Ihan pihalla Kaisaniemen puistossa

Liiton puheenjohtaja ja toimittaja radioamatööriasemalla.
Liiton puheenjohtaja Memma, OH1EG, keskustelee YLE:n toimittajan kanssa.

Suomen Radioamatööriliitto järjesti radioamatööriaseman Helsingin Kaisaniemen puistoon kansainvälisenä radioamatööripäivänänä 18.4.2017. Liiton kerhotoimikunta ideoi kyseiseksi päiväksi Ihan pihalla -tapahtuman, jossa haastettiin kerhot ja yksittäiset radioamatöörit tulemaan ulos radioamatööriasemiltaan ja esittelemään harrastusta.
Asemalle löydettiin hyvä paikka kävelytien vierestä. Lähellä oli sopivasti puita, joihin saatiin 80 metrin puoliaaltodipoli. Onneksi sää oli aurinkoinen, joten asema voitiin sijoittaa taitettavalle puutarhapöydälle. Sähköä saatiin pöydän alta, akusta.
Tavaroita viedään käsikärryillä.
Asemakaluston kuljetusta kärryillä.

HF-aseman lisäksi mukana oli käsikapuloita sekä puun oksaan ripustettu quadi-antenni, jota käytettiin 70 cm:n toistinyhteyksissä.
Paikalle saapui Radio Suomen Helsingin alueradion toimittaja, joka kyseli kiinnostuneen oloisena ummet ja lammet radioamatööritoiminnasta. Myös ohikulkijoita asema kiinnosti. Moni katsoi todella pitkään ja uteliaana radioa ja puussa roikkuvaa antennia. Rohkeimmat kulkijat pysähtyivät juttelemaan ja kyselemään mistä on kyse. Yksi asia oli varma: asema ja kansainvälinen radioamatööripäivä herättivät huomiota.
Kiitos kaikille tapahtuman järjestelyihin osallistuneille.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media