OH2T:n järjestämä K.S. Sainion muistokilpailu lähestyy

K.S. Sainion Muistokilpailu 2024

Vuoden 2024 K.S. Sainion muistokilpailu pidetään sunnuntaina 19.5.2024 ja sen järjestää OH2T. Kisa on osa SRAL:n järjestämää HF-kilpailujen SM-sarjaa. SM-sarjan yleiset säännöt löytyvät SRAL:n verkkosivuilta kotimaan kilpailujen alta.


Kilpailuaika

● CW: Su 19.5.2024, 10.00–10:59 SA (07.00–07.59 UTC)
● SSB: Su 19.5.2024, 11:30–12:29 SA (08.30–09.29 UTC)
● RTTY: Su 19.5.2024, 13:00–13:59 SA (10.00–10.59 UTC)

Taajuusalueet


● CW: 3510-3550 kHz, 7010-7040 kHz
● SSB: 3600-3750 kHz, 7060-7140 kHz
● RTTY: 3580-3600 kHz, 7040-7060 kHz

Kilpailusarjat

Osakilpailussa kilpaillaan seuraavissa luokissa, sisältäen SRAL:n HF-kilpailujen SM-sarjan mukaiset luokat:

ModeCWSSBRTTY
HF-kilpailujen SM-sarjan 2024 mukaiset luokatYli 100 WYli 100 W– – –
Max. 100WMax. 100WMax. 100W
PerusluokkaPerusluokka– – –
QRP, max. 5WQRP, max. 5W– – –

Lokit, joiden lähettäjä ei ole ilmoittanut kilpailusarjaansa, käsitellään tarkastuslokeina.


Sanoma
● RS(T) + juokseva numero + maakuntatunnus. Esim. 599 007 PK.
● Juokseva numero on kolminumeroinen ja tulee aloittaa numerosta 001.

Yhteyspisteet
Jokaisesta täydellisestä yhteydestä saa 2 pistettä, edellyttäen että vasta-asema on lähettänyt lokin. Saman vasta-aseman voi työskennellä kerran jakson aikana kummallakin taajuusalueella. Siis saman vasta-aseman voi työskennellä yhteensä 2 kertaa SSB:llä, CW:llä ja RTTY:llä. Jos sanomassa on yksi tai useampia virheitä, yhteyden arvo on 1 piste QSO:n molemmille osapuolille. Virhe kutsumerkissä mitätöi yhteyden. Yhteydestä vasta-asemaan, joka ei ole lähettänyt lokiaan, saa pisteet ja mahdolliset kertoimet, edellytyksellä, että asema löytyy vähintään viidestä (5) eri lokista ao. modella.

Kertoimet
Jokainen työskennelty maakunta kummallakin taajuusalueella, (pois lukien oma): AL Ahvenanmaa, EK Etelä-Karjala, EP Etelä-Pohjanmaa, ES Etelä-Savo, KE Keski-Suomi, KL Kymenlaakso, KP Keski- Pohjanmaa, KT Kanta-Häme, KU Kainuu, LA Lappi, PH Päijät-Häme, PK Pohjois-Karjala, PM Pirkanmaa, PO Pohjanmaa, PP Pohjois-Pohjanmaa, PS Pohjois-Savo, SA Satakunta, UU Uusimaa, VA Varsinais-Suomi.


Tulos
Lopullinen tulos on yhteyspisteet x kertoimet.


Yleistä
Yhteyksien tarkistaminen ja lokien korjailu vasta-asemien kanssa kilpailun ulkopuolella on kielletty. Kilpailusuoritus voidaan hylätä sääntöjen vastaisentoiminnan, epäurheilijamaisen käytöksen, tiettyjen asemien suosimisen, tahallisen häirinnän, lokien vilpillisen manipuloinnin tms. seikan takia. Lopullisista tuloksista vastaa kilpailun järjestäjä.


Lokiohjeita


Voit käyttää mitä tahansa NRAU-BALTIC-säännöt osaavaa loki ohjelmaa. Esimerkiksi N1MM, WINTEST, TR4W tai DXLog.net. Lähetä lokina ohjelmasta Cabrillo-muotoinen tiedosto (tiedoston saa yleensä talteen cabrillo muotoisena: File->Export->Cabrillo).


Lokit
Lataa lokit viimeistään lauantaina 25.5.2024 mennessä SRAL lokiporttaaliin URL osoitteeseen: https://logs.sral.fi


Ladatuista lokeista lokisivusto lähettää kuittaus sähköpostin. Tulosten valmistuttua lähetetään sähköposti lokin latauksen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Paperilokeja ei enää käsitellä. Joten jos teet paperilokin, kirjoita se Cabrillo muotoon, esim. SM2EXT:n tekemällä NRAU cabrillo editorilla. Löytyy täältä https://www.sk3bg.se/contest/nraucabr.htm (joudut
korjaamaan päivämäärän lokitiedostoon jälkeenpäin Windows muistiolla tai vastaavalla editorilla).


Jos kohtaat ongelmia lokin latauksen yhteydessä tai herää muita kysymyksiä kilpailun osalta, voit olla yhteydessä kisajärjestäjään: club.oh2t@nullgmail.com

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media