Toimiston tiedote 32/2017

Bulletiinitaajuudet ovat 3685 kHz ja 7075 kHz.
Bulletiinitaajuudet.

 
Toimiston tiedote 32/2017, 30.9.2017
SÄHKÖINEN VERSIO
Tämä bulletiini luetaan bandilla lauantaina 30.9.2017 Kauniaisista, OH2K:n asemalta, taajuuksilla 3685 ja 7075 kHz.
 
SISÄLTÖ
* Hallitusvaalien ehdokasasettelu *
* Avoimet ovet liiton toimistolla *
* Syyspäivät Tampereella *
* Radio Hami -päivä 19.11. *
* Kerhot tiedottavat *
* Syksyn radioamatöörikursseja *
* Seuraavat Radioamatööri-lehden teemanumerot *
* Kilpailu-uutisia *
* Seuraava bulletiini *
 
* Hallitusvaalien ehdokasasettelu *
Jokaisella Liiton jäsenellä on oikeus kirjallisesti pyytää vaalivaliokunnalta ehdokkaansa ottamista vaalia varten laadittavaan ehdokaslistaan. Vaaliasiakirjat eli ehdotukset ehdokkaiksi vaaleihin pyydetään toimittamaan 6.10.2017 mennessä Suomen Radioamatööriliiton toimistoon vaalivaliokunnan sihteerille osoitteeseen: Suomen Radioamatööriliitto, Vaalivaliokunta, Sihteeri Annika Salmenlinna, PL 44, 00441 HELSINKI.
Kirjallisessa ehdotuksessa on mainittava ehdokkaan sukunimi ja kaikki etunimet ja siinä on oltava ehdokkaan allekirjoittama vakuutus suostumuksesta ehdokkaaksi. Vaaliasiakirja ei voi olla ehdollinen ja se on julkinen ehdokkaiden julkistamisen jälkeen. Erovuoroiset hallituksen jäsenet voivat asettua ehdolle uudelleen, myös heidän on toimitettava tällöin vaaliasiakirjat.
 
* Avoimet ovet liiton toimistolla *
Liiton toimistolla pidetään avoimet ovet torstaina 26.10.2017 klo 17.00–20.00. Tatu, OH2EAT, kertoo Aalto 1 -satelliitista. Voit myös tutustua Liiton toimistoon ja hoitaa toimistoasiasi. Nokkakusoilua, kahvia ja pullaa. SRAL:n myymälä avoinna. Toimiston osoite on Kaupinmäenpolku 9. Tervetuloa.
 
* Syyspäivät Tampereella *
Suomen Radioamatööriliiton Syyspäivät pidetään Tampereella 17.–18.11.2017. Tapahtuman järjestää Tampereen Radioamatöörit ry, OH3NE.
Alustava ohjelma lauantaina 18.11.
Lauantain ohjelma pidetään Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan toimipisteessä.

 • Klo 9.00 ilmoittautuminen avataan
 • Klo 9.30 avajaiset
 • Klo 9.40 Kansallispuistoworkinta ja puistotarinaa WWFF:n tiimoilta (Kari OH1UH ja Rami OH3BHL)
 • Klo 9.40 Tampereen FM-toistin, SVXlink ja saittien linkitys (Tuomas OH3ERV)
 • Klo 10.30 DMR-foorumi (Erik OH2LAK)
 • Klo 10.30 Radiotarkkailuauton esittely (Viestintävirasto)
 • Klo 11.30 Taajuussuunnittelu ja taajuusvalvonta (Viestintävirasto)
 • Klo 12.30 SRAL:n hallituksen kyselytunti
 • Klo 12.30 DMR-klinikka (Erik OH2LAK, Tuomas OH3ERV)
 • Klo 13.30 SHF-ohjelmaa (Michael OH2AUE)
 • Klo 13.30 Radiotarkkailuauton esittely (Viestintävirasto)
 • Klo 14.30 Ilmoittautuminen SRAL:n syyskokoukseen alkaa
 • Klo 15.30 SRAL:n syyskokous

