JJL ja G-QRP Clubin 50 vuotta 

Puskajahti käynnistynyt vauhdikkaasti

Viestiaselajin vuosipäivä tiistaina 5.3. 

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

SRAL:n omakutsusähköposti lakkautetaan 2.3.2024

Liiton omakutsupalvelussa on esiintynyt viimeisten parin vuoden ajan vakavia ongelmia. Lukuisia tärkeitä sähköposteja on kadonnut, mikä on aiheuttanut toistuvia luotettavuusongelmia viestinnässä. Ongelmien juurisyy on maailmanlaajuinen sähköpostipalvelun tuottajien kehittämä luottamusjärjestelmä, joka tulkitsee omakutsupalvelun kaltaisten, pienten toimijoiden sähköpostit usein roskapostiksi ja estää niiden välittämisen eteenpäin.

Verkkosivutoimikunnan asiantuntijat ovat etsineet erilaisia ratkaisuja ongelmiin, mutta sellaista ei ole pitkien ja kattavien selvitystenkään jälkeen löytynyt. Tämän vuoksi Liiton hallitus on verkkosivutoimikunnan esityksestä päättänyt ajaa alas nykyisen omakutsupalvelun.

Verkkosivutoimikunta lakkauttaa SRAL:n omakutsusähköpostiosoitteet lauantaina 2.3.2024, minkä jälkeen omakutsuosoitteisiin lähetettyjä sähköpostiviestejä ei enää välitetä eteenpäin.

Seuraa alla olevia ohjeita, jotta voit välttyä sähköpostiviestien katoamiselta ja ongelmilta nettipalvelujen käytössä, kun omakutsusähköpostipalvelu lakkautetaan.

Omakutsusähköpostiosoite on kutsumerkki@nullsral.fi-muotoinen sähköpostiosoite, joka edelleenlähettää sähköpostia henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen.

Jos käytät omakutsusähköpostiosoitetta:

  • Poista sral.fi-sähköpostiosoite kaikista palveluista, joihin olet sen ilmoittanut ja vaihda tilalle henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi.
  • Ilmoita tämä henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi henkilöille, jotka ovat käyttäneet omakutsusähköpostiosoitetta lähettääkseen sähköpostia sinulle.
  • Päivitä sähköpostiosoite myös mahdollisilla nettisivuilla, joita ylläpidät.

Jos et ole varma onko sinulla omakutsusähköposti käytössä, voit kokeilla hakea sähköpostilaatikoistasi viestejä, joiden kohdeosoitteena on omakutsusähköpostiosoitteesi, esim. oh1aaa@nullsral.fi, jossa oh1aaa tulee korvata omalla kutsumerkilläsi. Jos tällaiseen osoitteeseen lähetettyjä viestejä löytyy, niin sinulla on käytössä omakutsusähköpostiosoite.

Jos et käytä SRAL:n omakutsusähköpostia, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Lisätietoja asiasta voit lukea SRAL:n nettisivuilla osoitteessa:

https://www.sral.fi/omakutsu-lakkautetaan/

SRAL verkkosivutoimikunta

verkkosivut@nullsral.fi

Muutoksia QSL-piirimanagereissa

QSL-toimisto välittää SRAL:n jäsenten lähtevät QSL-kortit muiden maiden QSL-toimistoihin ja OH-piirimanagereille sekä jäsenille tulevat kortit OH-piirimanagereille. Uusi QSL-manageri OH8-piirissä on Toni Saarimaa OH8TS, Osoite QSL-lähetyksille on Saarelantie 1, 91910 Tupos. Sähköpostitse tavoitettavissa:hallitus@nulloh8aa.fi


