Toimiston tiedote 31/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 31/2017, 23.9.2017
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 23.9.2017 Turusta, OH1T:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
PERJANTAIN SÄHKÖINEN VERSIO
 
SISÄLTÖ
* Hallitusvaalien ehdokasasettelu *
* Uutisia IARU-kokouksesta *
* Ilmoittautumiset Syyspäivien tapahtumiin *
* Radio Hami -päivä 19.11. *
* Kerhot tiedottavat *
* Syksyn radioamatöörikursseja *
* Seuraavat Radioamatööri-lehden teemanumerot *
* Kilpailu-uutisia *
* HF-kilpailujen SM-sarjan pistetilanne *
* Seuraava bulletiini *
 
* Hallitusvaalien ehdokasasettelu *
Jokaisella Liiton jäsenellä on oikeus kirjallisesti pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista vaalia varten laadittavaan ehdokaslistaan. Vaaliasiakirjat eli ehdotukset ehdokkaiksi vaaleihin pyydetään toimittamaan 6.10.2017 mennessä Suomen Radioamatööriliiton toimistoon vaalivaliokunnan sihteerille osoitteeseen: Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, Sihteeri Annika Salmenlinna, PL 44, 00441 HELSINKI.
Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Vaaliasiakirja ei voi olla ehdollinen ja se on julkinen ehdokkaiden julkistamisen jälkeen. Erovuoroiset hallituksen jäsenet voivat asettua ehdolle uudelleen, myös heidän on toimitettava tällöin vaaliasiakirjat.
 
* Uutisia IARU-kokouksesta *
IARU Region 1:n 24. yleiskokous pidetään Saksan Landshutissa 16.–23.9 2017.
Kolmen vuoden välein pidettävän yleiskokouksen järjesti Saksan Radioamatööriliitto, DARC, Munchenin lähellä sijaitsevassa Landshutin maaseutukaupungissa. Kokouksen tärkeimmiksi tavoitteiksi todettiin taajuuksiemme suojelu ja niiden käyttäjien turvaaminen pitkälle tulevaisuuteen. Uusien nuorien radioamatöörisukupolvien saaminen harrasteemme pariin on meidän kaikkien keskeinen tavoite.
Don, G3BJ, jatkaa Region 1:n puheenjohtajana, sekä Faisal, 9K2RR, varalla. Hans, PB2T, valittiin Region 1:n sihteeriksi. Skandinavian maista executive committeehen valittiin Mats, SM6EAN.
Kokous valitsi myös komiteoiden ja työryhmien puheenjohtajat. Esimerkiksi hyvää työtä tehnyt Lisa, PA2LS, jatkaa Region 1 nuorisotyöryhmän puheenjohtajana.
 
* Ilmoittautumiset Syyspäivien tapahtumiin *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään Tampereella 18.11.2017. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE. Tapahtumapaikka on Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan toimipiste, osoite Hepolamminkatu 10, A-rakennus, Tampere.
Joihinkin Syyspäivien tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen kaikki ilmoittautumiset tehdään OH3NE:n verkkosivuilla .
Perjantaina 17.11. järjestetään ekskursio SPR:n logistiikkakeskukseen Kalkkuun, jonne on bussikuljetus. Tapahtuma maksaa 5 euroa/hlö. Ilmoittautumiset OH3NE:n sivuilla.
Perinteinen Ham Dinner järjestetään opetusravintola Eetvartissa lauantaina 18.11. Tapahtuman ovet aukeavat klo 18.00 ja ruoka on katettuna klo 19.00. Illalliskortin hinta on 35 €. Illan musiikista vastaa The Mieli Sairaala. Iltajuhlaan ilmoittaudutaan ennakkoon 27.10 mennessä. Lisätiedot iltajuhlasta ja ilmoittautumislomake löytyvät OH3NE:n verkkosivuilta.
Syyspäiville voi ilmoittautua ennakkoon, jolloin tapahtuman hinta on 5 €/hlö tai 7,5 €/pariskunta/perhe. Lounas ruokailulinjastosta on mahdollista varata vain ennakkoon. Kerrothan mahdollisista ruoka-aineallergioistasi ilmoittautumisen yhteydessä. Ennakkoilmoittautumiset tehdään 27.10. mennessä OH3NE:n verkkosivujen kautta.
Scandic City -hotellista on varattu majoituskiintiö ajalle 17.-19.11.2017. Jokainen varaa huoneensa itse suoraan hotellista varaustunnusta RADIO161117 käyttämällä. Varaukset on tehtävä 3.11.2017 mennessä. Varaukset voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse. Hinnat ja hotellin yhteystiedot löytyvät OH3NE:n sivuilta.
Lisätietoa Syyspäivistä ja päivien ohjelmasta sekä ilmoittautumislomake löytyvät OH3NE:n verkkosivuilta osoitteesta https://oh3ne.fi/syyspaivat2017/. Tiedot julkaistaan myös lokakuun Radioamatööri-lehdessä.
 