Ennakkoilmoittautumiset Syyspäivien tapahtumiin
Joihinkin Syyspäivien tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen kaikki ilmoittautumiset tehdään OH3NE:n verkkosivuilla.
Perjantaina 17.11. järjestetään ekskursio SPR:n logistiikkakeskukseen Kalkkuun, jonne on bussikuljetus. Tapahtuma maksaa 5 euroa/hlö. Ilmoittautumiset OH3NE:n sivuilla.
Perinteinen Ham Dinner järjestetään opetusravintola Eetvartissa lauantaina 18.11. Tapahtuman ovet aukeavat klo 18.00 ja ruoka on katettuna klo 19.00. Illalliskortin hinta on 35 €. Illan musiikista vastaa The Mieli Sairaala. Iltajuhlaan ilmoittaudutaan ennakkoon 27.10 mennessä. Lisätiedot iltajuhlasta ja ilmoittautumislomake löytyvät OH3NE:n verkkosivuilta.
Syyspäiville voi ilmoittautua ennakkoon, jolloin tapahtuman hinta on 5 €/hlö tai 7,5 €/pariskunta/perhe. Lauantain lounas ruokailulinjastosta on mahdollista varata vain ennakkoon. Kerrothan mahdollisista ruoka-aineallergioistasi ilmoittautumisen yhteydessä. Ennakkoilmoittautumiset tehdään 27.10. mennessä OH3NE:n verkkosivujen kautta.
Kirpputori on avoinna klo 10-14. Pöytävaraukset tehdään ilmoittautumisen yhteydessä klo 9.00 alkaen. Lisätietoja saa OH3NE:n verkkosivuilta.
Scandic City -hotellista on varattu majoituskiintiö ajalle 17.-19.11.2017. Jokainen varaa huoneensa itse suoraan hotellista varaustunnusta RADIO161117 käyttämällä. Varaukset on tehtävä 3.11.2017 mennessä. Varaukset voi tehdä sähköpostilla tai puhelimitse. Hinnat ja hotellin yhteystiedot löytyvät OH3NE:n sivuilta.
Lisätietoa Syyspäivistä ja päivien ohjelmasta sekä ilmoittautumislomake löytyvät OH3NE:n verkkosivuilta osoitteesta https://oh3ne.fi/syyspaivat2017/. Tiedot julkaistaan myös lokakuun Radioamatööri-lehdessä, joka postitetaan lukijoille 3.10.
 
* Radio Hami -päivä 19.11. *
Radio Hamin avoin työpaja järjestetään syyspäiväviikonloppuna, sunnuntaina 19.11. Paikkana on Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredun Hervannan toimipiste.
Tilaisuus tähtää Radio Hamin mahdolliseen paluuseen ULA-aalloille ensi kesäleirillä Nurmeksessa. Työpajaan toivotaan erityisesti uusia kiinnostuneita toimittajia ja muita tekijöitä. Myös vanhat konkarit ovat tervetulleita.
Päivän aikana opiskellaan radiotoimittamisen saloja sekä studiotyöskentelyn näkökulmasta, että varsinaisen toimitustyön vinkkelistä. Paikalla on täysimittainen studiokalusto, jolla voidaan mm. tehdä valmis ohjelma purkkiin.
Tekniikan puolesta paikalle on mahdollista rakentaa myös kokonainen Radio Hamin lähetinketju, jonka säätöjä saa kokeilla ja ihmetellä. ULA-lähetyslupaa ei marraskuussa ole, joten on tyydyttävä ajamaan lähete keinokuormaan.
Syyspäivälauantain ja Radio Hami -sunnuntain väliseksi yöksi on järjestettävissä budjettiluokan majoitusta Hervannassa.
Majoituksen ja muiden käytännön asioiden vuoksi toivotaan ilmoittautumisia 3.11. mennessä (jos olet majoituksen tarpeessa, ilmoittaudu mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, jotta majapaikka ehditään varmistaa). Ilmoittautumislomake
 
* Kerhot tiedottavat *
 
Puulan muikkufestarit
Puulan Radio Clubin perinteisiä muikkufestareita vietetään Puulalla lauantaista seuraavan viikon sunnuntaihin 14.-22.10. Ohjelmassa kepeää nokkakusoilua, radioyhteyksiä, saunojen virittelyä sekä toivottavasti muikkujen valmistusta monin eri tavoin. Asemat OH4O ja OH4ACD ovat aktiivisina viikon ajan tunnetuilla taajuuksilla.
 