Lue lisää QSL-korttipalvelusta Liiton sivuilta

Jäsenkerhojen vuosikokouskutsut

  • Turun Radioamatöörit ry OH1AA sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 22.2. kello 18:00. Kokous pidetään yhdistyksen tiloissa Sommelossa, Sommelontie 61  Turku.
  • Tornion Radiokerho ry:n, OH9AR sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 27.2. klo 18:00 kerhon tiloissa Jokivarrentie 850, 95500 Tornio.
  • OH2AP Keski-Uudenmaan Radioamatöörit ry:n vuosikokous pidetään torstaina 29.2. klo 18 Ollin OH2OW luona, osoite Torpantie 7, Järvenpää. Käsitellään sääntömääräiset asiat.
  • Elimäen Radioamatöörikerho ry OH5AE:n vuosikokous pidetään Elimäen keskustassa Pulju-kylätalolla lauantaina 2.3. alkaen kello 14:00. Esillä sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Lylyn Viestivarikon radiokerho (OI3V) tiedottaa

Tervetuloa tutustumaan Lylyn Viestivarikon radiokerhon uusituille kotisivuille, joilla esitellään nykyistä radioamatööritoimintaa ja sotilasradioharrastuksen historiaa. Radioamatööritoiminta tarjoaa monia mahdollisuuksia kaikille radiotekniikasta ja yhteydenpidosta sekä luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille harrastajille ja reserviläisille, jotka haluavat kokeilla uusia toimintamuotoja perinteisen reserviläistoiminnan rinnalla. Käy poikkeamassa Juupajoen Reserviläisten verkkosivuilla

Tuomas, OH5JJL ja G-QRP Clubin 50 vuotta 

Tuomas, OH5JJL, juhlistaa tänä vuonna 50 vuotta täyttävää G-QRP Clubia samoin kuin hänen henkilökohtaista 50-vuotispäiväänsä kutsulla OH50LOW. Tuomas pitää kaikki QSOt QRP:nä ja pääasiassa cw-modella. QSL via buro ja mahdollisesti LOTW.

Puskajahti käynnistynyt vauhdikkaasti

OHFF-yhteisön Puskajahti 2024 -tempaus on alkanut todella aktiivisena. Tammikuun aikana äänessä oli ainakin 64 eri OHFF-puskaa ympäri Suomen noin 20 operaattorin toimesta; lukemat ovat lähes kuin perinteisiltä kesäkuukausilta, ajoittaisista paukkupakkasista huolimatta.  Lue lisää aiheesta SRAL:n verkkosivuilta ja OHFF-yhteisön sivuilta.

Viestiaselajin vuosipäivä tiistaina 5.3. 

Viestiaselajin vuosipäivää vietetään tiistaina 5.3. Maanpuolustukseen liittyvät radioamatöörikerhoasemat aktivoituvat jälleen OI-kutsumerkein.

Muista anoa hienoa OI-awardia, kun olet saanut 10 OI-kutsumerkkiä kerättyä. Awardimanagerina toimii Timo OH7JHA, hakemukset: oh7jha@nullgmail.com.

Tervetuloa bandeille!

Marko Päätalo OH2LGW

SRAL OI-kerhoyhdyshenkilö

Viestiliikenneharjoitus 15.– 16.3.

Pohjois-Karjalan radiokerho ry järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 15.- 16.3.  MPK  Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.

Johtoasemalle tuleville opetetaan tarvittaessa Icom IC-7300 radion peruskäyttö sekä annetaan perustiedot HF-antenneista ja viestiliikenteestä.

Harjoitukseen voi osallistua etänä radioamatööripätevyyden omaavat henkilöt omilta asemiltaan.

Ilmoittautuminen harjoitukseen 4.3. mennessä.

Lisätietoa MPK:n sivuilta ja Tommilta (OH7JJT).

Tervetuloa mukaan!

. . . _ . _


Seuraava bulletiini luetaan lauantaina 24. helmikuuta 2024 kello 15 Suomen aikaa kelien mukaan taajuuksilla 3685 kHz ja 7070 kHz. Bulletiini luetaan Turusta tunnuksella OH1T.

Bulletiinin kokosi Laura Rosten

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media