* Radio Hami -päivä 19.11. *
Radio Hamin avoin työpaja järjestetään syyspäiväviikonloppuna, sunnuntaina 19.11. Paikkana on Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredun Hervannan toimipiste. Osoite Hepolamminkatu 10 (S-talo), Hervanta, Tampere.
Tilaisuus tähtää Radio Hamin mahdolliseen paluuseen ULA-aalloille ensi kesäleirillä Nurmeksessa. Työpajaan toivotaan erityisesti uusia kiinnostuneita toimittajia ja muita tekijöitä. Myös vanhat konkarit ovat tervetulleita, mutta ohjelma keskittyy tulokkaiden opastamiseen.
Ohjelmaa on tarjolla sekä tekniikasta, että toimittamisesta kiinnostuneille. Opiskellaan radiotoimittamisen saloja sekä studiotyöskentelyn näkökulmasta, että varsinaisen toimitustyön vinkkelistä. Paikalla on täysimittainen studiokalusto, jolla voidaan mm. tehdä valmis ohjelma purkkiin.
Tekniikan puolesta paikalle on mahdollista rakentaa myös kokonainen Radio Hamin lähetinketju, jonka säätöjä saa kokeilla ja ihmetellä. ULA-lähetyslupaa ei marraskuussa ole, joten on tyydyttävä ajamaan lähete keinokuormaan.
Syyspäivälauantain ja Radio Hami -sunnuntain väliseksi yöksi on järjestettävissä budjettiluokan majoitusta Hervannassa.
Majoituksen ja muiden käytännön asioiden vuoksi toivotaan ilmoittautumisia 3.11. mennessä (jos olet majoituksen tarpeessa, ilmoittaudu mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, jotta majapaikka ehditään varmistaa), Ilmoittautumislomake.
 
* Kerhot tiedottavat *
 
OH2ET tiedottaa
Kirkkonummen Radioharrastelijat Kissen Kipinä ry:n nimi on muuttunut. Uusi nimi on Porkkalan Radiokerho ry.
 
OH3AC:n Ruskaleiri huippuohjelmalla Messilässä pe-su 22.-23.9.2017
Ovatko vakuutuksesi kunnossa? Tai haluatko tuntea, miten Etelänapamantereella workitaan OJ1ABOA-asemalta hyytävässä kylmyydessä. Tule oppimaan FT8-workkiminen!
Ruskaleirin ohjelma on tänä vuonna entistä vahvempi. LähiTapiolan asiantuntijat kertovat ra-laitteiden vakuuttamisesta. Mika, OH2FFP; kertoo Etelänapamantereen OJ1ABOA-asemasta ja seuraavasta, pian alkavasta retkikunnasta. Vesa, OH3EQY; ja Vili, OH2ZZ; kertovat JT65- ja FT8-workkimisesta ja palan painikkeena Jukka, OH6LI; antaa ohjeita vasta-alkajille ja kokeneemmillekin lanka-antennin rakentamisesta. Jukka jatkaa myös ajankohtaisilla kilpailuasioilla.
Ruskaleiri pidetään Messilän hiihtokeskuksessa Hollolassa, Lahden kupeessa. Tule nauttimaan korkealuokkaisesta ohjelmasta ja hyvästä seurasta.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Turun Radioamatöörit ry., OH1AA, järjestää radioamatöörikurssin, joka alkaa keskiviikkona 4.10.2017. Paikkana on Sommelon Kerhotila osoitteessa Sommelontie 61. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00 ja koulutus kestää noin kaksi tuntia kerrallaan. Kurssi sisältää 11 iltaa. Viimeisenä iltana on koetilaisuus. Kurssin hinta on 50 euroa. Hinta sisältää opiskelumateriaalin.
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, syksyn perusluokan kurssi pidetään yhdessä MPK:n kanssa alkaen tiistaina 24.10.2017. Ilmoittautumiset osoitteella oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
Polyteknikkojen Radiokerho, OH2TI, järjestää radioamatöörikurssin Espoon Otaniemessä 31.10.–23.11. tiistaisin ja torstaisin klo 18.00–21.00. Paikka on Otakaari 18A, Espoo. Esitiedot: lukion sähköfysiikka tai vastaava. PRK:n tai Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenille kurssi on ilmainen, muille kurssi maksaa 10 euroa. Lisätietoja saa kurssin kotisivuilta.
 
* Seuraavat Radioamatööri-lehden teemanumerot *
Tänä vuonna ilmestyy vielä kaksi lehteä, joiden kummankin on tarkoitus olla teemanumero. Kumpikin teema perustuu lukijoilta tulleisiin toiveisiin.
Rakentelua ja vian etsintää marraskuussa
Olisiko juuri sinulla kirjoitettavaa vian etsinnästä tai rakentelusta? Tule mukaan tekemään marraskuun lehteä. Artikkelit, niksit ja kuvat otetaan mielihyvin vastaan. Lehden aineistopäivä on 9.10.2017.
QRP joulukuussa
Joulukuun lehden teemana on QRP. Kaikenlaiset kirjoitukset rakenteluohjeista pikkuteholla toteutettuihin peditioihin ja workkimiskokemuksiin ovat tervetulleita. Myös kuvat QRP-laitteista ja esimerkiksi retkiasemista otetaan mielellään vastaan. Joulukuun lehden aineistopäivä on 20.11.2017.
Tule mukaan tekemään teemanumeroita.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan CQ Worldwide RTTY DX Contest ja AGCW VHF/UHF Contest.
Ensi tiistaina 26.9. on vuorossa NAC 2,3 GHz + up.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu, Feld Hell Sprint, UK/EI DX Contest ja Russian WW MultiMode Contest.
 
* HF-kilpailujen SM-sarjan pistetilanne *
SRAL:n kotimaan HF-kilpailujen SM-sarjan väliaikatilanne on päivitetty liiton nettisivuille. Vuoden kaksi viimeistä koitosta ovat Viitosten syysottelu ja CCF:n Joulusprint, joten vielä ehdit aiheuttaa turbulenssia tulostauluihin! Laita kisat jo nyt kalenteriin: Syysottelu järjestetään lauantaina 11. marraskuuta, Joulusprint tapaninpäivänä 26. joulukuuta.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 30. syyskuuta, klo 15.00 SA. Kauniaisista OH2K:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media