OH9AB tiedottaa
Uudet OH9SCL -kotisivut löytyvät nyt osoitteesta http://www.radiopukki.fi.
 
* Syksyn radioamatöörikursseja *
Turun Radioamatöörit ry., OH1AA, järjestää radioamatöörikurssin, joka alkaa ensi keskiviikkona 4.10.2017. Paikkana on Sommelon Kerhotila osoitteessa Sommelontie 61. Kurssi-illat ovat keskiviikkoisin klo 18.00 ja koulutus kestää noin kaksi tuntia kerrallaan. Kurssi sisältää 11 iltaa. Viimeisenä iltana on koetilaisuus. Kurssin hinta on 50 euroa. Hinta sisältää opiskelumateriaalin.
Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, syksyn perusluokan kurssi pidetään yhdessä MPK:n kanssa alkaen tiistaina 24.10.2017. Ilmoittautumiset osoitteella oh3ac ät oh3ac piste äf ii.
Polyteknikkojen Radiokerho, OH2TI, järjestää radioamatöörikurssin Espoon Otaniemessä 31.10.–23.11. tiistaisin ja torstaisin klo 18.00–21.00. Paikka on Otakaari 18A, Espoo. Esitiedot: lukion sähköfysiikka tai vastaava. PRK:n tai Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenille kurssi on ilmainen, muille kurssi maksaa 10 euroa. Lisätietoja saa kurssin kotisivuilta.
 
* Seuraavat Radioamatööri-lehden teemanumerot *
Tänä vuonna ilmestyy vielä kaksi lehteä, joiden kummankin on tarkoitus olla teemanumero. Kumpikin teema perustuu lukijoilta tulleisiin toiveisiin.
Rakentelua ja vian etsintää marraskuussa
Olisiko juuri sinulla kirjoitettavaa vian etsinnästä tai rakentelusta? Tule mukaan tekemään marraskuun lehteä. Artikkelit, niksit ja kuvat otetaan mielihyvin vastaan. Lehden aineistopäivä on 9.10.2017.
QRP joulukuussa
Joulukuun lehden teemana on QRP. Kaikenlaiset kirjoitukset rakenteluohjeista pikkuteholla toteutettuihin peditioihin ja workkimiskokemuksiin ovat tervetulleita. Myös kuvat QRP-laitteista ja esimerkiksi retkiasemista otetaan mielellään vastaan. Joulukuun lehden aineistopäivä on 20.11.2017.
Tule mukaan tekemään teemanumeroita.
 
* Kilpailu-uutisia *
Tänä viikonloppuna kilpaillaan SRAL:n peruskilpailu, Feld Hell Sprint, UK/EI DX Contest ja Russian WW MultiMode Contest.
Ensi tiistaina 3.10. on vuorossa NAC VHF ja ensi torstaina 5.10. NAC 10 m.
Ensi viikonloppuna kilpaillaan ARRL EME Contest, GTC CW Cup, TRC DX Contest, Oceania DX Contest, Russian WW Digital Contest, SKCC Weekend Sprintathon, International HELL-Contest, FISTS Fall Slow Speed Sprint, WAB HF Phone, RSGB DX Contest ja UBA ON Contest.
 
* Seuraava bulletiini *
Seuraava bulletiini lähetetään viikon kuluttua, lauantaina 7. lokakuuta, klo 15.00 SA. Turusta OH1T:n asemalta, tavanomaisilla bulletiinitaajuuksilla.
 
Toimittaja/bulletiininikkari: Annika Salmenlinna, OH2HSJ.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media